سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد

اهداف داعش از سوزاندن معاذ الکساسبه/ ردپای معاون صدام در اعدام خلبان اردنی

به آتش کشیدن خلبان اردنی توسط داعش طیفی از چندین پیام را در دل خود جای داده است؛ پیام هایی که از زوال داعش گرفته تا رواج دوباره اسلام هراسی را دربر دارد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پس از آنکه گفتگوهای سرکرده های داعش با دولت اردن بر سر تبادل «معاذ الکساسبه» خلبان اردنی با زندانیان داعش به شکست انجامید، این گروه تروریستی الکساسبه را زنده، آتش زدند. تکفیری‌ها در ادامه، در اقدامی قابل پیش بینی، فیلم آتش زدن این خلبان اسیر را  منتشر کردند.

 
  • شرح ماجرا
"الکساسبه" در 24 دسامبر سال 2014  بعد از سرنگونی جنگنده‌اش به وسیله تروریست‌های داعشی به اسارت گرفته شد. این خلبان اردنی که در حال انجام عملیات در قالب ائتلاف ضد داعش بود اولین فردی از این ائتلاف بود که به وسیله داعش به اسارت گرفته شده بود.

داعش در ابتدا مبادله الکساسبه را با "ساجده الریشاوی" تروریست عراقی که در اردن زندانی است، خواستار شده بود؛ اما به درخواستهای اخیر دولت اردن برای اطلاع از زنده بودن الکساسبه پاسخی نداد.  

برخی خبرها حاکی از آن است که داعش این خلبان اردنی را روز سوم ژانویه سال جاری میلادی در آتش سوزانده بود و فیلم منتشر شده متعلق به همان زمان است.

 
با تامل در زنده سوزاندن خلبان اسیر اردنی به دست جنایتکاران و تروریست های داعش می توان به چند نکته و پیام دست یافت:
  1. از همه این که برخی تحلیل گران و سایت های خبری با بررسی فیلم منتشر شده از این جنایت غیرانسانی به این نتیجه رسیده اند که این تصاویر با کیفیت بسیاربالایی و در حد فیلم های هالیوودی گرفته و پخش شده و دست اندر کاران آن با دقت و ظرافت تمام و با بهره برداری از فناوری ها و تکنولوژی های روز دنیا صحنه را به تصویر کشیده و منتشر کرده اند.


شبکه خبری الجزیره در توصیف این فیلم می نویسد" تصویری که روند سوزاندن معاذ الکساسبه را نشان می دهد و پایگاه اینترنتی فرقان وابسته به داعش پخش کرده در مدت زمان 25 دقیقه تهیه شده است. این فیلم با استفاده از فن آوریهای پیشرفته تهیه شده و از جلوه های ویژه ای برخوردار است.

در فیلمی که سوزاندن خلبان اردنی را نشان می دهد حرفه ای گری بالایی را در زمینه های تهیه سناریو ، تصویربرداری ، تدوین و جلوه های ویژه می بینیم. "

به نوشته تحلیلگر واشنگتن پست زنده زنده سوزاندن یک انسان در خاورمیانه جدید غیر معمول بوده و در سراسر تاریخ اسلام سابقه نداشته است.

به همین جهت گمانه زنی هایی در خصوص هدف واقعی عاملان این جنایت و دست اندرکاران انتشار آن انجام گرفته است.

  2 . پوششی برای شکست های میدانی/ آخرین دست وپا زدن های داعش
اولین تحلیل ها این ماجرا را با ترفند اصلی داعش یعنی ایجاد رعب و وحشت در دل مردم مربوط دانسته و معتقدند فیلم بر اساس راهبرد ایجاد رعب و وحشتی که داعش در پیش گرفته ، تهیه شده است.

به دنبال پیروزی های جبهه مقاومت در عراق و سوریه و تحقیر شدید داعش در عرصه میدانی و عرصه رسانه ای، سران این گروه تروریستی برای ارتقا روحیه اعضا و هواداران و بازگرداندن انسجام به فعالیت های رسانه ای شان تلاش کردند با این اقدام اخبار شکست های سنگین روزهای اخیرشان را تحت الشعاع قرار دهند.

در روزها و هفته های گذشته، به علت شکست های سنگین تکفیری ها در کوبانی (عین العرب) و دیرالزور سوریه و عقب نشینی از دیاله و حومه موصل، بخش رسانه ای داعش به شدت منفعل شده و راهی برای بالا بردن روحیه اعضا و هوادارانش نداشت و از آنجا که هر تلاش و اقدامی برای تکذیب و یا انحراف اذهان عمومی بی نتیجه بود،


فعالیت تبلیغاتی و رسانه ای این گروه، که موثرترین حربه اظهار وجود آنها بود و در رسانه های غربی، به عنوان نمونه بسیار موفق جنگ رسانه ای تبلیغ می شد، عملا متوقف شد و  نتوانست اخبار شکست های سنگین داعش را پنهان کند. در نتیجه باید راهی برای انحراف توجه جهانی از ضعف و شکست داعش پیدا می شد.


 
الجزیره در تحلیلی می گوید:" 
در این فیلم این سازمان با روش تصویربرداری از نیروهای خود تلاش می کند آنها را در موضع قدرت قرار دهد و برتری آنها را به نمایش بگذارد. همه بخشهای این فیلم با حرفه ای گری بالایی تصویر برداری شده است و هیچ چیز بدون معنا نیست. قرار گرفتن دوربین مقابل موضوعات تصویر برداری شده ، زاویه دوربین و دقت انتقال از یک تصویر به تصویر بعد ، همه آنها برای بالا بردن سطح رعب و وحشت صورت می گیرد."

طرفداران این نظریه معتقدند داعش که این روزها در موضع ضعف قرار دارد و مناطق تحت اشغال خود را یکی پس از دیگری از دست می دهد، خواسته به این ترتیب هنوز خود را قوی و هراس انگیز نشان دهد.

کشتار کودکان و سوزاندن آنها را نیز -که  خبر آن به تازگی  از سوی کمیته حقوق کودکان سازمان ملل (CRC)فاش شده است- می توان در همین راستا دانست.

 
"وینتر" کارشناس این کمیته گفته است:" گزارش های رسیده حاکی است داعش سر از بدن کودکان جدا کرده و یا آنها را به صلیب کشانده و یا زنده در آتش سوزانده است." 

اما اکنون مردم دیگر خواهان تماشای جنایات داعش نیستند زیرا تماشای چنین فیلم‌هایی را کمک به تحقق هدف این گروه تروریستی می‌دانند.

به عنوان مثال در امریکا وقتی شبکه فاکس نیوز فیلم سوزانده شدن خلبان اردنی را در سایت خود گذاشت بسیاری از مردم به این اقدام اعتراض کردند و گفتند با این کار فاکس نیوز بستری برای تبلیغات داعش جهت ایجاد رعب و هراس فراهم کرده است.

داعش این بار در القای رعب و وحشت دچار اشتباه محاسباتی شد. اگر داعش قبلا توانست با انتشار فیلم هایی از جنایات خود، و با ایجاد رعب و وحشت سربازان شهرهای موصل و دیاله را فراری دهد به راحتی بر این شهرهای عراق چیره شود اما این بار انتشار فیلم سوزاندن "الکساسبه" نه تنها اردنی ها را نترساند بلکه مردم و دولت این کشور را مصمم به مقابله با این گروه تروریستی کرده است. علاوه بر این این فیلم کشورهای عربی را هم برای مقابله با داعش متحد ساخته است.


   3 . اسلام هراسی
تحلیل های دیگر در خصوص انتشار زنده سوزی خلبان اردنی به دست داعش این است که هدف افراد غربی که در انتشار این ویدئو به داعش کمک کرده اند گسترش اسلام هراسی در جهان است.

طرفداران این تحلیل انتشار این فیلم را قطعه دیگری از پازل اسلام هراسی و آن را هم راستا و ادامه ماجرای حمله به دفتر مجله شارلی ابدو می دانند.

در ماجرای حمله به دفتر شارلی ابدو که به طرز ناشیانه و نمایشی طراحی و اجرا شد عنوان شد عاملان حمله دو فرد مسلمان وابسته به القاعده معرفی هستند و با این کار موج تازه ای از اسلام هراسی و بد گمانی به اسلام و آزار و اذیت مسلمانان ساکن غرب را به راه انداختند.

تحلیلگران معتقدند هدف از انتشار فیلم کشته شدن خلبان اردنی نیز تجدید مسئله " اسلام هراسی" است. 

هرچند که اکنون خود حامیان غربی و عربی داعش اکنون به این نکته رسیده اند که داعش نه تنها اسلامی نیست بلکه  هیچ بویی از اسلام نبرده  و هرگز نمی توان رفتار و کردار آنها را در چارچوب اسلام دید. بطوریکه "پیرس مورگان" سردبیر دیلی میل از مسلمانان جهان دعوت کرده است برای نابودی داعش، خود دست به کار شوند زیرا داعش با این اقدامات "نام و اعتبار اسلام را خراب می کند".

اما برای غرب و کسانی که طرح "اسلام هراسی" را تهیه کرده و به مرحله اجرا در میاورند همین که داعش خود را "دولت اسلامی"(!) می نامد کافی است تا آنها به هدف شوم خود نزدیک شوند و چهره نورانی اسلام را نزد افکار عمومی جهان تیره و تار نشان دهند. برای مثال وقتی هزاران نفر از کاربران اینترنتی به فاکس نیوز بابت انتشار فیلم مذکور اعتراض کردند مقامات این شبکه نزدیک به صهیونیست ها مدعی شد" این تصاویر باید نشان داده شود تا واقعیت تروریسم اسلامی(!) برای شما آشکار شود." 

لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم از اعدام خلبان اردنی برای تداوم پروژه اسلام‌هراسی و اسلام ستیزی سوءاستفاده کرد. او این جنایت داعش را با مقاومت مردم فلسطین هم ردیف دانست و مدعی شد  شهروندان اسرائیل که 66 سال است با انواع ترورها مواجه بوده اند درد و رنج اردن را درک می کنند. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به بهانه تسلیت گفتن اعدام خلبان اردنی بار دیگر تلاش کرد حماس، حزب‌الله و شرکای آنها را هم‌ردیف داعش قرار دهد و خواستار برخورد با آنها شود. 

  وی  مدعی شد، جهان به رهبری قدرتمند نیاز دارد که وظیفه آن نابودی «تروریسم اسلامی»(!) از جمله داعش، حزب‌الله، حماس، القاعده و شرکای آنهاست.   
  • داعش حامیان سابق خود را نشانه رفته است
در تحلیل های دیگر مربوط به  این فیلم بر اردنی بودن خلبان سوزانده شده  و این که اردن چندین سال است که از مخالفان چند ملیتی اسد از جمله همین گروهک تروریستی  حمایت می کرده ، تاکید شده است.


منابع خبری صهیونیستی، آمریکایی و اروپایی اخباری درباره حمایت اردن از تروریست های فعال در سوریه منتشر کردند و دمشق نیز بارها امان را به حمایت از تروریسم در منطقه متهم کرده است. دولت دمشق بارها در مجامع بین المللی اعلام کرده است که تروریست ها با حمایت عربستان، قطر، فرانسه، انگلیس و آمریکا در اردوگاه های مخفی اردن آموزش می بینند و اردن مرزهای خود را برای ورود تروریست ها به جنوب سوریه باز کرده است.

علاوه بر این؛ اردن به محیطی مناسب برای فعالیت تکفیری ها تبدیل شده است و تفکیری ها، بارها در مناطق مختلف این کشور خصوصاً شهر الکرک – زادگاه معاذ الکساسبه - برای حمایت از داعش تظاهرات کرده اند. 

اردن، همچنان به صدها عضو گروه تروریستی القاعده از جمله حارث الضاری، مثنی الضاری و صدام الکعود در خاک خود پناه داده است؛ افرادی که اشغال شهر موصل عراق به دست داعش را "انقلاب عشایر"(!) می دانند. اما چند ماهی است اردن به جمع ائتلاف امریکایی ضد داعش پیوسته و همین امر خشم داعشی ها را برانگیخته است.

این گروه از کارشناسان می گویند داعش اکنون حامیان سابق خود را  که اکنون به ائتلاف ضد داعش پیوسته اند هدف اقدامات انتقام جویانه قرار داده است .

آنها برای اثبات این ادعا به کشته شدن چند مرزبان عربستانی در مرز عراق توسط داعش، گروگانگیری پاریس و حمله به دفتر شارلی ابدو( البته اگر آن را به حساب القاعده بگذاریم) و گروگانگیری در سیدنی استرالیا اشاره می کنند.

داعش حامیان سابق خود را که اکنون به صف ائتلاف پیوسته اند خیانتکار می داند و اکنون در تلاش است به نوعی از دوستان سابق خود و دشمنان امروزش انتقام بگیرد.

برخی خبرها حاکی از آن است که این خلبان اردنی هفته اول ژانویه کشته شده و طرح مسئله معاوضه او با اسرای داعشی دربند "امان" در این مقطع آن بوده که داعش می خواسته مردم اردن را در برابر دولت این کشور قرار دهد و اینطور القا کند که مقامات دولت اردن تلاشی برای آزادی الکساسبه نکرده اند و مردم را علیه دولت بشورانند و به زعم خود از اردن خائن انتقام بگیرند و البته تا حدی در این زمینه موفق بوده است؛ چرا که اکنون  مردم اردن بر سر ادامه همکاری با ائتلاف یا قطع همکاری با این گروه دچار دودستگی و اختلاف نظر شده اند.

مدت این فیلم که بیست و پنج دقیقه است با نمایشی آغاز می شود که نظام اردن را به خیانت و مزدوری متهم می کند. داعش در این بخش عبدالله دوم پادشاه اردن را مسئول اعزام خلبانان اردنی برای حمله به مواضع این سازمان متهم می کند. 

داعش با انتشار این فیلم خواسته به حامیان سابق خود که اکنون به سلک ائتلاف ضد داعش درآمده اند هشدار دهد که   سرنوشت مشابهی در انتظار آنها خواهد بود.

ظاهرا امارات متحده عربی  این پیام تهدید آمیز را متوجه شده و به همین دلیل فعلا از حضوردر عملیات هوایی بر ضد اهداف داعش در قالب ائتلاف کنار کشیده است.

 
نیویورک تایمز گزارش داده است که امارات از ماه دسامبر از ائتلاف ضد داعش خارج شده و دیگر جنگنده های این کشور در حملاتی که علیه مواضع داعش در عراق و سوریه انجام می شود شرکت نمی‌کنند. 

امارات به عنوان یکی از کلیدی ترین همپیمانان آمریکا در این ائتلاف حملات خود علیه داعش را در ماه سپتامبر پایان داد. دلیل اتخاذ این تصمیم از سوی امارات اینطور اعلام شده که مقامات این کشور از امنیت خلبانان خود بیمناک هستند و سقوط هواپیمای اردنی در اواخر سال گذشته میلادی در سوریه و دستگیر شدن خلبان آن توسط داعش که به صورت زنده زنده آتش زده شد نیز موجب شد تا اماراتی ها از ائتلاف با آمریکا در این مورد خارج شوند. 

یک مقام آمریکا که نخواست نامش فاش شود، ضمن تایید گزارش روزنامه «نیویورک تایمز» درخصوص تعلیق حملات هوایی نیروهای امارات در چارچوب ائتلاف ضد داعش، گفت: «می‌توانم این موضوع را که امارات عربی متحده حملات هوایی خود را اندکی پس از حادثه به اسارات گرفتن خلبان اردنی در روز 24 دسامبر گذشته به تعلیق درآورد، تایید کنم.»

طبق گفته این مقامات آمریکایی، امارات که بیم آن را دارد که خلبانان این کشور دچار مشابه سرنوشت خلبان اردنی شوند، حملات هوایی نیروهای خود را به تعلیق درآورده است.



این مسئول آمریکایی با اعلام اینکه امارات به جنگنده‌های آمریکایی اجازه داده است از پایگاه‌های هوایی خود استفاده کند، گفت: «ولی اجازه بدهید به شما بگویم که امارات همچنان شریک مهم در ائتلاف جهانی مبارزه با تروریسم است.»

امارات عربی متحده خواهان آن است که آمریکا در عملیات شناسایی و نجات در شمال عراق از هواپیمای «اوسپری وی -22» استفاده کند و اعلام کرده است خلبانان این کشور تا زمانی‌که واشنگتن هواپیماهای اوسپری را در شمال عراق مستقر نکرده است در این عملیات شرکت نخواهند کرد.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام بلندپایه دولت آمریکا نوشت «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات عربی متحده از سفیر جدید آمریکا پرسید «چرا واشنگتن تجهیزات نظامی مناسب را برای نجات جان خلبان‌ها در شمال عراق مستقر نکرده است؟»
این در حالی است که امارات از اولین کشورهایی بود که ائتلاف پیوست و برای این کار تبلیغات و هیاهوی زیادی به راه انداخت و حتی از یک خلبان زن خود در این عملیات ها نیز رونمایی کرد.

  • واکنش ها به اقدام وحشیانه داعش
اقدام وحشیانه داعش در سوزاندن خلبان اردنی بدون پاسخ نمانده است. اردن در اولین واکنش عملی به این اقدام ساجده الریشاوی و زیاد الکربولی تروریست های داعشی در بند" امان" را   اعدام کردند. اردن تلاش ‌کرد  الکساسبه را با الریشاوی مبادله کند، اما این کار بی‌نتیجه‌ ماند.

 
بسیاری از مردم اردن صحنه های ویدئوی دلخراش را در تلویزیون دیدند و هزاران نفر از شهروندان اردنی با برپایی تظاهراتی در امان و الکرک خشم خود را از جنایات داعش ابراز کردند و خواهان واکنش شدید به این اقدام شدند.

 
دولت اردن هم اعلام کرد انتقام این خلبان کشته شده را می گیرد. ملک عبدالله دوم پادشاه اردن به دنبال سوزانده شدن خلبان اردنی توسط داعش وعده داد که «نبرد سرسختانه» ای را در برابر این گروه تروریستی در پیش گیرد.

علاوه بر اردن تمامی دوستان و حامیان سابق داعش که در به وجود آمدن این گروه وحشی و خونریز نقش داشته و از آن حمایت مالی و نظامی کرده اند ،از امریکا و فرانسه و انگلیس گرفته تا قطر و عربستان اقدام داعش را محکوم کرده و بر عزم جدی گروه به اصطلاح ضد داعش در مقابله با این گروهک دست پرورده خود تاکید کردند.

از امریکا هم برخی گزارش ها حاکی از آن است که واشنگتن  قصد دارد از اقدام اخیر داعش به عنوان بهانه‌ای برای اعزام نیروهای زمینی آمریکایی و غربی به منظور جنگ علیه داعش استفاده کند، زیرا بمباران هوایی به تنهایی کفایت نمی‌کند.

گروه ها و اندیشمندان اسلام هم در دفاع از ساحت اسلام به پا خواسته و حساب داعش را با اسلام جدا کرده اند و گفته اند اسلام هرگز زنده سوزی را قبول ندارد و این مسئله جایی در اسلام ندارد.

  • و باز هم سیاست یک بام و دو هوای غرب
شاید ذکر این مطلب بی مناسبت نباشد که بگوییم سازمان ملل و اتحادیه عرب وسران غربی و حتی امرای کشورهای مسلمان در حالی سوزاندن یک خلبان اردنی را ( که قطعا اقدامی غیرانسانی و وحشیانه است)محکوم می کنند که همین نهادها و افراد در قبال سوزانده شدن صدها مسلمان در میانمار به دست افراطیون بودایی نه تنها اطلاعیه محکومیتی صادرنکردند بلکه سکوت کردند تا یکبار دیگر مشخص شود که تنها کسانی از پشتیبانی غرب، سازمان ملل و نهادهای وابسته به آن برخوردارند که مورد تایید امریکا هستند.  

  • پایه و اساس اقدام غیرانسانی داعش/ فتوایی که داعش طبق آن خلبان اردنی را سوزاند !

 
پايگاه شبکه سی ان ان در گزارشی تأکيد کرد، داعش از فتوای ابن تيميه به عنوان سند شرعی براي آتش زدن الکساسبه استفاده کرد؛ ابن تيميه بعد از قرن ها، هنوز يکی از بارزترين مراجع فکری گروه‌های وهابی است. آرای ابن تیمیه، اساس فرقه ضاله وهابیت است و آرای وی را هیچ یک از علمای حال حاضر اهل سنت قبول ندارند.

اما برخی داعش را به تحريف اين فتوا و خارج کردن آن از سبک و سياق معمول متهم کردند و گفتند که اين فتوا مربوط به اجساد کشته شدگانی است که آنها را «کفار» توصيف می‌کنند و نه زندگان.

داعش در پيام خود در اين فايل ويدئويی، نظری از ابن تيميه در مجاز بودن مثله کردن با ادعاي تبليغ اسلام و ايجاد وحشت در دل دشمنان مطرح کرده است.

ابن تيميه می گويد که «اگر کفار، مسلمانان را مثله کردند، مقابله به مثل کنيد و آنها را مثله کنيد.»

تکفیری‌های داعشی راهبرد «النصر بالرعب» را مبنای جنایات خود قرار داده‌اند. با کمی تأمل در این عبارت (پیروزی با ایجاد وحشت) کاملا می توان فهمید که تکفیری‌ها هیچ محدودیتی برای اعمال وحشیانه خود قائل نیستند. 

اما نهادهای دينی رسمی اهل سنت موضعی قاطعانه گرفتند و در اين زمينه، احمد الطيب، شيخ الازهر مصر به شدت عمليات آتش زدن الکساسبه را محکوم کرد و آن را اقدامی تروريستی دانست . احمد الطيب همچنين حديث پيامبر (ص) را يادآور شد که مثله کردن اجساد دشمنان را نهی کرده‌اند.

برخی طرفداران داعش تلاش کرده اند اقدام وحشیانه داعش را در قالب واژه قرانی " قصاص" توجیه و قابل دفاع بکنند.

رادیو داعش هم روز چهارشنبه سوزاندن الکساسبه را "مجازات بخاطر سوزاندن مسلمانان با شلیک هواپیمای او" اعلام کرد. اما اندیشمندان اسلامی این توجیه را نمی پذیرند و معتقدند حتی با فرض این مسئله مشخص نیست چه کسی توسط شلیک موشک های الکساسبه سوخته است در نتیجه توسل به حربه قصاص محلی از اعراب ندارد.

"حسن حسن" از موسسه تحقیقاتی "دلما "ابوظبی می گوید داعش به افرادی متکی است که درتاریخ اسلام منزوی شده اند. داعش به کسانی مانند حافظ بن هاجر که سوزاندن را توجیه می کند استناد می کنند در حالی که دیگر اندیشمندان او را قبول ندارند.

  • ردپاي معاون صدام در سوزاندن خلبان اردنی     
يکی از سران جريان سلفی افراطی اردن با اشاره به زنده سوزاندن خلبان اردنی به دست داعش تاکيد کرد که معاون سابق صدام در پس پرده اين اقدام وحشيانه قرار دارد.

"محمد الشلبی" ملقب به "ابوسياف" از سران جريان سلفی افراطی درباره اقدام داعش در زنده زنده سوزاندن خلبان اردنی گفت: اين اقدام هيچ ارتباطی به اسلام ندارد.

وی خاطرنشان کرد: کسی که در پشت چنين اقدام وحشيانه ای قرار دارد، "عزت الدوری" معاون سابق صدام است.


الشلبی اظهار داشت: افسران بعثی، سمت های حساسی در شورای مشورتی داعش دارند.

محمد الشلبی، از سران جريان سلفی افراطی اردن و از حاميان برخي گروه های تروريستی فعال در سوريه است.

خلاصه کلام این که همانطور که المنار گزارش داد داعش با به آتش کشيدن خلبان اردنی ، همه تعاليم اسلامی را که داعشی‌ها
با اين تعاليم بيگانه هستند به آتش کشيد.
گزارش از رضا عسگری

منابع :
http://www.businessinsider.com/isis-says-it-executed-a-captured-jordanian-pilot-by-burning-him-alive-2015-2
http://www.theguardian.com/world/2015/feb/04/uae-united-arab-emirates-isis-air-attacks-pilot
http://www.nytimes.com/2015/02/04/world/middleeast/united-arab-emirates-key-us-ally-in-isis-effort-disengaged-in-december.html?_r=0
http://fa.alalam.ir/news/1673225
http://fa.alalam.ir/news/1673288
http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/02/04/the-chilling-reason-the-islamic-state-burned-a-jordanian-pilot-alive
/
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/muath-alkasaesbeh-fox-news-shows-uncut-isis-video-of-jordanian-pilot-being-burned-alive-10023746.html
http://www.independent.co.uk/news/people/why-piers-morgan-is-glad-he-watched-the-isis-video-of-jordanian-pilot-muath-aqlkaseasbeth-being-burned-to-death-10022334.html
http://edition.cnn.com/2015/02/04/world/isis-jordan-reaction
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Liberman-praises-Jordans-King-Abdullah-for-harsh-response-to-pilots-execution-by-ISIS-389956
http://edition.cnn.com/2015/02/04/opinion/cruickshank-isis-miscalculated/index.html


انتهای پیام./.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
علی
۰۷:۳۴ ۲۲ بهمن ۱۳۹۳
وهابیت ساخته بریتانیاست, مراجعه کنید به کتاب خاطرات مستر همفر جاسوس انگلیس. کارهاشون هم شبیه شکنجه های کلیسا در قرون وسطاست.
سیدرضا
۱۲:۰۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
باسلام گزارشتان برای بنده که پیگیر تحولات منطقه هستم بسیار جالب بود ودرخواست دارم که اگر مقدور هست از این قبیل گزارشات رو به من ایمیل کنید باتشکر
اكبر
۱۱:۳۹ ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
حالا چه شده است که تروریست پروران داعیه مبارزه علیه تروریستها را دارند؟ ریاکاری تا چه حد؟ اگر مردم اردن ، کمی فکر کنند و بیندیشند ، متوجه میشوند که خود شاه اردن یک تروریست پرور اصلی می باشد. ولی حیف که جهالت و بی فکری جای خود را به اندیشیدن و تفکر داده است . همین است که پیامبر اکرم ( ص ) لحظه اي تفکر را برتر از هفتاد سال عبادت میداند.
حامد
۱۱:۱۷ ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
تورا بخدا همه مسلمانان این حیوانات را نابود کنند اینها انسان نسیتند اینها بلاشک حرامزاده هستند