سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری ؛

رویش گل ونوشه در جنگل‌های مازندران

با نزدیک شدن فصل بهارورویش گل های بنفشه معطر به (زبان محلی گل ونوشه) درجنگل های مازندران طراوات بهار رابه مشام می رسد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، عضوهیت علمی دانشکده منابع طبیعی ساری در گفتگوباخبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری ؛ بنفشه معطر گونه گیاه گلدار از جنس ویولا در خانواده بومی اروپا و آسیا است، اما در شمال آمریکا و استرالیا نیز فراوان است. این گیاه با عناوین مختلفی چون بنفشه شیرین، بنفشه انگلیسی یا بنفش باغی در جهان شناخته می شود.

دکتر اکبرزاده افزود: در افسانه های یونانیان باستان بنفشه معطر به عنوان نماد باروری و عشق بوده و آن را در ساخت معجون عشق استفاده می کردند.

به گفته وی در کف جنگل های مازندران دارای نور کافی و حاشیه جاده ها و شیب های تند حاشیه جاده های جنگلی رشد می کند و در اوایل بهار با گل های معطر و زیبای خود، جلوه یی باشکوه به مناطق جنگلی می دهد.

عضوهیت علمی دانشکده منابع طبیعی ساری گفت : بنفشه معطر دارای ریشه های خزنده ،برگ های قلبی شکل اغلب با قسمت پایین تنوری با کمی لبه های دندانه دار به رنگ سبز تیره و سطح صاف و گاهی پرزدار است.

اکبرزاده افزود: این گیاه علفی چندساله فاقد ساقه های مشخص است و بلندی آن به 3 تا 12 سانتی متر می رسد.

وی تصریح کرد: بوی مطبوع ای گیاه، در میان روستاییان در ییلاقات کوهستانی مازندران جایگاه ویژه ای دارد

حاج آقا نوری پیرمرد 57 ساله روستای اسبوکلای ساری به خبرنگارباشگاه خبرنگاران ساری گفت :برای تهیه ی شربت بنفشه تنها ۵۰ گرم از گل های خشک شده ی بنفشه را در یک لیتر آب سرد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید و پس از صاف کردن با عسل شیرین کنید و روزی ۳ تا ۴ فنجان بعد از هر وعده ی غذایی بنوشید.

خواص دارویی ونوشه جنگلی 

عضوهیت علمی دانشکده منابع طبیعی ساری گفت : مصرف جوشانده ی بنفشه ی معطر برای درمان اگزما، خارش پوستی، روماتیسم و سرفه های مزمن مفید است.

اکبرزاده افزود: غرغره ی این جوشانده برای رفع برفک دهان، آنژین و ورم گلو و التهاب لثه مفید است و شستشوی پوست برای رفع ناراحتی های پوستی و آبریزش بینی با این جوشانده موثر است.

به گفته وی نوشیدن شربت بنفشه برای درمان برونشیت، سیاه سرفه، میگرن و سردرد، سینه پهلو، تب، سرفه، چشم درد، درد کلیه، ورم لثه و زکام مفید است.

وی تصریح کرد :در گذشته برای بنفشه اثرات ، رفع درد صفرا و رفع التهاب ها و درد گلو ، ملین ، قی آور و غیره قائل بودند.

عضوهیت علمی دانشکده منابع طبیعی ساری گفت : گل بنفشه در طب سنتی دارای مصارف بسیار زیادی است . دم کرده گل بنفشه دارای اثر نرم کننده ، خلط آور و معرق بوده و برای رفع گریپ ، برونشیت های حاد ، گلودرد، نزله های مزمن و بطور کلی بیماری های سینه ، التهاب دستگاه گوارش ، کلیه و مثانه ونیز در بیماری مخملک و سرخک استفاده می شود. سابقا از شیره گل های تازه آن بیشتر به صورت شربت و به عنوان ملین ، مسهل ، رفع سرفه در بیماری های اطفال ، زکام، بیماری های حاد سینه و برفک (Aphte)استفاده بعمل می آمد ولی امروزه به میزان گذشته مورد استفاده قرار نمی گیرد.

اکبرزاده افزود: ریشه بنفشه دارای اثر قی آور است، بطوریکه پس از مصرف مخاط دستگاه گوارش را تحریک کرده و حالت تهوع و استفراغ را سبب م شود. جوشانده کلیه قسمت های بنفشه در رفع سرفه و سیاه سرفه موثر است. بنفشه معطر در صنعت جهت تهیه اسانس از اهمیت فراوانی برخوردار است.

اگر مازندران برای سفرنوروزی انتخاب کردید پیشنهاد می کنیم حتما از گل های بومی وجنگلی منطقه شمال دیدن کنید.


انتهای پیام/ زا

برچسب ها: رویش ، جنگل ، مازندران ، ساری ، حاشیه ، گیاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.