وی در همین باره تأکید کرد: ما اگر دولت مدرن را پذیرفتیم، لاجرم باید موضوع حزب را نیز بپذیریم؛ جامعه ما ضرورت تاریخی حزب را درک کرده است و به رغم جدالهای به وجود آمده در سالیان اخیر میان احزاب و دولتها، حزب مفهوم حذفشدنی از سیاست کشور نیست.
استاد دانشگاه و حوزه علمیه در ادامه اظهاراتش و با طرح این سوال که چه ارتباطی میان فرهنگ و مذهب با پدیده حزب وجود دارد و ما چگونه میتوانیم این ارتباط را حفظ کنیم، گفت: مسئله غلطی در ذهنها مبنی بر تفرقهانگیز بودن حزب به وجود آمده است؛ شاید فعالیتهای غلط برخی احزاب این موضوع را در ذهنها القا کرده است.
فیرهی با تأکید بر این که حزب ابزار وحدت است، تصریح کرد: "محقق نائینی" اولین فقیهی بود که به رابطه دولت مدرن و حزب اشاره کرد و در همین باره گفته است که "مشروطه نمیماند، مگر آنکه انجمنهای صحیح تشکیل شود و معیار این انجمنها دو چیز است؛ یکی رعایت مصلحت عمومی و دیگری رعایت اخلاق عمل".
وی افزود: نظام حزبی تنها این نیست که مجموعه افرادی پرشوری دور هم جمع شوند؛ اگر فعالیتهای نظام حزبی با نظام انتخاباتی تعارض داشته باشد، اما تمامی تلاشها خسته کننده خواهد شد.
استاد دانشگاه و حوزه علمیه گفت: اگر احزاب نتوانند با پارلمان و سیستم نمایندگی ارتباط برقرار کنند، بدل به گعدههایی در مناطق محدود کشور خواهند شد.