سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

این روش پخت گوشت، آن را سرطانی می‌کند

سوزاندن یا زغالی کردن گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا می‌گردد.

زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: شیوه زندگی و عادت‌های تغذیه سهم مهمی را در بروز سرطان دارد به طوری که درصد زیادی از موارد سرطان با تغذیه نامناسب ارتباط دارد. 

تغذیه از چندین جهت با سرطان ارتباط دارد: تغذیه با کالری بالا زمینه سرطان را فراهم می‌آورد. 
برخی از انواع مواد غذایی زمینه سرطان را فراهم و برخی دیگر احتمال سرطان را کم می‌کند.
نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان ارتباط دارد. 

وی ادامه داد: ارتباط چاقی و اضافه وزن با افزایش احتمال ابتلا به چندین نوع سرطان مشخص شده است که از جمله آنها سرطان سینه (خصوصا در زنان یائسه)، سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ است.

لذا لازم است مواد غذایی مانند غذاهای سرخ کرده، کیک،‌ آب نبات، بیسکویت، شربت‌ها و نوشیدنی‌های شیرین نیز محدود شود چرا که لفظ کم چرب یا بدون چربی روی مواد غذایی به معنای کم‌کالری بودن آنها نیست و در حقیقت کیک‌ها، بیسکویت‌ها و سایر مواد غذایی کم‌چرب همچنان سرشار از کالری هستند.

عبداللهی عنوان کرد: علاوه بر میزان کل کالری دریافتی در روز، میزان مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه، نوع و مقدار پروتئین‌های غذایی،‌ سهم چربی‌های اشباع(مانند روغن‌های جامد و چربی‌ منابع حیوانی) و چربی‌های غیر اشباع (چون روغن‌های گیاهی، روغن زیتون وکانولا) نیز از عوامل غذایی هستند که می‌توانند در کاهش و یا افزایش بروز بیماری سرطان موثر باشند. 

مدیر دفتر بهبود تغذیه با اشاره به ارتباط نوع آماده کردن مواد غذایی با سرطان خاطر نشان کرد: سوزاندن یا زغالی شدن گوشت باعث ایجاد مواد سرطان زا می‌شود در صورت انتخاب روش کباب کردن اجازه ندهید تا گوشت حرارت بالایی ببیند و سوخته شود. روش‌های سالم آب پز و بخار پز کردن را جایگزین سرخ کردن غذا کنید. 

بنابراین برای پیشگیری و مقابله صحیح با این بیماری آشنایی با مواد غذایی لازم است تا هر فردی بداند چه غذاهایی بخورد و از خوردن چه غذاهایی بپرهیزد.



انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.