متن این گزارش به شرح زیر است:
یکصد و سی و دومین اجلاس IPU با حضور نمایندگان 133 کشور جهان و 23 مجموعه ملی و منطقهای از شنبه 8 فروردین تا چهارشنبه 12 فروردین در ویتنام برگزار شد.
9 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان ترکیب اعضای جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس حضور داشتهاند که اسامی آنها به شرح زیر است:
1. موید حسینیصدر دبیر کل بینالمجالس گروه جمهوری اسلامی ایران
2.سید احمد رضا دستغیب رئیس بینالمجالس گروه جمهوری اسلامی ایران
3.کاظم جلالی عضو کمیته حقوق بشر IPU
4.جواد جهانگیرزاده عضو کمیته ارتباط با سازمان ملل IPU
5.حجتالاسلام حسین سبحانینیا نماینده مجلس
6.حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مجلس
7.یوناتن کلیا نماینده اقلیتهای مجلس
8.غلامرضا نوری قزلجه نماینده مجلس
9.لاله افتخاری نماینده مجلس
اعضای مجلس شورای اسلامی برای عضویت در IPU با رای گیری در صحن علنی مجلس انتخاب میشوند که 15 نفر از نمایندگان به عنوان عضو گروه جمهوری اسلامی ایران در IPU به مدت دو سال انتخاب میشوند و بنده در هر دو دوره حضور دارم و دبیرکل بینالمجالس گروه جمهوری اسلامی ایران هستم .
در اجلاس مجلس 49 رئیس مجلس حضور داشتند که یک بیانیه مشترک با عنوان «توسعه پایدار؛ گامی برای عملی شدن» منتشر شد.
هم چنین 67 جلسه در طول این اجلاس حول 5 محور ذیل برگزار شد:
1.جنگ سایبری
2.برابری جنسیتی
3.توسعه پایدار
4.محکومیت تروریسم
5.حاکمیت آب
5 موضوع مذکور در 67 جلسه به صورت جداگانه بررسی و برای هر کدام قطعنامهای به تصویب اجلاس جهانی APU رسید و برای هر کدام راه حل پیشنهاد شد.
موضوع جنگ سایبری که در کمیته صلح و امنیت جهانی مطرح شد، بیشترین جلسات را به خود اختصاص داد در مورد سایر موارد هم قطع نامههایی با تاکید بر امنیت جهانی، استفاده بهتر و برقراری سیستم جدید استفاده از آب، همکاری بینالمللی، حاکمیت ملی و حقوق بشر صادر شد.
در مورد محکومیت تروریسم توسط گروههایی مثل بوکوحرام و کشتار شهروندان بیگناه مخصوصا زنان و دختران مورد اجماع قرار گرفت.
در پایان اجلاس رئیس مجلس ویتنام سخنرانی و از بیانیه پایانی ابراز خرسندی کرد.
هم چنین رئیس مجلس ویتنام که میزبان این اجلاس بود از سازمان ملل خواست به مفاد بیانیه که به عنوان بیانیه ویتنام نام گرفت، توجه ویژه داشته باشد.
جلسه بعدی IPU در مهر ماه سال جاری در ژنو خواهد بود و عمدتا بر روی محور تروریسم و در محکومیت تروریسم تمرکز خواهد کرد البته نگرانی در مورد مواد مخدر نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
شرکت در این اجلاسیه و هماهنگی گفتمان گروه اعزامی با گفتمان دولت و وزارت امور خارجه میتواند پیام مثبت و اثربخشی به جهان مبنی بر هماهنگی دولت و مجلس در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مخابره کند.
در جریان سفر ما در ویتنام که مصادف با مذاکرات لوزان بود نمایندگان کشورهای مختلف با مراجعه به ما میگفتند در روابط با ایران تجدیدنظر خواهند کرد و پیام مثبتی از IPU به دولتهای خودشان در خصوص جمهوری اسلامی ایران منتقل خواهند کرد.
قطعا حضور گروه اعزامی ایران در IPU که نشان دهنده همسویی دولت و مجلس است، پیام مثبتی به مذاکره کنندگان و همه دنیا داشت و در نتیجه مذاکرات بیتاثیر نبود.
امیدوارم در فصل جدید دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران شاهد گسترش فوق العاده روابط ایران با سایر کشورها باشیم.
در پایان مایلم به نکتهای در مورد رفتار عربستان در اجلاس IPU اشاره کنم.
عجیب است که کشور عربستان در مورد گنجاندن نام گروهک تروریستی داعش و القاعده در تیتر بیانیه IPU مخالفت کرد.
از جمله کشورهایی که با پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران مخالفت میکرد عربستان بود.
انتظار داریم مسئولین ایران در این خصوص توجه لازم را داشته باشند و با استناد به دفاع عربستان از گروهکهای تروریستی و حمله به یمن هر گونه رابطه سیاسی و دوستی با عربستان دور از عقل و منطق است.
انتهای پیام/