سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رصد رسانه های کاغذی؛

نامه رهبر ایران فوق العاده بود /وارد جزئیات فنی شده ایم

سفر وزیر خارجه و تیم همراهش به مونیخ در صدر مهمترین اخبار روزنامه ها قرار دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛وزير خارجه ايران در مونيخ پس از ديدار با كري، گفت وگوهايي با هاموند، موگريني و لاوروف داشت،  این دیدارها و مباحث مطرح شده در حاشیه آن از مهمترین تیترهای رسانه های کاغذی شد.


«سلسله مذاكرات»

 اعتماد در این باره نوشت :   حاشيه ها به جان مذاكرات هسته اي ميان ايران و ١+٥ افتاده است.
    خبرگزاري رويترز ادعايي درباره گفت وگوهاي محمدجواد ظريف با جان كري، همتاي امريكايي اش مطرح كرده
     اما ظريف گزارش رسانه هاي غربي در خصوص محتواي مذاكرات با همتاي امريكايي را دروغ پراكني توصيف كرد
    
     حاشيه ها به جان مذاكرات هسته اي ميان ايران و ١+٥ افتاده اند. مذاكرات هسته اي ميان ايران و ١+٥ در مونيخ براي دومين روز پياپي ادامه دارد اما اين جزييات رسمي از آنچه پشت درهاي بسته مي گذرد نيست كه خبرساز شده است. خبرگزاري رويترز كه به انتشار اخبار سمت و سو دار در خصوص برنامه و مذاكرات هسته اي ايران شهرت دارد در تازه ترين خبر اختصاصي خود به نقل از سه ديپلمات ايراني ادعاهايي درباره گفت و گوهاي محمد جواد ظريف با جان كري مطرح كرده است. بر اساس اين گزارش ادعايي رويترز، سه نفر از مقامات ارشد ايراني اعلام كردند كه ظريف در ديدار با «جان كري» در چندين نشستي كه در هفته هاي اخير داشته اند، نگراني خود را در ميان گذاشته است و اين مقامات همچنين اعلام كردند كه ايران اين مساله را با قدرت هاي گروه ١+٥ نيز در ميان گذاشته است. رويترز در ادامه گزارش خود نوشته است كه يكي از مقامات ارشد امريكا اين گزارش ها مبني بر آنكه مقامات ايراني چنين هشدارهايي را به امريكا داده اند رد كرد و در حالي كه خواست نامش فاش نشود به رويترز گفت: « ما ارزيابي سياست ايران را به خود ايراني ها واگذار مي كنيم اما اين شايعه نادرست است». گزارش رويترز در خصوص مفاد مذاكرات ميان ايران و امريكا در سطح وزرا، واكنش شديد محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان را به دنبال داشت. وي گزارش رسانه هاي غربي در خصوص محتواي مذاكرات با همتاي امريكايي را دروغ پراكني توصيف كرد و گفت: در هيچ يك از ملاقات هاي انجام شده به هيچ وجه مباحث داخلي مطرح نشده و مطلب منتشره در اين زمينه كذب محض است. رويترز در حالي اين ادعا را مطرح مي كند كه پيش از اين هم در فضاسازي رسانه اي مشابه ادعا شده بود كه محمد جواد ظريف، به طرف غربي در خصوص تاثيرات عدم نتيجه مذاكرات بر نتايج انتخابات مجلس هشدار داده است.فضاسازي رسانه اي اخير رويترز درحالي انجام مي گيرد كه مذاكرات هسته اي در دقيقه ٩٠ و با جديت فاحش مذاكره كنندگان ايران و ٥+١ براي حل پرونده هسته اي ايران بدون مطرح شدن هيچگونه مساله داخلي ديگري درجريان است.به گفته برخي تحليلگران اين خبرسازي رسانه هاي غربي همسو با خرابكاري هاي برخي مخالفان مذاكرات صورت مي گيرد.
    
    وعده ديداري دوباره در آينده نزديك
    نخستين ديدار محمدجواد ظريف با جان كري در مونيخ عصر روز جمعه و به مدت دو ساعت طول كشيد. هرچند از جزييات اين مذاكرات خبري در دست نيست اما خبرگزاري فرانسه در تازه ترين گزارش خود اعلام كرده است كه جان كري در ديدار با همتاي ايراني خود اعلام كرده است كه امريكا به دنبال به نتيجه رساندن سياسي مذاكرات تا پايان ضرب الاجل ماه مارس است. يك مقام سياسي امريكايي نزديك به مذاكرات در اين خصوص گفته است كه جان كري در اين ديدار تاكيد كرده است امريكا خواهان رسيدن به چارچوب توافق سياسي تا پايان مارس است. جان كري در حالي با محمدجواد ظريف ديدار كرد كه در واپسين ساعات روز پنجشنبه به مونيخ واقع در جنوب آلمان رسيد. وي پيش از مونيخ در كي يف پايتخت اوكراين با مقام هاي اين كشور در خصوص بحران سياسي و امنيتي كه از يك سال پيش اين كشور را در برگرفته است، ديدار و گفت وگو كرده بود. امريكا در حال حاضر در دو پرونده برنامه هسته اي ايران و بحران سياسي در اوكراين با روسيه درگير است. در حالي كه دو طرف در خصوص پرونده اوكراين به تقابل كامل رسيده اند اما در يك سال و نيم گذشته به نظر مي رسد كه در خصوص پرونده هسته اي ايران تلاش هاي مشتركي را براي رسيدن به توافق جامع هسته اي پيش برده اند. ايران و ١+٥ بر اساس توافقنامه موقت ژنو كه در سال ٢٠١٣ به امضاي طرفين رسيد پاره اي از فعاليت هاي هسته اي و تحريم هاي خود را متوقف كرده اند اما به نظر مي رسد كه با توجه به جو مخالفي كه تندروهاي امريكايي و مخالفان در ايران ايجاد كرده اند دستاوردهاي آن توافق هم در حال زير سوال برده شدن است. در شرايطي كه مذاكرات ميان ايران و ١+٥ ادامه دارد سخنان اخير حسن روحاني در تقبيح كشورهايي كه تسليحات هسته اي در اختيار دارند، بازتاب گسترده اي داشته است. خبرگزاري فرانسه در بخشي از گزارش خود مي نويسد: حسن روحاني در تازه ترين سخنان خود به كشورهاي دارنده بمب هسته اي اعلام كرد كه تسليحات هسته اي نمي تواند آنها را امن نگه دارد. وي بارديگر تاكيد كرد كه كشورش به دنبال توليد سلاح هسته اي نيست. هرچند حسن روحاني اشاره مستقيمي به نام هيچ كشوري نكرد اما در بخش هايي از سخنان خود گفت: آنها به ما مي گويند كه نمي خواهند ايران بمب اتمي داشته باشد. اين جمله از زبان كساني شنيده مي شود كه خود تسليحات هسته اي در اختيار دارند. جان كري و محمد جواد ظريف در چندماه گذشته عمدتا در اروپا با يكديگر زنجيره اي از ديدارهاي دوجانبه را پيش برده اند تا شايد بتوانند به توافق برسند. رويترز نيز در بخشي از گزارش اخير خود در خصوص احتمال رسيدن به توافق نوشته است: همان طور كه مذاكره كنندگان ايران به صورت محرمانه مي گويند كه فضا براي توافق در حال كم شدن است، هيات هاي امريكايي و اروپايي نيز چنين نظري دارند. در ديدار روز جمعه ظريف و كري دو طرف توافق كردند تا در آينده نزديك دوباره با يكديگر ديدار كنند. در اين ديدار كه با حضور هلگا اشميت، معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا در حاشيه كنفرانس مونيخ در آلمان برگزار شد، معاون هاي وزراي امور خارجه ايران و امريكا در مذاكرات هسته اي هم حضور داشتند.
    
    ظريف: فاصله ما به پاسخ بسيار نزديك است
    در حال حاضر اصلي ترين پرسشي كه در محافل خبري انتظار پاسخ را مي كشد جزيياتي از مذاكراتي است كه در پشت درهاي بسته در جريان است. محمد جواد ظريف در گفت وگو با ايلنا تا حدودي به اين پرسش پاسخي البته در قالب كليات داده است. وي درباره چشم انداز مذاكرات هسته اي بين ايران و گروه ١+٥ گفت: مذاكرات در حال حاضر به جايي رسيده است كه وارد جزييات بحث هاي فني هر يك از موضوعات شده ايم. در ارتباط با بحث غني سازي، در حال گفت وگو درباره اين هستيم كه سانتريفيوژها با چه چيدماني مي تواند بهترين بازده را براي غني سازي با غناي نيروگاهي و نه سلاح هسته اي داشته باشد. وي درباره اينكه چه ميزان به پاسخ نزديك شده ايم، گفت: فاصله ما با پاسخ بسيار اندك است و آنچه مشكل است، تصميم سياسي است: تصميم سياسي درباره اينكه كشورهاي غربي به ويژه امريكا به دنبال حل موضوع هستند يا به دنبال فشار بر ايران. اگر آنها به دنبال حل موضوع هستند، زمينه براي آن كاملافراهم است. اگر به دنبال فشار بر ايران هستند، ما هرگز با طرحي كه مبتني بر فشار باشد نه تنها موافقت نمي كنيم بلكه حتي وارد مذاكره هم نمي شويم. ظريف ادامه داد كه به باور وي مشكلي كه امروز كشورهاي غربي با برخي گروه هاي فشار داخلي خود پيدا كرده اند، اين است كه گروه هاي فشار در قالب برخي ادعاها و هراس افكني هايي كه با آن خو گرفته اند و جامعه را تا حد زيادي طي سال هاي گذشته به آن عادت داده اند، به دنبال مانع تراشي در مسير توافق هستند. ظريف در ارتباط با برخي تندروي ها در داخل و خارج كشور به ويژه رويكردهايي كه توسط جمهوريخواهان امريكايي اتخاذ مي شود، گفت: بين افرادي كه در ايران موضع گيري هاي تند انجام مي دهند و برخي تندروي هايي كه در غرب صورت مي گيرد، تفاوت ماهوي قايل هستم. مواضع تندي كه توسط برخي افراد در داخل كشور اتخاذ مي شود، ناشي از بدبيني به غرب است كه اين بدبيني كاملاطبيعي است و ما هم به همان ميزان نسبت به نيات كشورهاي غربي بدبين هستيم. اين بدبيني ريشه در تاريخ عميق سياست هاي نامعقول و ظالمانه غرب دارد. بنابراين بايد بين اين دوگونه مخالفت يعني مخالفتي كه توسط دوستان ما در داخل كشور حتي دلواپسان صورت مي گيرد و مخالفت تندروهاي غربي تفاوتي ماهوي قايل شويم. اما اين مخالفت ها به هر دليلي كه باشد، مي تواند مانعي در مسير توافق به شمار رود. اگر مجلس امريكا تصميمي درباره تحريم ها اتخاذ كند، يقينا مجلس ما نيز اقدام مشابهي انجام خواهد داد و معتقدم كه اقدام مجلس امريكا مي تواند يك حركت بسيار خطرناك براي آينده مذاكرات باشد.
    
    ظريف در ترافيك ديدارهاي ديپلماتيك
    رييس دستگاه ديپلماسي كشورمان در حالي به عنوان رييس تيم مذاكره كننده هسته اي در مونيخ به رايزني هاي هسته اي با اعضاي حاضر در مذاكرات ادامه مي دهد كه به شكل طبيعي در حاشيه نشست امنيتي مونيخ بايد با مقام هاي كشورهاي منطقه اي و فرامنطقه اي هم ديدارهاي دوجانبه اي در خصوص موضوعات غيرهسته اي را پيش ببرد. در دو روز گذشته محمدجواد ظريف علاوه بر ديدار با جان كري، همتاي امريكايي خود با وزراي امور خارجه آلمان، انگليس، روسيه هم ديدار داشت. ديدار با فدريكا موگريني، مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا هم روز گذشته در مونيخ انجام شد. در اين ديدار، موگريني بر اراده قوي سياسي ١+٥ براي رسيدن به توافق با ايران تاكيد كرد و آثار مثبت آن را براي تحولات منطقه مهم توصيف كرد. علاوه بر پرونده هسته اي ايران، دوطرف در خصوص تحولات مهم منطقه اي به ويژه سوريه، يمن و همچنين چگونگي مبارزه با افراط گرايي و تروريسم گفت وگو كردند. تا لحظه تنظيم اين خبر، محمد جواد ظريف در حاشيه نشست امنيتي مونيخ با يوسف بن علوي همتاي عماني خود، يوكيا امانو مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي، تمام سلام نخست وزير لبنان و همچنين حيدرالعبادي نخست وزير عراق ديدار و گفت وگو داشت. ديدار با وزير رامورخارجه اتريش نيز دربرنامه كاري روز گذشته محمدجواد ظريف در مونيخ بود.در ديدار ظريف با سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه دوطرف بر ضرورت يافتن راه حل هاي سياسي براي پايان دادن به بحران هاي منطقه اي از طريق گفت وگو تاكيد كردند. از سوي ديگر فيليپ هاموند، وزير خارجه انگليس نيز پس از ديدار با همتاي ايراني خود در حاشيه كنفرانس امنيتي مونيخ تاكيد كرد كه ديداري سازنده با محمدجواد ظريف داشته است. هاموند در صفحه توييتر شخصي خود در اين خصوص نوشت: مذاكرات سازنده اي با ظريف داشتم. اگر اراده وجود داشته باشد توافق هسته اي همچنان ممكن است. از ايران مي خواهم اين فرصت را از دست ندهد. در شرايطي كه جزيياتي از ديدار محمدجواد ظريف با يوكيا آمانو در اختيار رسانه ها قرار نگرفته است اظهارنظرهاي روز گذشته مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي در گفت وگوهايش با رويترز و راديو رژيم صهيونيستي حكايت از ادامه همسويي هاي وي با سنگ اندازي در مسير مذاكرات هسته اي دارد. در شرايطي كه سازمان انرژي اتمي ايران و وزارت امور خارجه در دولت يازدهم همكاري هاي فشرده فني را با آژانس آغاز كرده و اعلام كرده اند كه در مسير شفاف سازي فني از برنامه هسته اي ثابت قدم هستند آمانو در مصاحبه با خبرگزاري رويترز تاكيد كرد كه به وزير خارجه ايران توصيه كرده تا همكاري ها با آژانس، افزايش يابد. مدير كل آژانس پيش از اين هم در گفت وگو با راديو رژيم صهيونيستي گفته بود كه جمهوري اسلامي ايران تاكنون بخشي از سوالات مطرح شده را بي پاسخ گذاشته و در عين حال نتوانسته نگراني ها در مورد ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته اي خود را برطرف كند. وي همچنين گفت بعيد است كه ايران و گروه موسوم به ١+٥، تا پيش از ضرب الاجلي كه براي پايان ماه مارس (١٠ فرودين) جهت رسيدن به چارچوب سياسي راهكار نهايي تعيين شده، به توافق برسند. اين اظهارات آمانو در حالي مطرح شده است كه روز گذشته پنج كشور دارنده سلاح هسته اي در پايان كنفرانس لندن: از فرآيند دپيلماتيك كنوني ميان جمهوري اسلامي ايران و گروه ١+٥ حمايت كردند. به گزارش سايت وزارت امور خارجه انگليس، كشورهاي انگليس، فرانسه، چين، روسيه و امريكا (پي۵) كه عضو پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي (ان پي تي) هستند: در پايان كنفرانس دو روزه خود در لندن ضمن استقبال از فرآيند دپيلماتيك كنوني ميان جمهوري اسلامي ايران و گروه ١+٥، ادامه تعهد آنها براي مذاكرات بر سر يك توافق جامع را خاطرنشان كردند. در بيانيه پي ۵ آمده است: با توجه به تعامل ميان آژانس بين المللي انرژي اتمي و ايران، آنها بر نياز فوري براي همكاري كامل براي حل همه مسائل باقيمانده تاكيد كردند. در شرايطي كه مذاكرات هسته اي و ديدارهاي دوجانبه ميان ايران و كشورهاي حاضر در نشست امنيتي مونيخ امروز هم ادامه خواهد داشت مهم ترين مساله اي كه مي تواند دورنماي واضح تري از اراده سياسي شكل گرفته در ايران و ١+٥ براي رسيدن به توافق تا ماه مارس را نشان دهد، ميزگردي است كه امروز با حضور لوران فابيوس وزيرخارجه فرانسه، جان كري وزيرخارجه امريكا و فرانك والتر اشتاين ماير وزير خارجه آلمان و محمد جواد ظريف برگزار خواهد شد. موضوع اين ميزگرد برنامه هسته اي ايران خواهد بود.
    
    ديدار جان كري با دلواپسان عرب
    نشست امنيتي مونيخ فرصت ديداري را براي جان كري، وزير امور خارجه امريكا با دلواپسان منطقه اي به وجود آورده است. دلواپساني كه نگران توافق هسته اي هستند كه مي تواند قدرت سياسي را در كنار قدرت استراتژيك نظامي به ايران بازگرداند. توافقي كه مي تواند برگ برد در ميز مذاكرات و رويارويي با پنج عضو شوراي امنيت در جايگاهي برابر را در اختيار جمهوري اسلامي ايران قرار دهد. خبرگزاري آسوشيتدپرس در نگاهي به نگراني متحدان عرب امريكا در خصوص توافق هسته اي ايران با ١+٥ مي نويسد: هرچند دولت امريكا اين اطمينان را داده است كه تن به توافق بدي با ايران نخواهد داد كه توانايي هسته اي ايران براي رسيدن به بمب را مصون از محدوديت نگه دارد اما دورنماي رسيدن به توافقي با ايران كه در آن تهران در آستانه هسته اي شدن باقي بماند هم زنگ خطر را براي متحدان عرب امريكا در منطقه به صدا درآورده است. مخالفان چنين توافقي هم اعراب دوست امريكا در منطقه هستند هم رژيم صهيونيستي و هم كنگره ايالات متحده. جان كري در مدت زمان حضور در مونيخ با مقام هاي كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس نظير بحرين، كويت، عمان، قطر، عربستان سعودي و امارات متحده عربي ديدار و به تمام آنها گوشزد كرد كه براي امريكا همچنان هر توافقي بهتر از عدم توافق است.
    
    ظريف: فشارها را به خاطر امكان ندادن امتياز به طرف مقابل (غربي) تحمل مي كنم
    محمد جواد ظريف در حاشيه پنجاه و يكمين كنفرانس امنيتي مونيخ در گفت وگو با واحدمركزي خبر از جزيياتي گفت كه در مذاكرات هسته اي مي گذرد و وضعيت پرونده مذاكرات. سربخش هايي از اظهارات وي به شرح زير است:
     نه فقط يك راه حل بلكه چندين راه حل براي حل موضوع هسته اي ايران وجود دارد. فقط به يك اراده سياسي قوي براي حصول نتيجه نياز است.
     هنوز نياز است كه گفت وگوها ادامه داشته باشد و من فكر مي كنم يكي دو روز آينده كه وزيران خارجه گروه١+٥ البته به غير از چين كه مقام ديگري از اين كشور به مونيخ آمده است، فرصتي است براي مرور اوضاع و اينكه ببينيم چه راه حلي براي برون رفت وجود دارد.
     تلاش مي كنيم يك اجماع جهاني را براي مقابله با افراط گرايي و برون رفت از وضعيت خون ريزي در منطقه دنبال كنيم.
     ضمن احترام به مخالفانم در داخل، فشارها را به خاطر امكان ندادن امتياز به طرف مقابل (غربي) تحمل مي كنم.
     پرسش، حق مجلس و نقد هم حق مردم، مطبوعات و رسانه هاست: اما دو نكته، انصاف و همچنين مهم تر از آن مصالح و منافع ملي در ميان است.
     فشارها و نقدها را تحمل مي كنم: اما اين امكان را به رقيب نمي دهم كه در مذاكرات سوءاستفاده كند و بخواهد از منافع كشور ما چيزي كم كند يا از ما امتيازي بخواهد در برابر چيزي كه من در داخل كشور به عنوان دستاورد ارايه داده ام.
     هرگاه برادران و خواهران ما در مجلس سوالي داشته باشند، با كمال افتخار و ارادت در مجلس حاضر و به سوال آنها پاسخ مي دهم.
     امروز كسي نمي تواند درستي سياست هاي ما را در سوريه، عراق و افغانستان زير سوال ببرد.
     اين مذاكرات هسته اي نيست كه ايران را قدرتمند مي كند بلكه واقعيت منطقه اي اين بوده كه ايران كشوري بسيار قدرتمند و پرنفوذ است، اما ما از نفوذمان براي حذف يا ضربه زدن به ديگران استفاده نمي كنيم.
     حذف ايران از اين منطقه غيرممكن است و هر تلاش براي حذف ايران فقط به تنش مي انجامد.


«توافق 2 مرحله ای حیله سیاسی در مذاکرات هسته‌ای است»


 روزنامه حمایت توشت : مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 به پیچ حساس خود رسیده است و طرفین همچنان از وجود شکاف عمیق در جزییات خبر می دهند اما برخی خبرها از تقسیم توافق به دو موضوع سیاسی و بررسی جزییات حکایت دارد و آنگونه که نمایندگان مجلس اعلام کردند 2 مرحله ای کردن توافق برای ایران،  حیله و دامی است که باید مراقب آن بود.
غربی ها برای زمان باقی مانده تا پایان مهلت تمدید شده توافق ژنو، راهبردی تحت عنوان «دو مرحله‌ای کردن توافقات» را در نظر گرفته اند تا با اجرایی کردن توافق سیاسی پیش از سال جدید، بررسی جزییات و اختلافات اساسی طرفین را در زمانی دیگر مورد بررسی قرار دهند که این موضوع بسیار جای تعجب دارد که چگونه بر اساس اعلام طرفین مذاکره شکاف عمیقی در جزییات توافق وجود دارد اما در کلیات آن، یک توافق سیاسی حاصل  می شود! و این سناریو به گفته نمایندگان مجلس متضمن خسارات جدی برای طرف ایرانی در صورت پیگیری و تحقق خواهد بود.در همین رابطه، قاسم جعفری سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس با تاکید بر اینکه مطمئنا چیزی از این مذاکرات عاید ما نخواهد شد، اظهار داشت: طبق برخی خبرها که ما شنیده‌ایم، قرار شده طرفین در مذاکرات هسته‌ای در دو مرحله به توافق برسند که این خطرناک‌ترین روش است. ما نباید توافق مبهمی داشته باشیم، غربی‌ها نشان دادند توافقات مبهم را آنچنان به حاشیه می‌برند که برنده خودشان باشند و بازنده آن ما باشیم.جالب اینجاست که آمریکایی ها پیش از این به این موضوع اشاره کرده بودند تا جاییکه «جان ساکی»سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این زمینه گفته است: ایالات متحده امیدوار است تا ۳۱ ماه مارس با تهران به توافق جامعی برسد که «جهان را از صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران مطمئن سازد». پس از آن کارشناسان می‌توانند به فعالیت‌های خود بر سر جزئیات ادامه داده و آن‌ها را مشخص کنند.
به این ترتیب سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اقدامات پیش رو را تلاشی دو مرحله‌ای توصیف کرده است.همچنین در بیانیه‌ مشترک اشتون و ظریف در پایان مذاکرات وین بیان شده بود: ما قصد داریم که با استفاده از شتاب ایجاد شده کنونی، مذاکرات را در کوتاه‌ترین زمان ممکن حداکثر طی چهار ماه نهایی کنیم و در صورت ضرورت از زمان باقی‌مانده تا نهم تیر ماه به منظور نهایی کردن هرگونه تعهدات کار فنی و یا نگارشی احتمالی باقی مانده استفاده کنیم.اما نگرانی ملت ایران و نمایندگان آنها در مجلس این است که در  راهبرد دو مرحله ای، غرب مذاکره کنندگان ایرانی را با کلیاتی که هزاران تفسیر مختلف از آن قابل ارائه است، سرگرم کرده و در مقابل امتیازات و تعهداتی را خواستار باشند. علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص با بیان اینکه رعایت خطوط قرمز و ایستادگی بر حفظ منافع ملی از مهمترین مطالبات مجلس و مردم از تیم مذاکره‌کننده است، هشدار داد: دو مرحله‌ای کردن توافق در پرونده هسته‌ای حیله سیاسی دشمن است. همانطور که کارشناسان معتقدند موضوع «دو مرحله‌ای کردن توافق ایران و 1+5 » برای  گذاشتن کلاه گشاد و بهره‌ برداری حداکثری از این توافق است.
زارعی  در گفت‌وگو با  تسنیم، در این خصوص تاکید کرد: اظهارات مسئولین و کارشناسان آمریکایی و اروپایی حکایت از این دارد که ۱+۵، درصدد طرح توافق دو مرحله‌ای با جمهوری اسلامی است.وی افزود: توافق دو مرحله‌ای یعنی اینکه ابتدا توافق سیاسی حاصل شود و جزئیات توافق در پایان مهلت هفت ماهه انجام پذیرد.نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه اظهار داشت: این در حالیست که در طرح مشترک، روی کلیات توافق شده و گام بعدی توافق بر طرح جامع به‌معنی تبیین تمامی موارد از سوی دو طرف و توافق نهایی است، بنابراین آمریکایی‌ها برای افزایش فشار، درصدد طرح حیله سیاسی جدید در مذاکرات هستند.زارعی با تأکید بر اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان باید با اطلاع‌رسانی بیشتر به مجلس و مردم، نسبت به این حیله سیاسی توجه داشته و از پذیرش هر طرحی خارج از توافقات قبلی پرهیز کند، گفت: مطابق طرح اقدام مشترک، برای ادامه مذاکرات یک مرحله بیشتر باقی نمانده و آن هم رسیدن به توافق روی همه مسائل فی‌مابین است.
وی خاطرنشان کرد: رعایت خطوط قرمز و ایستادگی بر حفظ منافع ملی از مهم‌ترین مطالبات مجلس و مردم از تیم مذاکره‌کننده است.سرانجام اینکه توافق سیاسی که در آن طرف ایرانی امتيازات بزرگ و بي‌سابقه را به غرب بدهد که غیرقابل اعتماد بودن و زیاده خواهی های آن برای همگان آشکار است چه توجیهی دارد؟!  در خواست ملت از مذاکره کنندگان این است که با حفظ روحیه عزت، به دنبال لغو همه تحريم‌هاي ظالمانه و غيرقانوني‌باشند و از ابهام گویی و موکول کردن جزییات مذاکرات به وعده ای که معلوم نیست عملی شود، اجتناب کنند.


«ظريف: وارد جزئيات فني شده‌ايم»
روزنامه خراسان هم نوشت :رئيس دستگاه ديپلماسي کشور که براي شرکت در پنجاه و يکمين نشست امنيتي مونيخ در راس يک هيئت ديپلماتيک، سفري سه روزه به سومين شهر بزرگ آلمان داشته است پس از ديدار و گفتگو با جان کري وزيرخارجه آمريکا در هتل «بايريشرهوف» روز گذشته در ديدار هاي ديگري علاوه بر ديدار با يوکيا آمانو مدير کل آژانس با همتايان روسي، انگليسي و فرانسوي خود و فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا نيز گفت وگو کرد. در عين حال ديپلمات هاي ايران و ۱+۵ نيز در حاشيه اين مذاکرات دور جديد از گفت وگو هاي خود را آغاز کردند.به گزارش ايرنا وزير امور خارجه ايران در حاشيه پنجاه و يکمين کنفرانس امنيتي مونيخ با اشاره به اينکه به نظر من نه فقط يک راه حل بلکه چندين راه براي حل موضوع هسته اي ايران وجود دارد دست يابي به توافق هسته اي را منوط به اراده سياسي طرف هاي مقابل دانست و درخصوص ميزان آمادگي طرف هاي گفت وگو کننده براي پذيرش کليات توافق هسته اي نيز گفت: آنچه که اظهار مي کنند اين است که علاقه مند هستند اين اتفاق روي بدهد اما بايد ديد آيا اين اراده سياسي را هم دارند که علاقه شان را با تصميم سياسي هماهنگ کنند يا نه که بايد در عمل ببينيم. وي با اشاره به اينکه عمده ملاقات هاي صورت گرفته در اين سفر درباره موضوع هسته اي بود ه است افزود: بحث با طرف آمريکايي در سطح کارشناسان تا شامگاه جمعه ادامه داشت.

در مذاکرات وارد جزئيات فني شده ايم

به گزارش ايرنا ظريف همچنين تأکيد کرد: در حال حاضر مذاکرات وارد جزئيات بحث هاي فني شده است... درباره بحث غني سازي صحبت مي کنيم که با چه چيدماني سانتريفيوژها مي توانند بهترين بازده را داشته باشند و براي غني سازي به چه غنايي ما نياز داريم. ظريف همچنين محور گفتگوي خود با فرانک والتر اشتاين ماير همتاي آلماني اش را درباره موضوع رفع تحريم ها و روش ادامه کار غني سازي و تعداد و روش کار سانتريفيوژهاي هسته اي برشمرد و با اشاره به اينکه هنوز نياز است که گفتگوها ادامه داشته باشد و من فکر مي کنم يکي دو روز آينده که وزيران خارجه 1+5 البته به غير از چين که مقام ديگري از اين کشور به مونيخ آمده است، فرصتي است براي مرور اوضاع و اينکه ببينيم چه راه حلي براي برون رفت وجود دارد. محمد جواد ظريف روز گذشته علاوه بر ديدار با "سرگئي لاوروف" همتاي روس خود و وزراي خارجه انگليس و فرانسه بايوکيا آمانو مدير کل آژانس نيز برسر آخرين تحولات فرآيند مذاکرات ديدار و گفت و گو کرد.به گزارش فارس آمانو پس از اين ديدار گفت از ظريف خواستم تا ايران همکاري بيشتري داشته باشد. به گزارش رويترز وي افزود: مذاکرات ايران و آژانس به نقطه حساسي رسيده است. پيش از اين به گزارش ايسنا،مديرکل آژانس بين المللي انرژي اتمي در گفت وگو با راديو رژيم صهيونيستي گفته بود که بعيد به نظر مي رسد يک توافق ميان ايران و 1+5 پيش از ضرب الاجل ماه مارس(اسفند) حاصل شود. آمانو در ادامه مدعي شده بود که ايران تاکنون به برخي سوالات درباره برنامه هسته اي اش پاسخ نداده است.

موگريني: اراده سياسي 1+5 براي توافق با ايران قوي است

همچنين به گزارش مهردر ديدار ظريف با "فليپ هاموند" همتاي انگليسي خود علاوه بر بررسي تحولات مربوط به مذاکرات هسته اي آخرين تحولات مربوط به روابط دو جانبه نيز مورد بحث و گفتگوقرار گرفت. ديداروزير خارجه کشورمان با "تمام سلام" نخست وزير لبنان و" فدريکا موگريني" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا از جمله برنامه هاي دومين روز سفر ظريف به مونيخ بود.موگريني در اين ديدار تاکيد کرد که اراده سياسي 1+5 براي توافق با ايران قوي است.

«ایران به جای روی آوردن به آمریکا باید از آن روی برگرداند
»

کیهان درباره مذاکرات ایران و آمریکا نوشت :پاول کرگ رابرتس معاون سابق وزیر خزانه‌داری آمریکا در مقاله‌ای به عنوان «وقت آن است که ایران با غرب خداحافظی کند» نوشت: موضوع هسته‌ای بهانه است و آمریکا رژیمی دست‌نشانده در ایران می‌خواهد.

چند روز پس از نامه رهبرانقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پاول کرگ رابرتس (Paul Craig Roberts) معاون اسبق وزیر خزانه‌داری و مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا و معاون اسبق سردبیری وال استریت ژورنال در مقاله‌ای به عنوان «وقت آن است که ایران با غرب خداحافظی کند» اولین تحلیل استراتژیک توسط یک مقام سرشناس آمریکایی را در مورد این نامه منتشر کرد.
معاون  اسبق وزیر خزانه‌داری آمریکا در این مقاله نوشت: آن‌طور که از ظواهر برمی‌آمد، مذاکرات رژیم اوباما با ایران که با حضور روسیه در حال انجام است، می‌رفت تا موضوع ساختگی خطر هسته‌ای ایران را حل وفصل کند. اما تمام شدن این ماجرا برای رژیم صهیونیستی اسرائیل و عوامل نئوکان این رژیم در آمریکا پذیرفتنی نیست. حزب جمهوری‌خواه که تمام و کمال در اختیار لابی اسرائیلی است با عجله نتانیاهو، همان دیوانه‌ای که همزمان بر اسرائیل و آمریکا حکومت می‌کند را دعوت کرد تا به کنگره جمهوری‌خواه برای جلوگیری از هرگونه توافقی با ایران راهکار بدهد.
مشاور اسبق وزارت دفاع آمریکا تحلیل خود را این گونه ادامه داد: [آیت الله] سیدعلی خامنه‌ای، رهبر ایران، با توجه به وضعیت کنگره جمهوری‌خواه آمریکا که تحت سیطره اسرائیل است، در نامه‌ای خطاب به جوانان غرب به آنها درباره تصویر بدی که از اسلام بر اثر تبلیغات منفی در غرب ایجاد شده هشدار داد.
وی افزود: تلاش [آیت الله] خامنه‌ای برای آگاه‌سازی جوانان غرب در مورد واقعیت اسلام و تفاوت آن با تصویر وحشتناک ایجادشده توسط سیاستمداران و رسانه‌های غربی برای من قابل احترام است.
صدایی که در میان تبلیغات ضد ایرانی
 چندان شنیده نمی‌شود
رابرتس در تحلیل خود از نامه آیت‌الله خامنه‌ای نوشته است:  اما سؤال این است که این کار تا چه حد می‌تواند مؤثر باشد؟ هر چند اعلام نظر [آیت‌الله] خامنه‌ای حائز اهمیت است، اما حتی صدای فرد مهمی مانند (آیت الله) خامنه‌ای، به عنوان نماینده کشور و مذهبی که شیطانی به تصویر کشیده شده، در میان سر و صدایی که تبلیغات ضد ایرانی و ضد اسلامی ایجاد کرده، چندان قابل شنیدن نیست.
وی ادامه داد: علاوه بر این، تشکیلات سری سازمان‌های جاسوسی غربی می‌توانند عملیات تروریستی‌ای به نام اسلام ترتیب دهند، نظیر آنچه در 11  سپتامبر، بمب‌گذاری در ماراتن بوستون و شارلی ابدو اتفاق افتاد. چیزی که به خورد مردم دنیا می‌دهند این است که اسلام پشت این اتفاقات است، در حالی که متخصصان می‌گویند که هیچ مدرک درستی برای اثبات این ادعاها وجود ندارد. نادرستی اظهارات رسمی در این موارد بارها ثابت شده، از جمله در مورد تسلیحات کشتار جمعی عراق، استفاده اسد از سلاح‌های شیمیایی در سوریه، اتهامات بی‌اساس علیه قذافی در لیبی و اتهامات دروغین علیه روسیه در اوکراین.
معاون اسبق وزیر خزانه داری آمریکا همچنین نوشته است: کسانی که این پروپاگاندا را ایجاد می‌کنند ابزارهای فراوانی برای رساندن صدای‌شان دارند و سروصدایشان اجازه شنیده شدن صدای رهبر ایران را نمی‌دهد.
ایران باید از غرب
 روی برگرداند
وی در ادامه با بیان اینکه ایران به جای روی آوردن به غرب باید از آن رو بگرداند نوشت: دوران تاریخی غرب به پایان رسیده است؛ آن‌چه که امروز در غرب شاهد هستیم حاکمیت زور است، به طوری که حکومت دیگر نه در برابر قانون پاسخگو است و نه در برابر مردم. برای جوانان شغل وجود ندارد، و سالمندان از امنیت مالی برخوردار نیستند. در واقع غرب در حال غارت کردن خود است.
معاون اسبق وزیر خزانه‌داری آمریکا ضمن تشریح وضعیت اقتصادی آمریکا نوشت: در آمریکا کل سیاست اقتصادی بر پایه تضمین منافع یک درصد فوق‌العاده ثروتمند شکل گرفته است.
ادامه مذاکره برای جلب رضایت غرب بی‌فایده است
رابرتس نوشت: برای ایران ادامه مذاکره به امید جلب رضایت غرب بی‌فایده است. ایران تنها در صورتی مورد رضایت غرب قرار می‌گیرد که به حکومت دست‌نشانده آمریکا تبدیل شود. تردید درباره برنامه هسته‌ای ایران یک موضوع ساختگی است. اگر موضوع هسته‌ای هم نبود، غرب موضوع دیگری (مثلا سلاح‌های کشتار جمعی، استفاده از سلاح‌های شیمیایی، تروریسم و غیره) را دست و پا می‌کرد.
مشکل اصلی
 استقلال ایران است
وی ادامه داد: مسئولان ایران باید این موضوع را درک کنند که مشکل اصلی، استقلال ایران از سیاست‌ خارجی و اقتصادی واشنگتن است. واشنگتن نمی‌تواند (علنا) بگوید که هدفش تغییر رژیم در ایران و ایجاد یک حکومت دست‌نشانده است، بنابراین وانمود می‌کند که ایران تهدیدی است که باید مهار شود.
این مقام سابق آمریکایی افزوده است: اگر غرب منحط و فاسد آنقدر از نظر ایران قابل تحسین است که حاضر است سرسپردگی برده ‌وار را به جان بخرد تا مورد رضایت غرب قرار گیرد، کافی است که تسلیم شود و خود را با سیاست‌های هژمونیک واشنگتن هماهنگ کند.
مشاور سابق وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: اگر ایران، با داشتن یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌ها و فرهنگ‌های جهان، می‌خواهد به حیات خود ادامه دهد، بدون اینکه تحت سیطره آمریکایی قرار گیرد که خود را تافته جدا بافته می‌داند، باید به غرب پشت کند و با روسیه، چین، هند و سایر کشورهای عضو [BRICS] پنج اقتصاد نوظهور دنیا شامل برزیل، روسیه، هند، چین، و آفریقای جنوبی متحد شود، و ارتباط خود را به‌طور کامل با جنایتکاران غربی قطع کند.
اسلام ضعیف است
 چون متحد نیست
به گزارش مسیر آنلاین، وی در ادامه با اشاره به اینکه « اینکه چرا تمدنی به قدمت تمدن ایران به دنبال چیز باارزشی در غرب می‌گردد قابل درک نیست» نوشت: اسلام ضعیف است چون متحد نیست. قرن‌هاست که مسلمانان به خاطر اختلافات سیاسی بسیار قدیمی، خود را به آلت دست سایر قدرت‌ها بدل کرده‌اند. این اختلافات مذهبی باید با رهبری درست برطرف شوند، و این رهبری از عهده ایران بر می‌آید.

اما صحبتهای روز گذشته جک استراو درباره  جایگاه اسلام در غرب و نامه  مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا استقبال نیز از موضوعات مورد توجه روزنامه ها بود .

«نامه رهبر ایران فوق العاده بود»

جام جم در این باره نوشت : ˈجک استراو وزیر امور خارجه پیشین دولت انگلیس با اشاره به اهمیت جایگاه اسلام در غرب، از نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا استقبال کرد و گفت: این نامه با اهمیت، فوق العاده و با توجه به شرایط کنونی به موقع بود.
 

نماینده منطقه ˈبلک برنˈ از حزب کارگر و رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران، با اشاره به اینکه منزلش روبروی یک مسجد قرار دارد، گفت: در حوزه انتخابیه من از هر 3 نفر یک نفر مسلمان هستند و من سالهاست که نگران مقوله ˈ اسلام هراسیˈ در غرب هستم.

وی با ابراز تعجب از اینکه ˈ چرا این موضوع ( نامه مقام معظم رهبری ) به اندازه ای که می بایست در غرب پوشش داده نشدˈ، خاطر نشان کرد: این مهم است که در این برهه زمانی مفهوم صحیحی از اسلام ارائه شود.

قیام مردم ایران، قیامی محبوب بود

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با انقلاب اسلامی ایران گفت: شکی نیست که این قیامی محبوب بود و شاه ایران وجهه قانونی خود را از دست داده بود.

وزیر خارجه پیشین انگلیس ادامه داد: شاه سابق ایران به دلایل مختلف نظیر فساد، خرج های گزاف، ممانعت از برگزاری مراسم های مذهبی، محکوم به پایانی تلخ شد.

نماینده منطقه ˈبلک برنˈ تصریح کرد: من فکر نمی کنم که در انگلیس چالشی نسبت به حقانیت جمهوری اسلامی وجود داشته باشند.

ˈجک استراوˈ اظهار نمود: ما هم در قرن هفدهم میلادی انقلاب کردیم که نسبت به انقلاب ایران شدیدتر بود و از هر ده نفر انگلیسی، یک نفر جانش را از دست داد و این آشفتگی تا مدتها ادامه داشت که نهایتا در پایان سده هفدهم میلادی به ثبات رسید.

وی افزود: اما فضای سیاسی ایران بسیار پرطروات و پویا است و نمونه آن را می توان در انتخاب آقای حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور در تابستان سال 2013 میلادی مشاهده کرد.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس در رابطه با علت تفاوت رویکردش نسبت به بسیاری ازسیاستمداران غربی درخصوص ایران گفت: یک اصل بنیادین در دیپلماسی ارتباطات بین الملل است که باید ˈکشور مقابل را درک نمایید و تاریخ آن را بشناسیدˈ.

وی افزود: من اولین وزیر خارجه انگلیس بودم که پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 57 از تهران بازدید کرده بودم.

ˈجک استراوˈ ادامه داد: من در طول مدت وزارتم پنج مرتبه به ایران سفر کردم و هیچ وزیر خارجه انگلیس پس از آن به ایران سفر نداشته است که جای تاسف دارد.

وی گفت: من تا حدودی از تاریخ ایران مطلع بودم ولی به منظور تقویت ارتباط با ایران، مطالعات زیادی را در همان سال 2001 میلادی داشتم و با بسیاری از ایرانیان مقیم انگلیس صحبت کردم و توانستم شناختم را نسبت به نگرانی های ایران از انگلیس افزایش دهم.

باید نگرانی های ایرانی ها را نسبت به انگلیس درک کرد

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران با اشاره به این جمله معروف که ˈپشت هر اتفاقی، دست انگلیسی ها در کار است ˈ گفت: من از این تکه کلام در فارسی با خبر هستم که البته بیانگر نگرانی ایرانیان نسبت به انگلیس است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تاریخ ایران در انگلیس شناخته نشده است، تصریح کرد: وقتی من با مخاطبان انگلیسی در خصوص ایران صحبت می کنم ،از آنها می خواهم که تصور کنند چه حسی خواهند داشت اگر ایران انحصار تولید تنباکو را در انگلیس به دست می گرفت؛ اگر ایران صد سال پیش می گفت ما از تولید نفت دریای شمال سود مختصری به شما می دهیم و بقیه را به عنوان سهم خود برداشت خواهیم کرد؛ اگر ایران شخص اول دولت را تغییر می داد؛ اگر در مقابل دفتر نخست وزیری در داونینگ استریت کودتا می کرد تا نخست وزیر را تغییر دهد؛ و اینکه بعد از انقلاب ایران هم انگلیس از جنگ عراق علیه ایران حمایت کرد، می توان نتیجه گرفت که چرا ایرانی ها نسبت به ما خوش بین نیستند.

ˈجک استراوˈ خاطر نشان کرد: ما باید این نگرانی ها را دریابیم و من امیدوارم ایران بداند در اینجا افراد بسیاری هستند که این نگرانی ها را درک می کنند.

وی ادامه داد: ما نمی توانیم به گذشته بازگردیم اما آن را هم تائید نمی کنیم، لذا می خواهیم ارتباط مان را با ایران ارتقا ببخشیم و من نقش خودم را در این هدایت جریان، مهم می دانم.

شکست مذاکرات هسته ای یک فاجعه است

ˈجک استراوˈ همچنین با اشاره به پیشرفت های حاصل شده در مذاکرات هسته ای میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 ، فضای کنونی را برای حصول توافق هسته ای مثبت ارزیابی نمود وگفت: در انگلیس ، هر توافقی و به هر میزانی که صورت گیرد مورد استقبال قرار می گیرد و دولت دیوید کامرون می تواند به همین منظور محبوبیت کسب کند.

وزیر خارجه پیشین انگلیس ضمن تاکید برحق ایران در استفاده از برنامه صلح آمیزهسته ای گفت: در میان انگلیسی ها به استثنای چند نفر، اکثریت جریان سیاسی حاکم خواستار حصول توافق هستند و حساسیتی نسبت به تعاریف بکار برده شده در توافقنامه هسته ای ندارند.

ˈجک استراوˈ گفت: در بخشی از توافق صورت گرفته در نوامبر سال 2013 میلادی که انگلیس هم از طرفین این توافقنامه بود، حق استفاده از برنامه ی هسته ای صلح آمیز توسط جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده است.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس با اشاره به جزییات پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای، گفت: کشورهای متعهد به این پیمان حق بهره برداری از برنامه هسته ای صلح آمیز دارند و این بدین معناست که آنها حق غنی سازی اورانیوم را تا حد مورد نیاز خواهند داشت.

وی افزود: در این توافقنامه حق غنی سازی ایران را به اندازه مشخص و برای مصارف صلح آمیز به رسمیت شناخته شده است.

این نماینده مجلس عوام انگلیس خاطر نشان کرد: البته زبان محتاطانه ای در آن بکار رفته است اما این خبر خوبی بود که در این توافقنامه، حق ایران به رسمیت شناخته شد.

ˈجک استراوˈ با مقایسه شرایط انگلیس با ایالات متحده در ارتباط با مذاکرات هسته ای با ایران گفت: شرایط انگلیس و واشنگتن در این خصوص کاملا متفاوت است.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس خاطر نشان کرد: اوباما اکثریت آراء را در مجالس سنا و کنگره ندارد و در کنگره آمریکا عناصری که غالبا هم جمهوری خواه هستند، می خواهند مسیر مذاکرات هسته ای با ایران و شخص رییس جمهور و دولت را در این زمینه منحرف نمایند.

ˈجک استراوˈ با اشاره به وجود برخی دیدگاه های منفی در میان جمهوری خواهان آمریکا در قبال ایران اظهار داشت: این یک واقعیت است و البته بیانگر دیدگاه من نیست. اما من مطمئن هستم که اوباما به همراه مجموعه دولتش خواهان توافق با ایران هستند؛ با این تفاوت که آنها توافقی می خواهند که کنگره با آن مخالفت نکند.

وزیر خارجه پیشین انگلیس در خصوص پیش بینی آینده مذاکرات هسته ای با ایران گفت: به نظر من اگر نتوان به یک توافق نهایی دست یافت اما می توان به یک توافق ˈمحکمˈ اما موقت دست یابیم.

وی درعین حال افزود: اما من فکر می کنم اگر مذاکرات ناگهان شکست بخورد، برای همه فاجعه بار خواهد بود.

سفر هیات پارلمانی ایران به انگلیس در حال برنامه ریزی است

رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و ایران درخصوص سفر آتی هیات پارلمانی ایران به انگلیس گفت: قرار است این سفر در اواسط ماه مارس میلادی صورت گیرد و خوشبختانه در این ایام فرصت لازم نیز وجود دارد.

وی گفت: با توجه به در پیش بودن انتخابات عمومی، در اواخر ماه مارس میلادی، پارلمان انگلیس توسط ملکه منحل خواهد شد و به مدت 5 هفته، تا زمان برگزاری انتخابات عمومی، پارلمانی وجود نخواهد داشت که بعد از آن نیز یک دوره زمانی دیگری لازم است که پارلمان جدید تشکیل شود.

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران خاطر نشان ساخت: لذا پس از اینکه تاریخ جدید سفر هیات پارلمانی ایران به ما پیشنهاد شد، سبب گردید تا ما به عنوان شعبه انگلیس اتحادیه بین پارلمانی، آن را در اولویت کارمان قراردهیم و سفر هیات پارلمانی کشور دیگری را که در این دوره قرار بود صورت گیرد، به تاخیر بیاندازیم تا زمان برای سفر هیات ایرانی فراهم گردد که البته جزئیات آن در حال هماهنگی است.

ˈجک استراوˈ با راهبردی خواندن سفر هیات پارلمانی ایران به لندن گفت: این سفرها همیشه می تواند تاثیرگذار باشند و امیدوارم سفری را که من و همکارانم سال گذشته میلادی به تهران داشتیم سبب شناخت بهتری از انگلیس شده باشد و این مساله درک شود که ایران دوستانی را در هر دو جریان سیاسی اینجا دارد.

وی ادامه داد: به دلیل وجود یک ذهنیت منفی از ایران که در برخی از رسانه های انگلیس به آن دامن زده می شود و گفته می شود که ایران کشور خوبی نیست، این فرصت مناسبی خواهد بود تا چنین ذهنیتی تصحیح شود و روابط عمیق شود.

این نماینده مجلس از حزب کارگر درخصوص تاثیر انتخابات عمومی انگلیس بر برنامه سفر هیات پارلمانی ایران گفت: البته من از نتیجه انتخابات مطلع نیستم و هیچکس هم نمی داند. اما در نهایت یا ما نخست وزیر حزب محافظه کار و یا حزب کارگر خواهیم داشت؛ لذا اگر هیات پارلمانی ایران بتوانند با مقامات ارشد این دو حزب ملاقات کند ، این سفر می تواند تاثیرگذار باشد.

ˈجک استراوˈ همچنین در خصوص موضوعات مورد بحث در این دیدار گفت: ما می خواهیم در خصوص موضوعات و مسائلی که همکاران ایرانی ما قصد پیگیری آنها را دارند بحث کنیم، چرا که این سفر ˈآنهاˈ به انگلستان است و من خیلی خوشحالم که این سفر در شرف انجام است.

رئیس گروه دوستی پارلمان انگلیس و ایران افزود: من گمان می کنم آنها می خواهند در مورد تعاملات و روابط دو جانبه صحبت کنند.

ˈجک استراوˈ همچنین گفت: چگونگی تقویت تعاملات تجاری از دیگر موضوعات مورد بحث است چرا که تمام اعضاء گروه دوستی همه حزبی پارلمان انگلیس از سیاست های یکجانبه دولت کامرون ، در راستای کاهش تجارت با ایران خسته شده اند.

وی خاطر نشان ساخت: این در حالی است که این سیاست حتی توسط واشنگتن هم دنبال نمی شود و صادرات محصولات آمریکایی به ایران در حال افزایش است.

جک استراو اظهار داشت: ایران کشوری پهناور، دارای حکومتی باثبات در مزرهایی مشخص است که در همسایگانی دشوار گرفتار شده است.

بازگشایی سفارت انگلیس در ایران

ˈجک استراوˈ درخصوص بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: من از جزئیات مذاکرات بین دو دولت در این خصوص مطلع نیستم ولی فکر نمی کنم که غیر از موضوع محموله های دیپلماتیک و تدبیر برای ایرانیانی که بدون مجوز قانونی اینجا مانده اند، موضوع دیگری مطرح باشد.

وی در خصوص حضورغیر قانونی برخی از ایرانی ها که توسط وزارت کشور (هوم آفیس) انگلیس مطرح شده است، گفت: اینها یا پناهندگانی هستند که درخواستشان رد شده و یا دانشجویانی هستند که مدت اقامتشان به اتمام رسیده که باید آنها بازگردانده شوند.

این نماینده مجلس عوام با بیان اینکه معمولا ایرانی هایی که تقاضای پناهندگی شان رد می شود، پاسپورت خود را معدوم کرده و ادعا می کنند که به دلیل فرار از محاکمه از ایران گریخته اند، گفت: دولت انگلیس و دادگاه های این کشور، این داستان ها را قبول نمی کنند و این افراد را به عنوان پناهندگان اقتصادی قلمداد می کنند.

ˈجک استراوˈ خاطر نشان کرد: در حال حاضر شمار پناهندگان ایرانی در انگلیس، این کشور را در رده سوم و یا چهارم نسبت به سایر پناهندگان کشورهای دیگر قرار داده است.

وزیر خارجه پیشین دولت انگلیس گفت: البته این بزرگترین مشکل نیست و ما این مشکلات را با سایر کشور ها به دلیل برقراری مناسبات سیاسی مرتفع می کنیم و لذا من معتقد هستم که فقدان ارتباط سیاسی نمی تواند کمکی به حل مشکلات دو جانبه کند.

وی با اشاره به متوقف شدن محموله های دیپلماتیک انگلیس در گمرک ایران ، گفت: سفارت ما در تهران در نوامبر 2011 میلادی توسط افرادی مورد حمله واقع شد و این اتفاق تقصیر ما نبود و نتیجه این اتفاق که من به شخصه از آن بازدید کردم ، خرابی بسیاری از دستگاه های سفارتخانه بوده است. لذا ما باید مجددا آنها را بازگردانیم.

ˈجک استراوˈ تصریح کرد: طبیعتا اینها در یک کیسه جا نمی شوند و باید در قالب یک محموله ارسال گردند.

وی با اشاره مناسبات معمول دیپلماتیک گفت: در حالی که من و همکارانم دوست و مدافع ایران هستیم ولی هیچکدام از ما قبول نمی کنیم که محموله های دیپلماتیک انگلیس و یا هر کشور دیگری، حتی اگر در وضعیت خاص هم باشد، بتواند توسط گمرک کشور میزبان بازرسی شود.

این نماینده مجلس خاطر نشان ساخت: اگرایران بخواهد محموله های دیپلماتیک خود را به اینجا ارسال کند، ما آن را بازرسی نخواهیم کرد همانطور که زمانی که ما محموله های خود را به روسیه می فرستیم، روس ها آن را بازرسی نمی کنند، متقابلا ما نیز محموله های دیپلماتیک روسی را بازرسی نمی کنیم.

وی اظهار نمود: به هر حال اگر حمله به سفارت ما صورت نمی گرفت و پلیس ایران در جلوگیری از وقوع این اتفاق اهمال نمی کرد هیچکدام از این اتفاقات رخ نمی داد و این موضوعی است که ما دوست داریم شاید یک تغییر در آن باشیم.

ˈجک استراوˈ در بخشی از این گفت وگو در پاسخ به این سوال که اگر مجددا به عنوان وزیر خارجه انگلیس انتخاب شود چگونه با ایران تعامل خواهد نمود، گفت: من دیگر نمی توانم وزیر شوم چون از دایره سیاست انتخابی ( نمایندگی پارلمان ) بازنشسته می شوم. اما اینکه چطور با ایران برخورد می کردم، باید بگویم همانگونه ای برخورد می کردم که در دوران تصدی ام در وزارت خارجه و یا در قالب گروه دوستی دنبال کرده ام .

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که من انجام دادم که به زعم بعضی ها منجر به کنار گذاشتن، من از وزارت خارجه شد این بود که از ادبیات تهدید استفاده نکنم و اینکه اگر ایران فلان کار را نکند، حمله نظامی خواهیم کرد.

وزیر خارجه پیشین انگلیس خاطر نشان ساخت: من تلاش کردم که این ادبیات در دستور کار من نباشد





درحال تکمیل ...












































تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.