وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از زندان قزل حصار و در جمع خبرنگاران:
به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ وزیر بهداشت در حاشیه بازدید از زندان قزل حصار و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این بازدید جهت بررسی مشکلات بهداشتی و درمانی زندانیان صورت گرفته است، گفت: متاسفانه هیچکدام از زندانیان تحت پوشش بیمه نیستند ضمن اینکه پزشکان حاضر در زندانها علاوه بر درگیر شدن با مشکلات بهداشتی و خطرات ناشی از آن، دریافتی بسیار اندک و ماهانه در حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان دارند.
دکتر هاشمی با بیان اینکه امیدواریم با کمک مسئولان قوه قضائیه و دولت این مشکلات به حداقل برسد ادامه داد: زندان قرل حصار گنجایش تعداد زندانیان موجود را ندارد و نیاز به ۲ برابر ظرفیت موجود است.
وزیر بهداشت در عین حال خاطرنشان کرد: البته از نظر امکانات و رسیدگیها، مسئولان نهایت تلاش خود را میکنند ولی به هر حال زندانیان حتی برای نیازهای ضروری و محل استراحت خود با مشکلاتی مواجه هستند.
وی در ادامه افزود: این اولین بار است که از یک زندان به طور نزدیک بازدید میکنم و وضعیت موجود علی رغم تلاشهای درخور تقدیر نیاز به توجه بیشتر دارد.
پزشکان شاغل در زندانها کاری ایثارگونه میکنند
دکتر هاشمی با بیان اینکه بیماریهای واگیر در میان زندانیان میتواند به کل جامعه سرایت کند، خاطرنشان کرد: مدیران، مسئولان و پزشکان حاضر در زندانها کاری ایثارگونه میکنند و این در شرایطی است که در حال حاضر سرانه بهداشت و حتی نیروی انسانی زندانها بسیار پایین است و وزارت بهداشت تلاش میکند این سرانه را تغییر دهد. ضمن اینکه سازمانهای بیمهگر باید در این خصوص تکلیف خود را انجام دهند.
دکتر هاشمی در این خصوص توضیح داد: در حال حاضر از بودجه طرح تحول سلامت، هم برای روستاییان و هم برای شهرها به سازمانهای بیمهگر اعتباراتی پرداخت میشود در این میان زندانیان نیز یا شهری و یا روستایی و یا اتباع بیگانه هستند البته اعتبارات اتباع بیگانه به عهده سازمان زندانها نیست ولی در مورد سرانه شهری و روستایی، بیمهها موظف هستند سهم خود را از این سرانه پرداخت کنند.
دکتر هاشمی در ادامه گفت: در مورد زندان قزل حصار باید سرانه بهداشت و درمان این زندان را در قالب برنامه پزشک خانواده ببینیم در این حالت دریافتی پزشکان حاضر در زندانها در قالب برنامه پزشک خانواده افزایش مییابد ضمناً برای سازمان امور زندانها باید تعدادی پرستار جذب کنیم که میتوان با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، دو سال خدمت سربازی خود را در آنجا بگذرانند و حقوقی اضافه بر حقوق دوران خدمت نیز برای آنان در نظر گرفته شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه این مدل باید در زندان قزل حصار به صورت آزمایشی اجرا شود و بعد به صورت کشوری گسترش یابد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد پرستاران، بیماریابی نیز در زندانها دائمی میشود و ضمن اینکه تجهیز درمانگاهها و تختها نیز در این مکانها بسیار ضروری است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه متخصصان داخلی، عفونی و روانپزشکان را باید در اختیار زندانها قرار دهیم گفت: ضروری است بیمارستانی ویژه با همکاری قوه قضاییه احداث کنیم و تعدادی نیروی انسانی، بورسیه زندانها باشند همچنین تعدادی دانشجو را میتوانیم ویژه کار در زندانها بورسیه کنیم.
دکتر هاشمی گفت: از سازمان و نهادهای مختلف تقاضا میکنم به جای ساخت هتل و یا ساختمان در شهرهای مختلف اقدام به ساخت زندانهایی کنند که حداقل امکانات لازم را برای یک زندانی داشته باشد تا شاهد صحنههای دردناک در زندانها نباشیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: البته ما نمیگوییم که زندانها باید تبدیل به هتل شوند چون به هر حال زندان یک مکان آسیبرسان است. باید ابتدا از جرم پیشگیری کنیم ولی زمانی که جرم اتفاق افتاد باید به سولههایی که در آنها ۷۰۰ تا ۸۰۰ زندانی مستقر هستند و آمادگی ابتلا به بیماریهای عفونی و واگیر را دارند فکری کرد.
اقدامات زیادی برای کنترل ایدز و سل در زندانها صورت گرفته است
دکتر هاشمی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر از مبتلایان به ایدز و سل مقاوم در زندانها مراقبتهای ناقص میشود و بیماریابی به خاطر کمبود امکانات و اعتبارات در حد کافی نیست. در اینجا دولت و مجلس باید اعتبارات کافی را برای این حوزه تعریف کنند چون تنها قوه قضاییه نیست که باید زندانها را تحت پوشش قرار دهد.
وزیر بهداشت با تاکید براینکه مجرمان هرکدام حقوق شهروندی دارند که نباید نسبت به آنها بیتفاوت بود گفت: البته نباید از انصاف دور بود چون در سالهای گذشته درخصوص کنترل ایدز و سل در زندان اقدامات زیادی صورت گرفته است.
دکتر هاشمی تاکید کرد: فراموش نکنیم دردهای جامعه پزشکی و تیم بهداشتی مستقر در زندانها را باید گوش داد و یک طرفه بر علیه آنها قضاوت نکرد. چون حضور این افراد باعث شناسایی انواع بیماریها و کاهش ابتلا به آنها شده و در واقع میتوان گفت: حضور تیم بهداشت در زندانها مصداق یک کار جهادی است.
تشکیل کارگروهی برای ارتقای بهداشت و درمان زندان قزل حصار
وی در پایان تاکید کرد: حضور در زندان قزل حصار منجر به اخذ تصمیمات خوبی با کمک مسولان و رئیس قوه قضاییه در مورد بهبود وضعیت زندانها خواهد شد.
گفتنی است: وزیر بهداشت در جریان بازدید از زندان قزل حصار از بخشهای مختلف این زندان شامل؛ قرنطینه، درمانگاه، اتاقهای انتظار و مشاوره بخش پذیرش و بندهای عمومی و سرویسهای بهداشتی دیدن کرد و با زندانیان بیمار نیز گفتوگو کرد و در پایان این بازدید قرار شد کارگروهی به منظور اقدامات پیشگیری و تجهیز امکانات پزشکی و همچنین احداث یک آزمایشگاه قوی تشکیل شود و کلیه این تصمیمات ظرف ۳ ماه اجرایی شود.
گفتنی است: در این بازدید معاون بهداشت و تنی چند از مدیران ارشد وزارت بهداشت، وزیر بهداشت را همراهی میکردند.
انتهای پیام/