سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تام کاتن: از نوشتن نامه به مقامات ایران پشیمان نیستم

سناتور عامل نگارش نامهٔ تهدید آمیز 47 سناتور آمریکایی به مقامات ایران، اعلام کرد از اقدام خود پشیمان نیست.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران؛ عامل نگارش نامهٔ چهل و هفت سناتور آمریکایی به سران ایران از دولت اوباما خواست به جای انتقاد از نامهٔ ارسالی برای ایران از این نامه به عنوان اهرمی در مذاکرات استفاده کند. 

سناتور «تام کاتن» در ادامهٔ گفتگو با شبکهٔ سی بی‌اس نیوز به ادامهٔ پرسش‌ها دربارهٔ نامهٔ جنجالی به ایران پاسخ داد. 

 «باب شیفر» مجری برنامه گفت: مادلین آلبرات وزیر امور خارجهٔ پیشین آمریکا در گفتگو‌ها با یک شبکهٔ محلی به نام «دابلیو یو اس‌ای» گفت کاری که شما کردید قابل قیاس با کاری است که ممکن است در زمان بحران موشکی کوبا رخ داده باشد، مثلا اگر آن زمان یک سناتور آمریکایی با «نیکیتا خروشچوف» تماس می‌گرفت و به او گفت که نمی‌تواند اطمینان بدهد که رئیس جمهور کندی از توافقی حمایت خواهد کرد، اگر این تماس گرفته می‌شد چه پیامدهایی می‌داشت؟ آیا شما چنین قیاسی را متصور می‌بینید؟ 

سناتور تام کاتن در پاسخ گفت:« نه! من با چنین قیاسی مخالفم، مادلین آلبرایت وزیر امور خارجهٔ دولت بیل کلینتون بود که با کره شمالی توافق کرده بود ولی این توافق اساسا ناقص بود. هفتاد و یک درصد مردم آمریکا در تازه‌ترین نظرسنجی، توافقی را نخواهند پذیرفت که باعث شود ایران در مسیر سلاح هسته‌ای قرار گیرد. هفتاد و یک درصد مردم آمریکا درست می‌گویند و ما از جانب همین مردم صحبت می‌کنیم. »

مجری سی بی‌اس نیوز پرسید: شما به دنبال چه هستید؟ گزینهٔ جایگزین شما چیست؟ اگر توافق بدست نیاید و شکست بخورد آنگاه چه خواهد شد؟ 
سناتور تام کاتن گفت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت گزینهٔ جایگزین یک توافقنامهٔ بد، یک توافقنامهٔ بهتر است. کنگره آماده است که تحریم‌های بسیار شدید‌تر را علیه ایرانیان اعمال کند. همچنین ما باید در برابر تلاش‌های تهران برای سلطه منطقه‌ای بایستیم. 

باب شیفر مجری برنامه پرسید: آیا شما احساس می‌کنید که باعث تضعیف موضع رئیس جمهور نشده‌اید؟ آیا از این اقدام پیشمان نیستید؟ 
سناتور تام کاتن گفت: «من اصلا پشیمان نیستم. اگر رئیس جمهور آمریکا و وزیر امور خارجهٔ این کشور مصمم هستند که یک معاملهٔ سخت را انجام دهند می‌توانند به این نامه اشاره کنند و بگویند که نویسندگان این نامه درست می‌گویند، همانطور که جان کری روز چهارشنبه در جلسهٔ استماع سنا گفته بود هرگونه توافقنامهٔ پایدار باید به تصویب کنگره برسد. سناتورهای قدیمی مثل جوبایدن و جسی هلمز با سران کشورهای خارجی مستقیما تماس برقرار کردند، روسای جمهور سابق مثل رونالد ریگان و بیل کلینتون هم این کار را کردند.» 

وی در ادامه مدعی شد: «اینکه باراک اوباما این نامه را به دید اهرم بیشتر در میز مذاکرات نمی‌بیند تاکیدی بر این مسئله است که وی درحال مذاکره بر سر سخت‌ترین توافقنامه نیست بلکه درحال مذاکره بر سر توافقنامه‌ای است که باعث خواهد شد ایران در مسیر بمب قرار گیرد، این مسیر برای امروز یا فردا نیست بلکه برای ده سال آینده است.» 

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.