سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز درباره پرداخت الکترونیک را اینجا یاد بگیرید

چند سالی است که ارائه سرویس‌های مالی با آمدن پرداخت آنلاین به انجام کارها سرعت بیشتری بخشیده است و جای خود را به خوبی در جامعه ما باز کرده است چرا که این روش باعث می‌شود تا در زمان و هزینه اتلافی صورت نگیرد.

به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ روش پرداخت آنلاین باعث تسهیل در انجام کارها می‌شود این روش در خرید از فروشگاه‌های اینترنتی، پرداخت قبوض، خرید شارژ اعتباری و چند جای دیگر کاربرد دارد. با ورود به سایت بانک می‌توانیم قبوض را پرداخت کنیم، موجودی حساب‌مان را بگیریم و اگر قرار باشد وسیله‌ای بخریم با ورود به فروشگاه‌های اینترنتی خریدمان را انجام دهیم تا به وسیله پست دم در تحویل بگیریم. البته اگر تا به حال خریدی اینترنتی انجام نداده باشید سوالاتی ذهن‌تان را درگیر می‌کند، مثلا: جنس کالای خریداری شده مرغوب است یا نه؟ آیا نکند پولی را پرداخت کنیم ولی وسیله مورد نظر را دریافت نکنیم؟ یا اصلا فروشگاهی که از آن وسیله‌ای را خریداری می‌کنیم قابل اطمینان است یا نه؟!


خوشبختانه نماد اعتماد الکترونیکی یا همان eNamad این مشکلات را رفع کرده است و این نشان را به فروشگاه‌هایی که قابل اعتماد باشند، داده می‌شود. نماد اعتماد سایت مد نظر را تایید و ضمانت می‌کند تا اگر کالایی خریداری کردید در صورت تخلف پول مشتری را پس دهد. پس جای هیچگونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.



البته با توجه به تمامی مزایای مثبت این روش، اگر به نکات امنیتی در زمان پرداخت توجه نداشته باشیم این روش پرداخت هم می‌تواند گاهی مشکل ساز باشد به همین جهت بهتر است به چند نکته در هنگام پرداخت آنلاین توجه داشته باشیم. توجه به نماد الکترونیک، درگاه پرداخت و پروتکل HTTPS است. اگر درگاه پرداخت شما با HTTPS آغاز نشود مطمئن باشید که این صفحه یک صفحه پرداخت جعلی و یا به اصطلاح فیشینگ هست. فیشینگ تلاش غیرقانونی برای به دست آوردن اطلاعات حساب شماست که با آن می‌توان حساب شما را خالی کرد.



در کنار پرداخت آنلاین برخی سرویس‌های مالی هم فقط بر روی تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد که کافی است نرم افزار بانکی که در آن حساب دارید را روی گوشیتان نصب کرده و از خدمات آن استفاده کنید. البته در کنار همه مزیت‌های این شیوه هم مشکلاتی هم وجود دارد از جمله اینکه همه مردم از تلفن‌های همراه هوشمند استفاده نمی‌کنند، آن دسته افرادی هم که از تلفن‌های هوشمند استفاده می‌کنند باید یک بخش حافظه گوشی را اختصاص به نرم افزارهای خدماتی کنید، البته اگر با رزولوشین و از همه مهم‌تر با سیستم عامل گوشی شما سازگار باشد، متاسفانه به همین دلایل بیشتر مردم از این خدمات نمی‌توانند بهره‌ای ببرند.



اما وقتی صحبت از فناوری‌های موبایلی می‌شود بیشتر مردم فکر می‌کنند که این فناوری‌ها روی تلفن‌های هوشمند و با سیستم عامل‌های محبوب کارایی دارد اما همیشه هم این طور نیست فناوری Unstructured Supplementary Service Data یا به اختصار USSD حتی روی قدیمی‌ترین گوشی‌ها هم بدون نصب نرم افزار قابلیت اجرا دارد. معمولا استفاده از این خدمات نیاز به یک ثبت نام اولیه دارد تا یک حساب کاربری توسط یکی از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک یا همان PSP ساخته شود، هدف از این کار هم احراز هویت و متصل کردن کارت بانکی شما به شماره خط همراهتان است. بعد از ثبت نام شما برای استفاده از این خدمات به شماره کارت، رمز دوم و تاریخ انقضاء کارت احتیاج دارید.



رایج‌ترین کاربرد USSD که در کارهای روزمره خودمان بیشتر با آن سر و کار داریم، اطلاع از میزان اعتبار باقی مانده سیم کارت‌مان است که با شماره گیری کد خاص می‌توانید از میزان اعتبار باقی مانده خود مطلع شوید یا آن را از سیم کارت خود به سیم کارت دیگری منتقل کنید، به این شماره‌ها همان کدهای USSD گفته می‌شود، این فناوری محبوب به تازگی در کشور ما هم فراگیر شده است و ارائه خدمات مالی به حساب‌های بانکی مشتریان از طریق این فناوری صورت می‌گیرد. البته همه بانک‌ها هم این سرویس را ارائه نمی‌دهند و آن دسته از بانک‌هایی هم که این سرویس را به مشتریان خود ارائه می‌دهند با اپراتور خاصی کار می‌کنند و اگر اپراتور تلفن همراه شما با آن بانک همراه یکی نباشد امکان استفاده از این سرویس برای شما میسر نخواهد بود.



خدماتی که بانک‌ها از طریق فناوری USSD ارائه می‌دهند متفاوت است، اما معمولا شامل مواردی چون دریافت موجودی و گردش حساب، پرداخت قبوض، پرداخت اقساط و خرید شارژ تلفن همراه یا انتقال وجه و یا هم اعلام مفقود شدن کارت است. سرویس‌های USSD کاملا رایگان بوده و نیازی به نصب نرم افزار ندارد. این فناوری بر اساس ارسال درخواست و پاسخ کاربر است و گاهی هم به صورت یک طرفه از سمت اپراتور ارائه می‌شود بدون اینکه شما درخواستی ارسال کنید، نمونه سرویس یک طرفه هم همان اطلاع رسانی‌های مقدار اعتبار باقی مانده بعد از هر بار تماس تلفنی است که به شما نمایش داده می‌شود. می‌رسیم به جای بحث برانگیز مسئله یعنی امنیت!



ابتدا بگوییم که پیامک بر مبنای روش ذخیره و پردازش کار می‌کند یعنی اطلاعات اول ذخیره و بعد پردازش می‌شود، در مقابل USSD از شیوه پردازش آنلاین استفاده می‌کند و همین ویژگی مثبت باعث می‌شود تا ارائه خدمات مالی از طریق USSD نه تنها امن باشد بلکه حتی در مقایسه با عملیات مشابه مثل پیامک یا نرم افزار در رده امنیتی بالاتری از آنها قرار بگیرد.



در USSD اطلاعات به صورت رمز نگاری و کدگذاری شده با استفاده از الگوریتم‌های پیچیده رد و بدل می‌شود که حتی با دسترسی افراد غیرمجاز به آنها هیچ خطری متوجه حساب بانکی و اطلاعات شخصی شما نیست. حتی اگر تلفن همراه شما گم شود و یا به سرقت برود از این جنبه جای هیچگونه نگرانی نیست چرا که با غیرفعال کردن سیم کارت قبلی و دریافت سیم کارت جدید می‌شود همه خدمات قبلی را روی سیم کارت جدید هم دریافت کرد.

گزارش از: سالار واعظی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.