سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گسترش ویروس داعش و ترس‌های خاص آمریکایی

یکی از مقام‌های اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده‌است داعش اکنون در حال انتشار پیام‌های خود در قالب 23 زبان و استفاده گسترده از شبکه‌های اجتماعی است، که البته این به مذاق بسیاری از توده‌های جوان جوامع هم خوش آمده‌است.

به گزارش سرویس بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از ان‌بی‌سی نیوز، متخصصان ضد تروریسم آمریکا، به‌تازگی به بیان دغدغه‌های فزاینده خود در خصوص رشد سلول‌های سرطانی داعش در مرزهایی فراتر از سوریه و عراق روی آورده‌اند.

پاییز امسال، بعضی از گروه‌های افراطیِ تازه تأسیس، وفاداری خود را به گروه تروریستی داعش اعلام کردند. ماه گذشته، موزه ملی "باردو" در تونس مورد حمله قرار گرفت که داعش، مسئولیت آن را برعهده گرفت.

هفته پیش، در روز دوشنبه، "مدیریت رسانه‌ای داعش" ویدئویی از سربریدن و شلیک به 28 اسیر را نشان می‌داد که به ادعاهای آنها از مسیحیان اتیوپیایی بودند. به عقیده کارشناسان، این تحرکات اخیر، اقدامی از سوی داعش برای القای تسلط و نفوذ به منطقه جنگ‌زدۀ شمال آفریقا است. 

شنبه گذشته نیز این گروه، مسئولیت بمب‌گذاری انتحاری در مقابل بانک "کابل جدید" را در جلال‌آباد افغانستان برعهده گرفت. در این اقدام تروریستی، 34 نفر کشته و بیش از 100 تن زخمی شدند.

به گفته یکی از مسئولین آمریکایی، با توجه به رشد فزاینده تروریست‌های وفادار به خلافت خودخوانده و جعلی داعش در نیجریه، مصر، پاکستان، لیبی و افغانستان، اکنون خطر داعش به شکل یک سرطان ظهور کرده است.

آمریکا همچنین اعلام کرده که همکاری و همسویی داعش و بوکوحرام، بیش از آن چیزی است که قبلاً تصور می‌شد. به عقیدۀ آمریکایی‌ها، نشانه‌های موجود حاکی از این است که این قبیل گروه‌ها در مجموع به‌دنبال پیاده‌سازی یک هدف هستند و شاید در آینده نیز باید منتظر انتشار خبرهایی ار نقل و انتقال نیرو در میان آنها برای شرکت در عملیات‌های تروریستی‌شان باشیم.

نفوذ آلودگی داعش، تنها به منطقه غرب آسیا محدود نشده و ایالات متحده نیز مدتی است که خبرهایی را مبنی بر دستگیری کسانی که قصد پیوستن به داعش را داشته‌اند منتشر می‌کند. به گزارش مرکز امنیت ملی دانشکدۀ حقوق فوردهام(Fordham Law School Center on National Security)، در سال گذشته، 39 آمریکایی با همین اتهام، در فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های اتوبوس دستگیر شدند.

تنها در هفته گذشته، 8 نفر دیگر به این آمار اضافه شدند، آنهم در حالی که اسپانیا، فرانسه، بلژیک و مراکش نیز چندان در وضعیت مطلوبی از این حیث قرار ندارند و این بیماری به آنان نیز سرایت کرده است. به‌هر‌حال، تخمین زده می‌شود که دست‌کم 180 نفر تروریست داعشی فقط از آمریکا به آن گروه پیوسته‌اند.

به گفته کارن گرینبرگ، مدیر مرکز فوردهام در نییورک، اینکه آنها از کجا آمده‌اند مهم نیست؛ مسئله این است که تفکرات وهابی و تکفیری در میان همۀ آنها مشترک است.

هوشنگ امیراحمدی، استاد دانشگاه راتگرز در ایالت نیوجرسی و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در این‌باره گفته است: "داعش، بیشتر یک ویروس سرطانیِ سیاسی است تا یک نیروی نظامیِ جدی."

یکی از مقام‌های اطلاعاتی آمریکا گفته است داعش اکنون در حال انتشار پیام‌های خود در قالب 23 زبان و استفاده گسترده از شبکه‌های اجتماعی است، که البته این به مذاق بسیاری از توده‌های جوان جوامع هم خوش آمده است.

"لیث الخوری"، تحلیل‌گر ارشد پایگاه اینترتی Flashpoint Intelligence، می‌گوید داعش توانسته با بهره‌گیری از ماشین روابط‌عمومی خود، یعنی همان شبکه‌های اجتماعی که سرور میزبان آنها در غرب مستقر است، به شکلی کاملاً جذاب به پوشش پیروزی‌ها و پیشروی‌های خود در منطق درگیر بپردازد و خود در منظر نسل جوان، به‌عنوان دولتی معرفی کند که توانسته در مقابل دولت‌های منطقه‌ای و جهانی دوام بیاورد.

هوشنگ امیراحمدی نیز، در ادامه تحلیل‌های خود از این نکته صحبت به میان می‌آورد که قلمرو به تصرف درآمدۀ داعش، بیشتر در نقاطی تمرکز یافته که اکثریت مردم آنجا در طی سالیان دراز، سرنوشتی مورد تحقیر داشته‌اند.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.