بهادری پور ادامه داد: راسته غربی چهارسوق (محل تقاطع دو رشته تاق بزرگ را چهار سوق مينامند) دارای 10 جفت مغازه است و در قدیم به نام بازار"ترکشدوزها" معروف بوده اما در حال حاضر مرکز فروش انواع فرشهای نفیس ایرانی است.
وی افزود: راسته شرقی که در شرق چهار سوق قرار دارد، دارای 19 جفت مغازه است و در گذشته به نام بازار "علاقهبندان" معروف بوده است اما هم اکنون مرکز فرش و مغازههای عطاری است.
مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: دسته دیگری نیز از شاخه جنوبی چهار سوق به طرف غرب و موازی بازار ترکشدوزها امتداد مییابد و از جلوي مسجد وکیل بیرون میزند که این قسمت را در گذشته بازار «شمشیرگرها» میناميدند، این بازار دارای 10 زوج مغازه است و در سمت شمال آن نیز «کاروانسرای فیل» قرار گرفته است.
این مسوول بیان کرد: بازار وکیل دارای 74 تاق ضربی و خوش سیما است که سقف دراز بازار را پوشش می دهند و از بیرون چشمانداز جالبی همانند کوهان شتر را پدید آوردهاند. ارتفاع بیش از 10 متر سقف و نورگیری تاقها که در زمستان هوای بازار را گرم و در تابستان خنک نگه میدارند، از دیگر ویژگیهای این بازار است.
کریمخان زند برای آسودگی بازرگانان و مسافران و همچنين رونق اقتصادی بازار، بناهای دیگری همانند کاروانسرا، گمرک، انبار کالا و... را به بازار افزود.
این اثر تاریخی به شماره 924 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ز