سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خنده‌های بی‌دلیل و پرخوری از علائم مصرف کننده شیشه/ مواد مخدر برای کاهش درد‌های روانی مفید نیست

یك درمانگر اعتیاد با بیان اینكه در حال حاضر بخش قابل توجهی از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد و نهادهای مرتبط با مبارزه با مواد مخدر در شناسایی علت‌ها و زمینه‌های بروز اعتیاد در فرد استفاده می‌شود، گفت: برای تحقق رویكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر باید تمام توان در مهار و درمان اعتیاد خلاصه شود.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، حمیده غلامرضایی بیان داشت: شناسایی علت اعتیاد یک فرد کمک چندانی به حل مسئله مبارزه با مواد مخدر نمی‌کند و ما نمی‌توانیم با تعمیم دادن این علت به دیگران از اعتیاد آنها جلوگیری کنیم، در حال حاضر ما تابع مسئله مهم‌تر و فوری‌تر هستیم و آن رو به رو شدن با خیل عظیم افرادی بوده که آلوده به مصرف مواد مخدر هستند، زیرا این خیل عظیم خود بزرگترین عامل گسترش و شیوع اعتیاد است.
 
وی با بیان اینكه بسترهایی وجود دارد که زمینه را برای بروز اعتیاد مساعدتر می‌كند، اظهار داشت: با توجه به اینكه دوستان ناباب، نابسامانی خانواده، اختلال‌های روحی، روانی، مشكلات اقتصادی، اجتماعی و غیره زمینه بروز اعتیاد به مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها را فراهم می‌كند اما عدم آگاهی فرد از عوارض خطرناك اعتیاد حقیقت مهمی است كه همواره رو به فراموشی سپرده شده است.
 
به گفته غلامرضایی، تولید مواد مخدر صنعتی با روش‌های كاملا آسان مصرف باعث شده كه مردم شخص معتاد را با فرد عادی تشخیص ندهند و در حال حاضر  بخش زیادی از معتادان کشور کسانی هستند که ظاهرشان کاملا طبیعی و با نقش‌های اجتماعی ویژه و مترقی است به طوری که به سختی می‌توان پی به اعتیاد آنها برد.
 
وی افزود: همچنین تصورات غلط در این زمینه كه گاهی به افراد بی‌اطلاع توصیه می‌کنند مصرف مواد مخدر برای کاهش دردهای روانی، اضطراب و افسردگی مفید است، منجر به گرایش افراد به اعتیاد می‌شود.
 
این درمانگر اعتیاد توضیح داد: هرچند در اوایل مصرف تغییر خلق و ایجاد حالت شادی در فرد دیده می‌شود اما بعد از مدتی با مقدار مصرف اولیه این حالت ایجاد نمی‌شود و وی مجبور به مصرف مواد بیشتری می‌شود و در دام اعتیاد می‌افتد.
 
غلامرضایی با اشاره به اینكه مخدرهایی مانند کوکائین، آمفتامین‌ها و شیشه بیشترین مصرف را بین نوجوانان و جوانان كشور دارد، اظهار داشت: گوشه‌گیری، افسردگی، کرختی و بی حالی، سستی و عدم توجه به ظاهر، عدم رعایت بهداشت شخصی و محیطی، بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، خواب‌آلودگی، خواب زیاد، عقب‌ماندگی در تحصیلات، ترک کار، رفت ‌و آمدهای مشکوک و غیرعادی، تهدید به خودکشی یا دیگرکشی، خواب‌های ترسناک، عدم اطمینان، عدم خودباوری، احساس پوچی و بیهودگی، پرحرفی، پرخوری، فعالیت زیاد جسمی یا جنسی، خنده‌های زیاد، خنده‌های بی‌دلیل، حرکات خطرناک، رانندگی بدون احتیاط و غیره از عوارض مواد مخدر یاد شده است.
 
این درمانگر اعتیاد تصریح كرد: برای تحقق رویكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، مسوولان ذیربط كه نقش اساسی و مهم در این زمینه دارند، باید مسایل یاد شده را محور این رویكرد قرار دهند، ضروریست برای مقابله با افزایش اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و روانگردان‌ها، در مرحله نخست نسبت به درمان معتادان اقدامات زیادی را انجام داد تا بدین وسیله از گسترش شمار آنها كاسته شود، سپس راه‌های پیشگیری اولیه از مصرف مواد مخدر را شامل آگاهی و اطلاع رسانی است را در پیش گرفت.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.