سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موزه های برتر انتخاب می‌شوند

همزمان با سالروز جهانی موزه، موزه های برتر از سراسر کشور توسط ایکوم (کمیته موزه های ایران) انتخاب می‌شوند.

به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی‌پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سید احمد محیط طباطبایی قائم مقام ایکوم در نشست راهنمایی ورود به سایت موزه برتر که با حضور سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و رییس ایکوم و جمعی از مدیران و معاونین ادارات میراث فرهنگی استان ها و مدیران موزه های تهران و شهرستان ها برگزارشد با اعلام این خبر گفت: هدف از انتخاب موزه برتر الگو قرار گرفتن موفقیت یک موزه در شاخصی معین برای سایر موزه هااست.

وی خاطرنشان ساخت موزه موفق موزه ای است که به مدت یکسال به روی بازدید کننده باز باشد و به فعالیت حداقلی اش ادامه دهد.

محیط طباطبایی هدف از انتخاب موزه برتر را تنها یک مسابقه ندانست و افزود: در انتخاب موزه برتر به دنبال این هستیم که رفتار موزه داری خودمان را اصلاح کرده و برخی از شاخص های مهم را بیشتر مد نظر قرار دهیم.

وی شاخص انتخاب موزه بزرگ و کوچک را بر طبق استاندارد ایکوم جهانی دانست و  گفت :برای انتخاب موزه برتر عملکرد موزه هادر 3سطح بزرگ، کوچک و متوسط و در دو بخش خصوصی و عمومی‌مورد بررسی قرار می‌گیرد.

قائم مقام ایکوم گفت: 12شاخص از کمیته موزه های ایران انتخاب شده اند که هر یک از موزه ها می‌توانند در هر کدام از این شاخص ها در رقابت شرکت کنند.

وی آموزش، بازدید از موزه، گردآوری، معرفی، نگهداری و حفاظت، پژوهش، اعمال استاندارهای فنی و توسعه فیزیکی را از شاخص های مورد نظر کمیته موزه های ایران اعلام کرد.

محیط طباطبایی تصریح کرد: توسعه مدیریتی، خلاقیت و نوآوری، تلاش برای بقاء، روز جهانی موزه  و کودک و نوجوان را ازدیگر شاخص ها عنوان کرد که برخی از آنها به اقتضای شرایط موزه های ایران تعیین و اضافه شده اند.

به گفته وی شرکت کنندگان از تاریخ 94/2/1 تا 94/2/10 فرصت دارند گزارش های خود را در قالب پاورپوینت در سایت انتخاب موزه برتر( (www.best museum.ir قرار دهند.

طباطبایی زمان داوری آثار را 18تا 28 اردیبهشت ماه اعلام کردوبا اشاره به شعار امسال ایکوم تحت عنوان "موز ها و جامعه پایدار "اظهار داشت: چند سالی است ایکوم بر خلاف گذشته که به مسائل میان بخشی توجه داشت به مسائل فرابخشی توجه دارد و مسائلی همچون موزه -ارتباطات اجتماعی، موزه- توسعه و... را محور قرار می‌دهد.

وی  تصریح کرد :پایدار بودن جامعه یعنی همان چیزی که ما به آن توجه به میراث فرهنگی و طبیعی می‌گوییم جامعه پایدار یعنی جامعه ای که افراد آن صاحب شغل، سکونت و رفتار پایدار هستند و ما در میراث فرهنگی به دنبال ایجاد چنین فضایی در جامعه خودمان هستیم. 

طباطبایی گفت:منظور از تفکر میراث فرهنگی،یک تفکر قدیمی‌و پوسیده درنگاه به گذشته نیست بلکه تفکر میراث فرهنگی یعنی نگاهی از گذشته به آِینده و جامعه ای می‌تواند آینده را مال خود و کمترین ضررو زیان را متوجه خودش سازد که تکیه به گذشته خودش داشته باشد.

بی اعتقادی تخریب کنندگان آثار فرهنگی به پایداری جامعه

به گفته محیط طباطبایی، پایدار بودن جامعه همان  چیزی است که معضل امروز شهرهای ایران را تشکیل می‌دهد زیرا در تخریب آثار فرهنگی ما با گروهی مواجه هستیم که به پایداری جامعه اعتقادندارند و معتقدند  که جامعه می‌تواند هر روز نسبت به روز گذشته اش متحول شود و مدرن باشد.

وی تصریح کرد: این در حالی که مدرن بودن درجامعه پایدار یعنی اینکه پله مدرنیسم روی پله گذشته و زندگی طبیعی بنا شده باشد.

طباطبایی گفت: با نگاه  به اروپا که سردمدار انقلاب صنعتی و تحولات جدید بوده است می‌بینیم در تمامی‌این جوامع نگاه به گذشته و حفظ هویت و تاریخ مهم تلقی شده اند.

همه این کشور ها، امروز خودشان را از ورای دیروز جستجو می‌کنند و اینجا تفاوت کشورهای فرانسه، انگلستان و سایر کشورها مشخص می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه  امروز می‌بینیم با وجود تحولات زیادی که در جهان ایجاد شده حساسیت نسبت به حفظ هویت تاریخی به اندازه حساسیت جان انسان ها ارزش پیدا کرده است.

به گفته محیط طباطبایی روزگاری در جنگ های جهانی و خاورمیانه، تنها نگرانی جوامع  آواره و کشته و زخمی‌شد انسان ها بود اما امروز با تخریب، غارت و ویرانی آثار تاریخی با همان حساسیت برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: این تغییرات را در ایران هم شاهد بوده ایم به صورتیکه زلزله بم و تخریب ارگ بم هم کمتر از مرگ انسانها تأثیر گذار نبود. 

 موزه ها مکان نزدیک شدن فرهنگ ها 

وی در ادامه موزه ها را مکان نزدیک شدن فرهنگ ها به یکدیگر دانست و افزود: اگر جامعه ای پایدار و فارغ از تنش های امروزی دنیا می‌خواهیم باید نگاهمان را اصلاح کنیم و یک تغییر تلقی از معنی موزه را از طریق جامعه پایدار درک کنیم.

 بنابر این گزارش؛ در ادامه اکرم  اظهری کارشناس موسسه رسایش به عنوان نماینده دبیرخانه اجرایی انتخاب موزه برتر به معرفی سایت موزه برتر پرداخت و گفت : با طراحی این سایت امکان دسترسی اینترنتی شرکت کنندگان فراهم شده و با ثبت نام اینترنتی تمامی‌فرایند های ثبت نام کنترل می‌شود.

وی افزود:سایت انتخاب موزه برتر( (www.best museum.ir هم اکنون راه اندازی شده و در صورت تأیید نهایی در چند روز آینده قابل دسترسی است.

اظهری در ادامه با توضیح بخش اول سایت به بیان شاخص های مورد نظر برای انتخاب موزه برتر پرداخت و اظهار داشت:در بخش دوم دستور العمل قرار گرفته است که شیوه مسابقه را برای شرکت کنندگان توضیح می‌دهد.

بخش سوم شامل اسامی‌هیأت داوران است که پس از مشخص شدن روی سایت قرار می‌گیرد و در بخش چهارم موزه های برتر در سال های 90،91و92 معرفی شده اند.

اظهری خاطر نشان ساخت که بخشی هم تحت عنوان نمونه پاورپوینت به زودی به سایت اضافه خواهد شد.

به گفته وی شرکت کنندگان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه برگزاری مسابقه به آدرس icom.iran@gmail.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن09199006609تماس بگیرند.

گفتنی است در روز جهانی موزه "28 اردیبهشت" بازدید از موزه ها در تمامی‌نقاط کشور برای عموم مردم رایگان است.


انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.