به نوشته "هاآرتص،" عربستان از اینکه ایران در منطقه برای مقابله با تروریسم و گروه تروریستی "داعش" نقشی پررنگتر از خودش ایفا میکند ناراحت و نگران است. عربستان همچنین از گسترش نفوذ شیعیان در یمن به شدت نگران است. به همین دلیل – و به باور منابع نزدیک به این روزنامه صهیونیستی، سفر اخیر "رجب طیب اردوغان" به عربستان زمینه مساعدی را برای تغییر سیاستهای سران "آل سعود" فراهم کرد. عربستان سعودی میکوشد با ایجاد محوری جدید برای مقابله با ایران و شیعیان منطقه، نقش ترکیه را در تقابل با ایران پررنگتر و ملموستر کند. همچنین عربستان تمایل دارد با میانجیگری میان ترکیه و مصر، نقش مهمی نیز برای مصریها در تقابل با ایران قائل شود.
منابع "هاآرتص" نوشت "ملک سلمان" و "اردوغان" درباره حل اختلافات ترکیه و مصر ساعتها به بحث و تبادل نظر پرداختند. رسانه های نزدیک به دولت ترکیه برای توصیف شرایط حاکم بر مصر از اصطلاح "کودتا" استفاده می کنند و مشروعیت دولت "عبدالفتاح سیسی" را زیر سؤال میبرند؛ ادبیاتی که به مذاق مقامات مصری و عربستانی خوش نمیآید. مصر تعامل شرکتهای خود را با شرکتهای ترکیه ای به گونهای غیر رسمی ممنوع کرده است و 2 طرف چندی پیش سفرای خود را از پایتختهای یکدیگر فرا خواندند.
این در شرایطی است که – به گفته منابع "هاآرتص" -- گروهی از تحلیلگران ترکیهای درباره تقابل "آنکارا" و "تهران" هشدار میدهند. ماه گذشته هزاران علوی در استانبول گرد هم آمدند و از دولت ترکیه خواستند حقوق اقلیت های مذهبی را رعایت کند.
انتهای پیام/