سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

متیلاسیون ژن‌ها راهی برای کنترل اندازه جانداران

گاهی محیط می‌تواند روی ژن‌ها هم تاثیر بگذارد و بدین طریق صفاتی را ایجاد نماید که از طریق والدین به فرزندان به ارث رسد. این تاثیرات ممکن است به صورت متیلاسیون یا دمتیلاسیون بر روی بخشی از DNA باشد که در مبحثی به نام اپی‌ژنتیک بررسی می‌شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ پژوهش‌های جدید بر روی گونه‌ای از مورچه‌ها نشان داده که یک سری ژن‌ها مسئول کنترل اندازه در این جاندار وجود دارند که از طریق تغییرات در این ژن‌ها می‌توان اندازه این موجود را کنترل کرد. متیلاسیون این ژن‌ها باعث غیر فعال سازی آن‌ها می‌شود و در نتیجه هرچه تعداد این ژن‌های متیله شده بیشتر باشد، اندازه مورچه بزرگتر خواهد شد.

محققان در این مطالعه با افزایش میزان متیلاسیون در یک ژن کنترل کننده رشد به نام EGtR توانستند تعداد زیادی مورچه با اندازه مورچه‌های کارگر بدست آورند که تنها تشابه آن‌ها با مورچه‌های کارگر اندازه این مورچه‌ها بود، در حالی که در دیگر صفات و ویژگی‌های ژنتیکی متفاوت بودند.

این تحقیق نشان داد که اگر ژن‌های دیگری مشابه ژن EGtR در سایر موجودات یافت شوند، با کنترل میزان متیلاسیون آن‌ها می‌توان بر روی اندازه این جانداران تاثیر گذاشت و حتی این امید وجود دارد که در آینده صفات پیچیده دیگری مانند رشد سلول‌های سرطانی در انسان یا سلول‌های چربی در مرغ قابل کنترل شوند.




انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.