مدیرکل دفتر مدیریت منابع آب حوضههای دریای خزر و دریاچه ارومیه خبر داد
به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، سید مرتضی موسوی درباره پیشبرد برنامههای احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: برخی از برنامهها در بخش آب تابع پیشبرد طرحها و پروژههای اجرایی همچون طرح انتقال از حوضههای مجاور و طرح اتصال زرینهرود به سیمینهرود است که تجهیزات لازم برای اجرا و یا اعتبار به موقع مهیا نشد و از این جهت با تاخیر در زمانبندی مواجه شدیم.
وی افزود: در هدفگذاری سالجاری طرحهای اجرایی، انتقال آب شرب شهرستان سقز از سد بوکان به سد چراغویس بهمنظور رهاسازی آب کاملتر از سد بوکان در سال آبی آینده برای دریاچه را در برنامه خواهیم داشت که منوط به حصول پیشرفت فیزیکی سد مذکور و شرایط مناسب است.
موسوی با اشاره به تخصیص اعتبارهای طرح احیای دریاچه ارومیه، گفت: درمجموع تاکنون مبلغ 278 میلیارد تومان برای اجرای طرحهای بخش آب پرداخت شده است و امیدواریم با تخصیص بهموقع اعتبار برای طرحهایی همچون چراغویس، برنامههای اجرایی طبق برنامه پیش برود.
وی ادامه داد: تخصیص اعتبار برای سد چراغ ویس در سال 1393 از منابع عمومی، ماده 10 و 12 حدود 200 میلیارد ریال بوده است. سد سیلوه نیز با پشتیبانی مالی در سالجاری امکان بهرهبرداری خواهد داشت.
وی درباره مراحل تثبیت و احیای دریاچه گفت: در برنامه تثبیت دریاچه ارومیه تا سال 95 برنامه رهاسازی آب از سدها ادامه مییابد و از سال 1396 احیای دریاچه با به ثمر نشستن طرحها و پروژههای اجرایی آغاز میشود و تا آن موقع باید تهیه پیشنیاز برنامهها به پایان رسیده باشد.
مدیرکل دفتر مدیریت بههم پیوسته منابع آب حوضههای دریای خزر و دریاچه ارومیه تصریح کرد: در برنامه سال 93، از ماههای بهمن تا فروردین به تناسب ذخیره سدهای حوضه و میزان آورد رودخانهها، رهاسازی 176 میلیون مترمکعب از آب سدها برای تثبیت آب دریاچه ارومیه در برنامه قرار داشت که 77 درصد این برنامه محقق شد.
موسوی با بیان اینکه در این طرح موضوع کاهش مصرف آب کشاورزی بسیار حایز اهمیت است، ادامه داد: این امر مستلزم آن است که هر سال هشت درصد مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یابد و در طی پنج سال درمجموع 40 درصد در مصرف کشاورزی صرفهجویی شود.
مدیرکل دفتر مدیریت بههم پیوسته منابع آب حوضههای دریای خزر و دریاچه ارومیه تصریح کرد: خوشبختانه مصوبههای کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه برعهده وزارت نیرو عملیاتی شد و سدهای این حوضه در مراحل مطالعاتی و اجرایی متوقف شدند و از افزایش بهرهبرداری ممانعت بهعمل آمد که با این اقدامها، امیدواریم تعادلی بین منابع و مصارف آب فراهم و آب موردنیاز برای احیای دریاچه تامین شود.
انتهای پیام/