پیام فرح بخش، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: سه واسط عصبی مغزی در بدن انسان وجود دارد که اینها با تغذیه کاملا مرتبطند و مستقیما خلق و خو و رفتار ما از آن نشعت میگیرد.یکی از این سه واسط سروتونین است. زمانی که سروتونین مغز شخص بالا میرود باعث شادی و شعف میشود، غذاهایی که شیرین هستند مسبب افزایش سروتونین و بهتر شدن خلق و خوی میشوند.
وی در ادامه اذعان کرد: واسطهی دیگر عصبی نوراپینفرین میباشد که این عصب نیز با خلق و خو مرتبط است. زمانی که به صورت مناسب ترشح شد و خلق و خو و رفتار فرد را تحت تاثیر خود قرار میدهد.اگر مصرف ویتامینهای گروه را افزایش دهیم تاثیر مثبت و بسزایی در اخلاقمان خواهد داشت مخصوصا این تاثیر در واسطههای عصبی مشهورتر هستند.
وی ادامه داد: اسید فولیک در غلات، حبوبات، دانهها و مغزها موجود است. اقلام گوشتی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ منبع مناسبی برای ویتامین B12
هستند.ویتامین نیز شامل اسید فولیک است که در بالا منابع آن به صراحت ذکر شد.
فرح بخش، در پایان با بیان اینکه استفاده از امگا 3 سبب خوش اخلاقی میشود، افزود: امگا 3 در ماهیهای چرب مانند ساردین، سالمون، قزل آلا یافت میشود که از اینها به عنوان منابع دریایی یاد میشود. منابع خشک امگا 3 نیز عبارتند از گردو، روغن کانولا و کوزا.
برای جلوگیری از افسردگی و یا کاهش آن از مواد ذکر شده نیز میتوان استفاده کرد که باعث بهبودی بیمار هم میشود.
انتهای پیام/