سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره پویانمایی تهران برگزار شد

نشست رسانه‌ای نهمین جشنواره دو سالانه پویانمایی تهران با حضور مدیرعامل کانون پرورش فکری، معاون تولید کانون و دبیر جشنواره در مرکز آفرینش‌های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره‌کل روابط عمومی‌و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون پرورش فکری در آغاز اولین نشست رسانه‌ای جشنواره پویانمایی تهران گفت: زبان هنر بسیار رساست و می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند. امروزه در میان هنرهای مختلف، سینما به دلیل توانایی‌های شگفت‌انگیز جایگاه ویژه‌ای دارد و در صنعت سینما پویانمایی از تخصصی‌ترین شاخه‌های هنر سینما به شمار می‌آید. برگزاری موفق و استاندارد پویانمایی تهران اتفاق مبارکی برای پویانمایی ایران است که با وجود مشکلات این جشنواره می‌تواند سبب‌ساز رشد و پویایی و حضور در عرصه پویانمایی باشد. نهمین جشنواره ‌بین‌المللی پویانمایی تهران به وسیله کانون از 17 تا 21 اسفند در تهران خواهد بود.

حاجیان‌زاده ادامه داد: بیش از دو دهه از عمر این جشنواره می‌گذرد و اولین دوره آن در سال 1377 برگزار شد. در این جشنواره بستر سازی برای هنر پویانمایی از وظایف اصلی جشنواره است که با چند هدف دنبال می‌شود و اولین هدف تبادل اندیشه و آموخته‌ها در حوزه صنعت پویانمایی با توجه به تحولات هنر جدید اتفاق افتاده است. هدف دیگر ما از برگزاری این جشنواره گردآوری هدفمند آثار در داخل و خارج از کشور است. هدف سوم نیز کشف توانمندی‌ها و نگرش‌های تازه، دستیابی به کیفیت برتر و وارد کردن توانمندی‌های جدید جوانان به این عرصه است.

 وی با اشاره به این‌که این جشنواره از چهار بخش تشکیل می‌شود، افرود: بخش اول شامل مسابقه ایران و ‌بین‌الملل می‌شود. در بخش مسابقه ایران آثار تولیدی پس از سال 89 که در جشنواره شرکت نکرده‌اند، در این جشنواره شرکت می‌کنند. در بخش ‌بین‌الملل آثار تولیدی پس از سال 2011 در جشنواره حضور دارند. بخش دوم جشنواره، چشم‌انداز است که در این بخش هدف آموزش برای استعدادهای نوپا و ایجاد یک میدان تازه برای عرصه پویانمایی است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری ادامه داد: بخش سوم مربوط به پخش گزیده‌ای از آثار منتخب جشنواره‌های داخلی و خارجی مختلف است. بخش چهارم بخش خارج از مسابقه است که مربوط به نمایش‌های ویژه فیلم‌هایی است که به دلایلی در بخش مسابقه شرکت نکردند.

حاجیان‌زاده درباره تعداد آثار شرکت‌کننده در نهمین جشنواره پویانمایی گفت: از ایران و 74 کشور جهان 1800 فیلم به دبیرخانه ارسال شد. از میان این آثار 1600 فیلم بازبینی شد. در بخش مسابقه ایران 102 فیلم پویانمایی، 18 فیلم دانشجویی، 9 فیلم با رویکرد دینی و 5 فیلم با رویکرد ارزش‌های انقلاب به مرحله داوری راه پیدا کرده است.

وی افزود: در بخش ‌بین‌الملل 30 اثر دانشجویی، 3 فیلم بلند و 117 اثر پویانمایی و در مجموع 150 فیلم به مرحله مسابقه راه پیدا کرد.

حاجیان‌زاده درباره چگونگی انتخاب آثار و شاخص‌های مورد نظر هیات داوران توضیح داد: اولین مولفه مورد نظر داوران توجه به تکنیک‌های ساخت انیمیشن و دومین نگاه دیدگاه محتوایی و ارزش‌های دینی و اسلامی‌است.

وی درباره نمایش فیلم‌ها و سالن‌های آن عنوان کرد: در این جشنواره فیلم‌ها در 7 سالن و در 86 سانس نمایش داده می‌شود. دو سالن اختصاصی برای کودکان، 5 سالن اصلی برای متخصصان و هم‌چنین سینما فلسطین، سینما تئاتر کانون و سالن پیام برای نمایش عموم در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در ادامه درباره اتفاقات این دوره جشنواره یادآور شد چهارنشست تخصصی، 4 نشست نقد فیلم و پشتیبانی از پایان‌نامه‌ها در حوزه انیمیشن از جمله اتفاقات جدید نهمین جشنواره پویانمایی است. دو کارگاه آموزشی در حوزه فیلم انیمیشن پیش‌بینی کردیم که یکی برای مربیان و کارگاه دیگر به نام «جادوی انگشتان» با حضور الکساندر پتروف از روسیه است. اقدام دیگر تالیف کتابی به نام «نگاره‌های خیال» نوشته مسعود سفلایی است که در جشنواره پویانمایی رونمایی می‌شود.

در ادامه این نشست مهدی باقری، معاون تولید کانون اظهار کرد: در حال حاضر جشنواره به صورت دو سالانه برگزار می‌شود. اما در سال 77 به دلیل کمبود آثار این جشنواره فیلم‌های 10 سال قبل شرکت داده شد. در مجموع طی آن سال‌ها 232 کشور حضور داشتند که در حال حاضر این آمار به 74 کشور طی دو سال رسیده است. این آمار باعث بالندگی جشنواره و افزایش حضور ‌بین‌المللی ما شده است. سال اول 88 اثر در بخش ‌بین‌الملل و 74 اثر در بخش ایران حضور داشت که تقریبا 10 برابر شده است.

باقری افزود: از ویژگی‌های این جشنواره این بوده است که در 9 دوره دبیر جشنواره ثابت بوده است. نتیجه این کارگاه‌ها که در این دوره برگزار کردیم هم به مراکز فرهنگی و هنری ما برمی‌گردد و باعث شد این جریان موثر به کتاب‌خانه‌های کانون راه پیدا کند.

محمدرضا کریمی‌صارمی، دبیر نهمین جشنواره پویانمایی نیز در ادامه گفت: 20 سال از عمر جشنواره می‌گذرد و بسیاری از منتقدان دنیا آن را می‌شناسند. در بخش پایان‌نامه‌های برتر، مدت‌ها اساتید سینمای انیمیشن را اداره می‌کردند و الان ژانر جدیدی به نام انیمیشن مستقل و بدون حامی‌در حال شکل گیری است که اگر این حرکت حمایت شود ایران تبدیل به مرکز انیمیشن مستقل می‌شود.

کریمی‌صارمی ‌افزود: 4 نشست درباره پایان‌نامه‌های برتر برگزار می‌شود که 20 پایان‌نامه برتر دانشگاه‌ها را انتخاب کردیم و 4 پایان‌نامه برتر را هر روز صبح از ساعت 10 تا 12 نقد و بررسی می‌کنیم. اتفاق دیگر این است که نمایشگاه هنر معاصر و جدید در کنار جشنواره برگزار می‌شود. علاوه بر این 12 فیلم را انتخاب کردیم که هر شب سه فیلم را نقد و بررسی می‌کنیم. 4 نشست تخصصی نیز در حوزه پویانمایی داریم که یک نمونه آن درباره تجربه گرایی در انیمیشن است. سومین نشست در خصوص موشن گرافیک است که ابزار جدیدی برای انیمیشن است که در حال شکل‌گیری است.

دبیرنهمین جشنواره پویانمایی تهران توضیح داد: چهارمین نشست تخصصی درباره هنر دیجیتال و سنتی ماست. بسیاری معتقدند که هنر دیجیتال ممکن است به هنر سنتی ما آسیب بزند و در این نشست به مبحث دیجیتال سازی می‌پردازیم. همچنین بازار ملی پویانمایی با حضور 30 شرکت معتبر داخلی و خارجی برگزار می‌شود که تمام روابط عمومی‌های کشور را برای دیدن این بازار دعوت می‌کنیم. بسته‌های نمایشی ما تا 12 شب ادامه پیدا می‌کند و باید یک روز به روزهای نمایش اضافه شود.

وی عنوان کرد: امسال بخش ارزش‌های انقلاب اسلامی‌ برای داوری، جداگانه برگزار می‌شود. آثار خوبی در این حوزه تولید شده که به عنوان مثال می‌توان از دو فیلم شهید چمران و شهید عباس دوران از رضا میرکریمی‌ نام برد. سه جایزه طلایی نیز برای آثار دینی در نظر گرفته شده است.

کریمی‌صارمی‌ درباره چگونگی ادامه روند نمایش آثار در طول سال و در تلویزیون گفت: ما یک قوانین ‌بین‌المللی داریم که اجازه اکران برخی فیلم‌های خارجی را تنها در جشنواره داریم و برای پخش در دیگر مکان‌ها باید مجوز خرید بگیریم. اما دوستان در حال فعالیتی هستند که بتوانیم پویانمایی‌های مطابق با فرهنگ‌مان را در مراکز فرهنگی و هنری نمایش دهیم. برنامه‌ریزی ما این است که فیلم‌های شاخص خود کانون را نمایش دهیم و هم فیلم‌های جشنواره پویانمایی را برای کانون داشته باشیم.

گفتنی است نهمین جشنواره ‌بین‌المللی پویانمایی تهران از 17 تا 21 اسفند در مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار می‌شود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.