سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کاظمی قمی:

تروریسم در منطق جمهوری اسلامی ایران محکوم است

سفیر پیشین ایران در عراق با تاکید بر این‌که ایران خود قربانی اقدامات ضدانسانی و ضداخلاقی تروریسم بوده و هست، گفت:‌ تروریسم در نهایت منکوب است؛ چرا که نتوانسته در برابر اراده ملت‌ها و نظام‌های مبتنی بر حمایت‌های مردمی، ایستادگی کند.

به گزارش حوزه سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "حسن کاظمی قمی " درباره ترور و تروریسم و مصداق‌های آن در منطقه بیان کرد: مسئله ترور و تروریسم از جمله موضوعاتی است که امروز نه فقط در حوزه امنیتی مطرح است بلکه در دایره‌ و حوزه‌های سیاسی و دیگر حوزه‌ها نیز مؤثر و نقش‌پرداز است.

سفیر سابق کشورمان در عراق ادامه داد: امروز به مسئله تروریسم تنها از منظر امنیتی نگاه نمی‌شود؛ بلکه از جهات مختلف سیاسی، راهبردی، اجتماعی نیز به آن نگاه می‌شود، هم‌چنین به این مسئله به‌نوعی از دیدگاه قدرت‌های غیرمشروع یا فاقد دموکراتیک نیز به‌عنوان یک ابزار قدرت نامشروع نگاه می‌شود.

سرکنسول پیشین کنسولگری کشورمان در شهر هرات افغانستان افزود: جمهوری اسلامی ایران از بدو پیدایش و تولدش قربانی تروریسم، این اقدام ضدانسانی، ضداخلاقی و غیردینی بوده و هست. هر از گاهی هم می‌بینید که به مناسبت‌هایی و بنابر شرایطی، موضوع تروریسم علیه ملت و نظام مقدس ما تکرار می‌شود، اما در پیشرفت‌های علمی و در موضوع صلح‌آمیز هسته‌ای می‌بینید که چند تن از دانشمندان ما ترور شدند که این خود بیانگر آن است که ما قربانی تروریسم هستیم.

وی تصریح کرد: آن‌هایی که سال‌های اول انقلاب را به یاد دارند، می‌دانند که تروریسم یکی از ابزارهایی بود که دشمنان این ملت و انقلاب و نظام تلاش می‌کردند از آن برای سرنگونی این نظام و به شکست‌کشاندن مقاومت ملت ایران استفاده کنند. در سال‌های 1360 تا 1362، تهران در حالی‌که درگیر یک تجاوز خارجی و یک جنگ تحمیل‌شده از خارج بود، هم‌زمان با گروهک‌های تروریستی در داخل کشور نیز مبارزه می‌کرد. گروهک‌هایی که از پایتخت گرفته تا استان‌های مرزی دست به ترور می‌زدند. آن‌روزها در تهران روزهایی بود که بیش از 200 ترور صورت می‌گرفت و این ترور نه فقط متوجه مقامات و مسئولین نظام بود؛ بلکه متوجه همه آحاد مردم بود.

کاظمی قمی با اشاره به اقدامات تروریستی گروهک شرور و مزدور نفاق در سر سفره‌های ماه مبارک رمضان افزود: این اقدامات همگی در زمانی انجام می‌شد که از یک طرف کشور درگیر جنگ تحمیلی بود و از طرف دیگر حرکت‌های تجزیه‌طلبانه‌ای به تحریک خارجی در برخی از استان‌های مرزی هم‌چون کردستان و امثال آن انجام می‌شد. این قبیل مسائل نشان می‌دهد که ترور و تروریسم به عنوان یک ابزار قدرت سعی دارد با اقدامات خشونت‌آمیز اراده خودش را تحمیل کند که این امر با هیچ‌یک از موازین حقوق بین‌الملل و موازین شرعی، اخلاقی، دینی و عرفی جامعه تطابق ندارد.

وی در ادامه تصریح کرد:‌ مسئله بعدی این است که کسانی از ابزار تروریسم استفاده می‌کنند که فاقد مشروعیت هستند و یا در اداره امور جامعه و یا هر موضوعی که باید از راه قانونی خودش حل شود، فاقد منطقند. پس تروریسم منطق ندارد؛ چون اگر منطق می‌داشت برای دستیابی به حکومت، از مسیر منطقی و مشروعش می‌رفت. این نشان می‌دهد که تروریسم ضمن این که منطق ندارد در حقیقت با به‌کارگیری این شیوه خشونت و از بین‌بردن انسان‌ها سعی دارد تا نظام سیاسی مشروعی را سرنگون کند تا به خواسته نامشروع خود برسد.

سفیر پیشین کشورمان در عراق در بررسی مسئله تروریسم از منظر دینی گفت: از نظر دینی طبیعی است که این پدیده محکوم است. اسلام به عنوان دین خاتم همواره بر محکومیت این امر که در احادیث و روایات و آیات قرآنی‌ به آن اشاره شده، تاکید دارد و البته این امر مسئله‌ای است که در فتاوای مراجع دینی ما هم وجود دارد. در اسلام اگر کسی مجرم و محکوم باشد، کسی اجازه ترور او را ندارد؛ بلکه یک متهم باید به مراجع قانونی و دادگاه سپرده شود تا آن مرجع حکمی را در قبال او صادر کند.

وی در ارزیابی از برآیند اقدامات تروریستی اظهار کرد: برآیند اقدامات تروریستی آنجایی که علیه ملت‌ها و نظام‌های مشروع بوده، نشان داده است که فاقد کارآمدی است یعنی در نهایت منکوب شده و از بین رفته‌ است، چرا که در برابر اراده ملت‌ها و اراده نظام‌های مبتنی بر حمایت‌های مردمی، آن‌ها نتوانسته‌اند ایستادگی کنند، چون هم پایگاه مردمی ندارند و هم فاقد مشروعیتند. اگر حداقل طی دوره پس از پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی ایران، تجربه گروه‌های تروریستی را بررسی کنیم، می‌بینیم که تمامی گروه‌های تروریستی که اگر چه زمانی می‌توانند قد علم کنند و از لحاظ نظامی‌گری و خشونت، کشتارهای وسیع و فجیعی را انجام دهند؛ اما نهایتا می‌بینیم که آن‌ها مضمحل شدند و خلاف شعارهای دروغینی که می‌گفتند «ما در حمایت از خلق هستیم»، علیه خلق عمل کردند و خود به وسیله همین مردم نابود شدند.

این دیپلمات افزود: آن‌ها نه‌تنها نابود شدند، بلکه آن‌ها ماهیت خود را نیز افشا کردند و می‌بینیم جریانی مثل جریان نفاق بعد از این که محرز شد علیه مردم است و حمایت مردمی ندارد، از کشور فرار می‌کند. آن‌ها به سمت دامان بزرگترین دشمن این ملت که رژیم دیکتاتوری بعث صدامی است، می‌روند و در آنجا به عنوان جاسوس و مزدور رژیمی که علیه این ملت وارد عمل‌شده، کار می‌کنند و دایره خباثت‌شان هم فقط به ملت ایران محدود نمی‌شود؛ بلکه می‌بینیم که با ملت عراق هم چه‌ها کردند. پس این نوع عمل نشان می‌دهد که آن‌ها توفیقاتی ندارند.

وی با اشاره به پدیده داعش در منطقه بیان کرد: جریان تکفیری و فرقه‌ای که امروز در داخل عراق و منطقه تحت عنوان داعش سر باز کرده است، شعبه‌ای از این حرکت بزرگ تروریسم فرقه‌ای است که امروز در منطقه با اهداف شومی که آمریکا، صهیونیسم و مرتجعین منطقه برای آن طراحی کردند، حرکت می‌کند. آن‌ها به ایجاد فجایع، کشتار مردم، تخریب اماکن مقدس و آثار تمدن بشری در مرزهای سیاسی می‌پردازند و بر این اساس برای خود حکومت پوشالی درست کرده‌اند؛ اما می‌بینیم که با وجود حمایت‌های استکبار باز هم نتوانستند در برابر ملت‌ها بایستند و در نهایت توفیقی نخواهند داشت.

سرکنسول پیشین کنسولگری کشورمان در شهر هرات افغانستان در ادامه تصریح کرد: نکته دیگری که امروز قابل توجه است این است که حرکت‌های تروریستی تقریبا شبیه حرکت‌های کودتایی هستند و چون فاقد پشتوانه‌های مردمی‌اند حتما باید از یک پشتوانه و حمایت خارجی برخوردار باشند. طبیعتا این حمایت خارجی، همانند حمایت دولت‌های مشروع مردمی نیست؛ یعنی دولت‌ها و نظام‌هایی از آن‌ها حمایت می‌کنند که خودشان از این ماهیت ایدئولوژیکی برخوردار هستند که به‌طورمشخص می‌شود به رژیم اشغالگر قدس و آمریکایی‌ها اشاره کرد که به عنوان حامی تروریسم دولتی هستند.

وی افزود: تروریست‌ها آن‌هایی هستند که مردم بی‌گناه را به شکل فجیع و مشکوکی می‌ربایند، زندان‌هایی مثل گوانتانامو، بوکا و ابوغریب را درست کرده و افراد را شکنجه می‌دهند و بعد به نوعی مشکوک آن‌ها را می‌کشند. این‌ها مصداق تروریسم و حرکت‌های تروریستی است. وجود زندان‌های مخفی، نوعی اقدام تروریستی است. حمایت از آن‌هایی که کشتار می‌کنند و مصداق امروز آن علیه ملت یمن است، تروریسم است. مصداق تروریسم فقط یک گروه و تیم و جوخه اعدام نیست بلکه در سطح وسیع می‌تواند یک دولت بزرگ باشد. پس یکی از ویژگی‌های تروریسم این است که باید یک پشتوانه خارجی داشته باشد که این پشتوانه خارجی، دولت‌های مشروع یعنی دولت‌های دموکراتیک مردمی نیستند؛ بلکه دولت‌های نامشروع حامیان آن‌ها هستند؛ مثل رژیم اشغالگر قدس که البته دولت جعلی است و یا دولت‌هایی که ماهیت‌شان ماهیت تروریستی است.

وی در تشریح مسئله تروریسم از دیدگاه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد:‌ به‌طورکلی تروریسم در منطق جمهوری اسلامی ایران که برآمده از منطق دین و اسلام است، محکوم است. تروریسم اگر چه ممکن است در مقاطعی توفیقاتی کسب کرده باشد؛ اما درنهایت مضمحل خواهد شد. علت این اضمحلال نیز آن است که تروریست‌ها پشتوانه مردمی ندارند و ملت‌ها در برابر آن‌ها مقاومت می‌کنند. اساسا این منطق، منطقی نیست که بخواهد حاکم شود. تجربه جریانات تروریستی در داخل کشور ما نیز گویای این حقیقت است.

کاظمی قمی در ارزیابی از برگزاری دومین کنگره بین‌المللی 17000 شهید ترور که قرار است شهریورماه در تهران برگزار شود، اظهار کرد: به اعتقاد من مسئله تنویر افکار عمومی و روشنگری نسبت به موضوع تروریسم و بانیان و حامیان آن، قربانیان تروریسم و آثار آن کار بسیار خوبی است؛ اما این نباید تنها به روشنگری و تنویر افکار منتج باشد؛ بلکه این اجماع باید بتواند، یک نهضت ضدتروریسم را ساماندهی کند. این امر می‌تواند از یارگیری نخبگان گرفته تا اصحاب رسانه، سازمان‌های غیردولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد باشد و یا از مجامع بین‌المللی، اندیشمندان، نخبگان، مجامع علمی و دولت‌های همراه و همسو بهره گیرد؛ چرا که موضوع تروریسم علیه بشریت و حقوق انسان‌هاست و با احکام الهی مغایرت دارد؛ در نتیجه ضمن این‌که این کنگره باید شکل بگیرد، خروجی آن باید بتواند در جهت این اجماع و انسجام و شکل‌دهی به یک نهضت عظیم ضدتروریسم باشد، هم‌چنین باید بتواند ابعاد تروریسم را نیز به خوبی نشان دهد.

وی تاکید کرد:‌ تروریسم را نباید به معلول‌ها خلاصه کرد بلکه باید علت‌ها و حامیان اصلی این جریان را نیز شکافت و چه بسا این کنگره بین‌المللی بتواند در تدوین برخی از قوانین در سازمان ملل، مجامع حقوقی و دادگاه‌های بین‌المللی کمک کند تا بشود با این پدیده برخوردهای حقوقی هم داشت.

این دیپلمات با سابقه کشورمان در پاسخ به این‌که چرا با وجود آن‌که ایران از قربانیان تروریسم است، کشورهای غربی به‌دنبال متهم‌کردن ایران هستند، گفت:‌ روشن است یکی از ابزارهایی که دشمنان این ملت و انقلاب و نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی به کار گرفت، موضوع تروریسم بود. این یک واقعیت است. اگر این استحکام درونی و این انسجام دولت و ملت و رهبری پیامبرگونه امام خمینی(ره) و بعد رهبر معظم انقلاب و مقاومت این ملت مبتنی بر اتکای به خدا و ایمان نبود، اقدامات تروریستی که در داخل ایران اتفاق افتاد، می‌توانست این نظام را سرنگون کند.

وی ادامه داد: با وجود حرکت‌های تجزیه طلبانه، جنگ تحمیلی 8 ساله، کودتاها و تحریم‌های اقتصادی و حجم اقدامات تروریستی که می‌بینیم در یک روز 72 مسئول شهید می‌شوند، اما می‌بینیم که این نظام ماند. اما چرا این اقدام و اقدامات مشابه انجام می‌شد؟ دلیلش به ماهیت این نظام برمی‌گردد. نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه‌ مردم‌سالاری دینی شکل گرفته است. این نظام مبتنی بر مقبولیت و مشروعیت است. نظامی که مقبولیتش را از مردم و مشروعیتش را از نظام الهی می‌گیرد. ظهور این نظام و تبدیل‌شدن آن به عنوان یک مدل حکومتی، موضوع مهمی بود؛ لذا از اول که این نظام برپا شد با شعار استقلال، آزادی و شکل‌دهی به یک نظام مبتنی بر اسلام بود؛ به این معنا که رویه بین‌الملل را در نظام بین‌الملل بر هم زد.

سفیر پیشین کشورمان در عراق تصریح کرد: موضوع مهم دیگری که در دشمنی دشمنان نسبت به نظام وجود دارد، بازگشت حاکمیت خدا و معنویت بر اداره جامعه و بشر است. تلاشی که لیبرال دموکراسی یا فرهنگ غرب در طول سه‌چهار قرن اخیر انجام داد، این بود که معنویت و خدا را از حاکمیت بشر و اداره امور جامعه جدا کرد. یعنی بین دین و دنیا و عقل و معنویت انسجامی را ایجاد و ادعا کرد که می‌توان جامعه را با این روش اداره کرد؛ درحالی‌که خدا بر اداره اجتماع حاکمیت دارد. طی این چند قرن فرهنگ لیبرالیستی غرب آمد و خدا را از اداره جامعه برداشت و انسان را جایگزین کرد. بزرگترین تعارض فرهنگ مادی و نظام جمهوری اسلامی بر پایه همین موضوع است که عقل و دین، معنویت و مادیت و خدا را بر اداره جامعه حاکم کرد و این در حال تبدیل‌شدن به یک مدل و الگوست و همانطور که می‌دانید امروز بحث مدل‌های حکومتی از موضوعات مورد بحث در دانشگاه‌های سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه مسئله حاکمیت سوسیالیستی، کمونیستی یا اشتراکی به موزه‌های تاریخ پیوسته و حاکمیت بر مبنای فرهنگ لیبرال دموکراسی هم امروز به انتها رسیده است و در واقع مدلی نیست که بتواند انسان‌ها را اقناع کند، ادامه داد: امروزه به‌دلیل مشکلاتی که در اداره اجتماعی غرب به دلیل خلاء معنویت ایجاد شده، عطش به سمت اسلام درحال اوج‌گیری است. یکی از دلایلی که می‌بینیم جریان تکفیر با خشونت برخورد می‌کند تا چهره اسلام را مخدوش سازد در حقیقت برای خنثی‌کردن نفوذ اسلام حقیقی ناب محمدی است که حضرت امام‌خمینی(ره) مبتکر آن در عصر حاضر است. تحجری که امروز در جریان تکفیری وجود دارد در حقیقت برای این است که جلوی این نفوذ را در جامعه‌ای که خالی از معنویت است، بگیرد.

کاظمی قمی تصریح کرد:‌ این موضوع مهمی است که شما می‌بینید نظامی که مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است با وجود همه توطئه‌ها مسیر خودش را طی می‌کند و نه‌تنها متوقف نمی‌شود؛ بلکه پیشرفت‌های علمی، فنی، صنعتی و تکنولوژی دفاعی و امنیتی‌اش را نیز دارد و روزبه‌روز این پیشرفت‌ها بیشتر می‌شود. پس طبیعی است که به هر شکلی باید جلوی این نظام گرفته شود و مسئله ترورسیم در حقیقت یکی از اشکال تلاش برای ممانعت از پیشرفت و سرنگونی نظام مبتنی بر مردم‌سالاری دینی است؛ اما این نظام به‌دلیل پایه‌های محکمی که داشت و این‌که مقبولیتش را از مردم و مشروعیتش را از نظام دینی و اسلام گرفته، موجب شد تا نه‌تنها در مقابل این توطئه‌ها ایستادگی کند بلکه مسیرش را نیز می‌پیماید.

وی افزود:‌ برآیند این مسئله این شده که امروز می‌بینید جمهوری اسلامی ایران در صحنه داخلی انسجام خود را دارد. انسجام ملت و دولت روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود. در برابر تحریم‌های ظالمانه اقتصادی ایستادگی می‌کند و پیشرفت‌های علمی، دفاعی و امنیتی امروزه به یک واقعیت تبدیل می‌شود. در عرصه منطقه‌ای نیز امروز ایران به عنوان یک بازیگر بزرگ صحنه منطقه‌ای خودش را در حمایت و کمک به دولت‌های مشروع و در دفاع از مستضعفین و ملت‌های به پا خاسته در برابر متجاوزان، نشان می‌دهد.

سرکنسول پیشین کنسولگری کشورمان در شهر هرات افغانستان بیان کرد‌: تصور ما این است که امروز ملت‌های به پا خاسته با بهره‌گیری از الگوی جمهوری اسلامی ایران و بهره‌گیری از مقاومت ملت ایران در برابر توطئه‌هایی که امروز دارد شکل می‌گیرد، مقاومت کنند و پیروز صحنه این مقاومت و نبرد در برابر تروریسم و حامیان تروریسم دولتی و بین‌الملل باشند.

انتهای پیام/
برچسب ها: سفیر ، سابق ، ایران ، عراق ، کاظمی ، قمی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.