سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزير نيرو:

تعديل قيمت آب و برق مهم است

معاون برنامه ريزي وزير نيرو با اشاره به افزايش قيمت برق از اول اسفند ماه گفت: مجلس در بررسي بودجه سال گذشته اجازه افزايش 38 درصدي را داده است که با افزايش 10 درصدي اخير تا 32 درصد اعمال شده است و هنوز کامل نيست.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، عليرضا دائمي افزود: با توجه به تثبيت قيمت آب و برق در سه سال اخير و همچنين افزايش نرخ تورم و هزينه هاي تمام شده توليد، قيمت تمام شده هم بيشتر شده است و براي توسعه پايدار طرح هاي آب و برق و همچنين خدمات رساني مطلوب نيازمنديم قيمت ها مانند عموم کالاها تعديل شود که مي تواند بخشي از هزينه ها را جبران کند اما تا رسيدن به قيمت تمام شده فاصله زيادي داريم.

دائمي گفت: ادامه روند کنوني باعث انباشت بدهي هاي اين صنعت مي شود که در آينده مي تواند طرح هاي توسعه اين صنعت را با مشکل مواجه کند و بايد از منابع غيردولتي متناسب با توسعه خدمات استفاده کنيم.

معاون وزير نيرو در امور برنامه‌ريزي و اقتصادي گفت : اگر آب و برق به کالايي اقتصادي براي مشارکت 100 درصدي بخش خصوصي تبديل ‌شود به مصرف بهينه اين منابع هم كمك خواهد كرد و اجراي برخي طرح هاي توليد انرژي تجديد پذير مانند انرژي خورشيدي و بادي و ديگر موارد توجيه اقتصادي پيدا مي کند.

عليرضا دايمي افزود: هزينه تمام شده و تعرفه‌هاي آب و برق تعادل ندارد  كه با تکميل ساختار اقتصادي صنعت آب و برق که بخشي از آن به اصلاح تعرفه‌ها مربوط مي‌شود، زمينه براي مشارکت کامل بخش خصوصي در فعاليت‌هاي اين صنعت فراهم مي شود و اقتصاد اب و برق هم كامل مي شود.

دايمي راهبرد صنعت برق کشور را براي اجراي سياست‌هاي اقتصادي، توسعه زيرساخت‌هاي توليد و انتقال برق و تلاش براي تامين ملزومات تبديل کشور به قطب تامين انرژي الکتريکي منطقه اعلام کرد و گفت: افزايش توليد برق هر سال به ميزان پنج هزار مگاوات تا پايان سال 97، اصلاح شبکه انتقال و توزيع برق با هدف کاهش تلفات شبکه، توسعه نيروگاه‌هاي توليد برق تجديدپذير نظير نيروگاه‌هاي خورشيدي، آبي و بادي، اجراي سياست‌هاي اصل 44 در توليد برق کشور با واگذاري نيروگاه‌ها در برنامه است.

معاون وزير نيرو در برنامه‌ريزي و اموراقتصادي گفت : تعرفه‌هاي کنوني و قيمت تمام‌شده آب و برق تفاوت بسيار زيادي دارد و نرخ تورم سالانه نيز به هزينه‌هاي تامين آب و برق افزوده مي‌شود و افزايش قيمت ها و تعرفه ها كمتر از نرخ تورم بوده است.

وي يادآور شد: براساس قانون هدفمندي يارانه‌ها شيب تعديل ملايم و تدريجي خواهد بود و در فازهاي مختلف اين کار انجام مي‌شود.

وي قيمت تمام‌شده هر مترمکعب آب را 1500 تومان ذکر کرد و گفت: قيمت تما‌م‌شده هر کيلووات ساعت برق نيز حدود 85 تومان است اما هر مترمکعب آب به‌طور متوسط کمتر از 400 تومان و هر کيلووات ساعت برق حدود 40 تومان از مشترکان دريافت مي‌شود.

انتهای پیام/
برچسب ها: تعدیل ، آب ، برق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.