سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد

ترمز گاز در ورودی شهرها کشیده می‌شود / تولید 90 درصد کالاهای خطوط انتقال گاز در داخل

خطوط لوله و شبکه‌های تغذیه و توزیع داخل شهر از قطر پایین‌تری نسبت به خطوط سراسری برخوردارند، برای جلوگیری از آسیب این خطوط، فشار گاز در ابتدای شهرها در ایستگاه‌های سی‌جی‌اس و تی‌بی‌اس کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ صنعت گاز ایران درحالی هر ساله شاهد بهره‌برداری از تأسیسات جدید است که بخش زیادی از تجهیزات، کالا و قطعات این تأسیسات توسط شرکت‌های توانمند داخلی تأمین می‌شود. 
 
حمایت از بخش داخل به‌منظور تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی یکی از برنامه‌های کلیدی شرکت ملی گاز ایران به‌شمار می‌رود و داخلی‌سازی تعداد زیادی از قطعات در بخش‌های مختلف حکایت از آن دارد که این شرکت توانسته است در این مسیر موفق باشد. 
 
خطوط لوله شریانی حیاتی برای انتقال گاز 
 
پس از تولید گاز در پالایشگاه، این سوخت از طریق خطوط لوله سراسری به مبادی مصرف منتقل می‌شود. 
 
هم اکنون 35 هزار کیلومتر خط لوله از سایز دو تا ٥٦ اینچ، وظیفه انتقال گاز در کشور را برعهده دارند و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ساخت خطوط سراسری ششم، نهم و یازدهم سراسری در دستور کار قرار دارد. 
 
ساخت سه خط سراسری جدید به‌طول چند هزار کیلومتر می‌تواند برای شرکت‌های داخلی از جمله تولیدکنندگان ورق، شرکت‌های تبدیل ورق به لوله، شرکت‌های حمل و نقل و حتی جوشکاران نیز اشتغال‌زایی ایجاد کند. 
 
تا پایان سال 96، حجم خطوط لوله گاز از 35 هزار کیلومتر کنونی به 40 هزار کیلومتر افزایش می‌یابد و زمینه‌ساز ورود شرکت‌های داخلی را فراهم می‌کند. 
 
تأسیسات تقویت فشار، قلب تپنده صنعت گاز 
 
انتقال گاز با خط لوله به‌دلیل کاهش فشار گاز در اثر عبور از پستی و بلندی‌های طول مسیر به تنهایی امکان‌پذیر نیست و در طول مسیر باید فشار گاز برای ادامه مسیر افزایش یابد. 
 
فشار گاز پس از ١١٠ کیلومتر در خط ٥٦ اینچ، ٣٠٠ PSI کاهش می‌یابد به همین دلیل با تعریف تأسیسات تقویت فشار گاز در مسیر خط لوله، این فشار از ٩٥٥ PSI به ١٣٥٠ PSI افزایش می‌یابد. 
 
هم‌اکنون٧٢ تأسیسات تقویت فشار با ٣٦ مرکز بهره‌برداری، ناوگان انتقال گاز کشور را تشکیل می‌دهند و باتوجه به افزایش ظرفیت تولید گاز در سال‌های پیش‌رو، نیاز به ساخت تأسیسات جدید احساس می‌شود. 
 
هر تأسیسات تقویت فشار شامل، توربوکمپرسور، ژنراتور اضطراری برق، کمپرسورهای هوای ابزار دقیق، ثابت و پرتابل و قابل انتقال، اسکرابر، ترانس سیستم تابلوهای کنترل ups و دیگر تجهیزات مورد نیاز می‌شود. 
 
هزینه 51 میلیون یورویی برای ساخت تأسیسات تقویت فشار  
 
برای ساخت هر تأسیسات تقویت فشار با چهار توربوکمپرسور نیاز به ٥١ میلیون یورو سرمایه ارزی و ٤٥ میلیارد تومان سرمایه ریالی است که با استفاده از توان داخل از خروج میلیاردها دلار ارز از کشور جلوگیری می‌شود. 
 
به گفته مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز کشور، پارسال هفت تأسیسات تقویت فشار گاز وارد مدار شد و در سال 94 نیز شاهد بهره‌برداری از پنج تأسیسات جدید خواهیم بود. 
 
تولید 90 درصد کالاهای خطوط انتقال گاز در داخل 
 
علی اکبر مرآتی تاکید می‌کند: در بخش خطوط انتقال گاز و ایستگاه‌های تقویت فشار بیش از ٥٠٠ قلم کالا وجود دارد که با پشتوانه و پیگیری امور تخصصی بازرگانی شرکت ملی گاز ایران، بیش از ٩٠ درصد از این کالاها در داخل کشور تولید می‌شود. 
 
وی تصریح کرد: هم‌اکنون بخش عمده‌ای از لوله و شیرآلات فولادی با قطر بالا و مخازن تحت فشار، اسکلت‌های فلزی، مبدل‌ها و کولرهای هوایی در داخل کشور تولید می‌شود. 
 
بر این اساس، طی دو سال بیش از 10 تأسیسات به بهره‌برداری می‌رسد و باتوجه به هزینه میلیاردی ساخت این تأسیسات و استفاده از شرکت‌های پیمانکار ایرانی زمینه اشتغال‌زایی نیروهای داخلی را فراهم می‌شود. 
  
ترمز گاز در ورودی شهرها کشیده می‌شود 
 
خطوط لوله و شبکه‌های تغذیه و توزیع داخل شهر از قطر پایین‌تری نسبت به خطوط سراسری برخوردارند، به‌همین دلیل و برای جلوگیری از آسیب این خطوط، فشار گاز در ابتدای شهرها در ایستگاه‌های سی‌جی‌اس و تی‌بی‌اس کاهش می‌یابد. 
 
براساس آمار مدیریت گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، تاکنون ٩٨ درصد از تجهیزات مورد نیاز شبکه گازرسانی شهری و ایستگاه‌های تقلیل فشار با هدف خودکفایی در این صنعت، داخلی‌سازی شده است. 
 
به گفته مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، در بخش تجهیزات مورد نیاز شبکه گازرسانی شهری و ایستگاه‌های تقلیل فشار بیش از ٤٠٠ قلم کالا مورد استفاده قرار می‌گیرد که تاکنون بیش از ٩٨ درصد از این تجهیزات داخلی‌سازی شده است. 
 
ناصر ابراهیمی می‌افزاید: از جمله تجهیزات داخلی‌سازی شده در کشور می‌توان به لوله و اتصالات فولادی و پلی‌اتیلن، شیرآلات، کنتور و رگولاتور که متراژ و تیراژ بالایی نیز دارند، اشاره کرد. 
 
گازرسانی به 2.4 میلیون خانوار ایرانی و بازار کار جدید 
 
شرکت ملی گاز ایران براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، درنظر دارد تا سه سال آینده، 2.4 میلیون خانوار ایرانی را تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار دهد. 
 
در همین راستا علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های جدید از جمله خطوط لوله و شبکه‌های داخل شهری برای گازرسانی به این خانوارها، شبکه داخلی منازل نیز می‌تواند بازار کار مناسبی برای شرکت‌های کوچک (تأسیسات) ایجاد کند. 
 
باتوجه به پوشش70 درصدی گاز در سبد انرژی و تبدیل گاز به‌عنوان محور توسعه اقتصاد و صنایع کشور، برنامه‌ریزی برای استفاده از توان داخل برای تأمین نیاز این صنعت می‌تواند بازار کار مناسبی برای شرکت‌های داخلی ایجاد کند. 

در پایان باید گفت که شرکت ملی گاز ایران می‌تواند با معرفی کالاهای مورد نیاز و ارائه استاندارد، نقشه و سایر مشخصات فنی در خصوص کالا و تجهیزاتی که مشابه آن در داخل کشور تولید می‌شود، توانمندی تولیدکنندگان داخلی در زمینه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را افزایش داده تا به تولید مطلوب دست پیدا کنند. 
 
از سوی دیگر این امکان نیز وجود دارد که این شرکت با ارائه استاندارد، مشخصات فنی، نقشه و یا ارائه نمونه کالاهای خارجی، تجهیزاتی که مشابه آن در داخل کشور تولید نمی‌شود را با امضاء قرارداد اولیه و مشاوره در خصوص ایجاد خط تولید و آزمایشگاه برای رساندن به تولید انبوه کمک کند. 
 
در همین حال، طی سال‌های گذشته شاهد ساخت انواع شیرآلات فولادی، کنتور، رگولاتور، اتصالات، پیچ و مهره، تجهیزات و قطعات یدکی پالایشگاهی، مواد شیمیایی، برق و ابزار دقیق بودیم که علاوه بر تأمین نیاز شرکت ملی گاز ایران بازار کار مناسبی برای شرکت‌های سازنده داخلی فراهم کرده است.

گزارش:حبیبه رحیمیان

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.