وی با اشاره به دو رویکرد پلیس آگاهی گفت: تقویت و توسعه فعالیتهای اطلاعاتی و بهره گیری از تجهیزات و آزمایشگاه در کشف علمی جرم از رویکردهای پلیس آگاهی بوده که در سال 94 با قوت ادامه خواهد داشت.
سردار مقیمی با اشاره به اینکه راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت با هدف هم افزایی و توان داخلی نیروی انتظامی ایجاد شد، گفت: جهت مهار سرقت و کاهش هرچه بیشتر آن، از همه کارآگاهان و بازنشستگان پلیسآگاهی بهره مند شدیم.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه شعار هر کارآگاه یک محقق را یک اصل قرار دادهایم، افزود: سعی کردهایم این شعار را نهادینه کرده و از همه پتانسیلها جهت تحقق آن بهره مند شویم.
وی با تاکید بر مسئول سازی نهادها و جلب مشارکتهای عمومی جهت کاهش سرقت در کشور تصریح کرد: در صورت فعال شدن صندوق امانات بانکها و افزایش تعداد آنها، مردم نقدینگیهای خود را در بانکها به امانت میگذارند که این مسئله میتواند کاهش سرقت از منازل را به همراه داشته باشند و عرصه را برای سارقین تنگ کند.
سردار مقیمی با بیان اینکه فضای اجتماعی قربانی و مجرم هر سه در شکل گیری جرایم نقش دارند، گفت: جهت کاهش جرایم باید آسیب شناسی کرد و هر سه موضوع را اصل قرار داد.
رئیس پلیس آگاهی ناجا بیان داشت: یازده ماهه ابتدایی امسال یک درصد منفی وقوعات سرقت را داشتیم و روند کشف به وقوع در سال 93، 6 درصد بیشتر شد، همچنین 97 درصد خودروهای سرقتی را کشف کردیم.
*تشدید طرحهای ماموریتی و عملیاتی جهت مبارزه با سرقت
سردار مقیمی از تمدید فعالیت قرارگاه مبارزه با سرقت در سال 94 خبر داد و گفت: طرحهای ماموریتی و عملیاتی پلیس در این راستا تشدید خواهد شد.
وی با اشاره به تمرکز پلیس در رسیدگی به پروندههای جرایم خشن، افزود: آموزش استاندارد سازی رفتار در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.
سردار مقیمی اظهار داشت: 75 درصد سرقتها در 14 استان کشور به وقوع میپیوست که تقریبا با راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت، موفق به کاهش این روند بودهایم.
سردار مقیمی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگار خبرنگاران مبنی بر تبلیغ لیزینگ خودرو در روزنامههای کثیر النتشار که برخی از آنها منجر به کلاهبرداری از مردم میشود، گفت: شرکتهای زیاد و موسسات کاغذی در کشور تشکیل میشود که حتی دفتر هم ندارند و متاسفانه کنترلی نیز در تشکیل آنها نیست و میتوان گفت سازمانی نیز متولی کنترل این موضوع نبوده و حتی برخی از شرکتها مبادرت به تبلیغ حتی از طریق صدا و سیما میکنند.
وی با اشاره به اینکه آماری از جرایم در خصوص کلاه برداری شرکتهای لیزینگ خودرو است، اظهار داشت: لازم است برخورد جدی در این رابطه انجام گیرد. پلیس تذکرات لازم را ارائه داده و درخواست کنترل روی این موضوع داریم. پلیس مبارزه با جعل و کلاه برداری ما نیز در این زمینه فعالی است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا افزود: پلیس کشفیات خوبی در رابطه با این پروندهها داشته و برخوردهایی را با برخی از این لیزینگها داشته است ولی متاسفانه این شرکتها پس از برخورد،موقتا آزاد و طی این مدت اقدام به تبلیغ مجدد میکنند که لازم است نظارت و برخورد جدی با این افراد انجام گیرد.
سردار مقیمی ادامه داد: تجزیه و تحلیل این موضوع و پیشنهادات خود را به معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه اعلام کردهایم تا با رفع نواقص، این مسئله مشخص شود.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه 1 میلیون و 600 هزار شرکت در کشور ثبت شده است، گفت: این در حالی است که 400 هزار شرکت فعالیت سوری داشته و یا راکد بوده و هیچگونه فعالیت ندارند و متاسفانه هیچ نهادی متولی نظارت بر انها نیست.
وی با اشاره به اینکه بالاترین میزان سرقت از خودروها مربوط به خودروهای داخلی است، گفت: البته پلیس بیش از 95 درصد خودروهای سرقتی را کشف میکند، همچنین سرقت از منازل از ابتدای سال جاری رشد محسوسی نداشته و سرقت از مغازه 0.5 نیم درصد، خودرو 6 درصد، موتور 9 درصد و قطعات خودرو 4 درصد کاهش یافته است.
سردار مقیمی با بیان اینکه 30 درصد از سرقتها مربوط به قطعات خودرو است، گفت: متاسفانه سرقت از طریق کیف قاپی در یازده ماهه سال جاری، 9 درصد افزایش یافته است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا در خصوص میزان کشف به وقوع سرقتها اظهار داشت:سرقت از منازل 5 درصد، مغازه 9 درصد، خودرو 3 درصد، قطعات خودرو 9 درصد، موتور 7 درصد و کیف قاپی 5 درصد افزایش داشته است. همچنین رشد دستگیری سارقین سابقه دار با رشد 8.5 درصدی مواجه بوده است. اولویت ما برخورد با سارقین حرفهای است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اقدام پلیس در پروندههای کلان اقتصادی همچون پرونده پدیده شاندیز، گفت: اجازه بدهید بعدا در رابطه با این موضوع صحبت میکنیم.
سردار مقیمی در رابطه با پروندههای اسید پاشی خاطرنشان کرد: در این رابطه هرگونه اسید پاشی تا الان کشف شده ولی موضوع اصفهان هنوز در اولویت است و مستمرا روی این پرونده فعالیت میشود، انتظار ما کشف این پرونده است، این مسئله دیر یا زود دارد ولی یقین داریم با توجه به جمع آوری اطلاعات، حتما کشف شود. زمان دقیق در هیچ پروندهای مرسوم نیست.
انتهای پیام/