"حسن هانیزاده" در گفتوگو با خبرنگار
سیاستخارجی باشگاه خبرنگاران، در ارزیابی تحولات اخیر در نظام پادشاهی عربستان با بیان اینکه تحولات اخیر عربستان سعودی فرآیند حمله نظامی نادرست به یمن بود، اظهارداشت: تجاوز نظامی به یمن اختلاف و شکاف جدیدی در میان خاندان سعودی ایجاد کرد و به نظر میرسد پادشاه، یاران نزدیک خود را از دست داد و به تعبیر برخی رسانههای عربی ملک سلمان برای جلوگیری از رسواییهای خودش و فرزندش که هماکنون وزیر دفاع این کشور میباشد، دست به کودتا علیه یاران و نزدیکان خود زده است.
این کارشناس سیاست خارجی خاطرنشان کرد: اختلافات شدید میان ولیعهد قبلی "مقرن بن عبدالعزیز" و پادشاه از یک سو و شکست نظامی، سیاسی و اخلاقی عربستان در یمن از سوی دیگر موجب شده که این کشور به شدت به سمت انزوای سیاسی پیش رود و این امر به فروپاشی تدریجی عربستان و فرسوده شدن پیکره این رژیم منجر شود. ضمن اینکه پادشاه عربستان معتقد است سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان نتوانسته جریان سازیهایی را علیه یمن ایجاد کند.
هانیزاده در پاسخ به این سوال که چرا رسانههای غربی این زلزله سیاسی در عربستان را با رویکرد جوانگرایی برجسته میکنند، گفت: جوانگرایی در نظام عربستان مطرح نیست، زیرا خود پادشاه هم بیش از 80 سال سن داشته و مساله جوانگرایی موضوع مهمی به نظر نمیرسد. بنابراین این مساله مربوط به اختلاف شدید هیات حاکمه میباشد و حتی به رسانههای غربی هم منتقل شده و باید اضافه کرد انتقاد شدید "نایف بنعبدالعزیز"برادر پادشاه سلمان بن عبدالعزیز نسبت به پیامدهای حمله به یمن کاملا مشخص است و نشان میدهد موضوع جوانگرایی در مدار بحث نیست.
وی در مورد جبهه جدید سیاسی و نظامی عربستان گفت: در عربستان باید منتظر بروز شکاف بیشتر در میان هیئت حاکم و دو دستگی میان خاندان سعودی بر سر اداره مملکت باشیم و ممکن است به تقابل قبیلهای میان خاندان سعودی منجر شود. در نهایت باید گفت عربستان سعودی در حوزه نظامی و سیاسی و اخلاقی به خاطر حمله به یمن بسیار ضعیف شده است.
هانی زاده در پایان خاطرنشان کرد: در آینده اختلاف میان مقرن بن عبدالعزیز رهبر اپوزسیون عربستان که ولیعهد عربستان هم بوده و پادشاه آغاز خواهد شد که این اختلافات ممکن است به درگیریهای میدانی هم منجر شود.
انتهای پیام/