سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشجوی دکترای تغدیه تشریح کرد

نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین

یک دانشجوی دکترای تغدیه نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین را تشریح کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، انتخاب جنسیت جنین همواره با نوعی اما و اگر روبه‌روست. بسیاری از خانواده‌ها بر سر نوع جنس فرزند خود با یکدیگر اختلاف دارند اما باید بدانیم که تمام روش‌ها تعیین جنسیت برای والدین تا حدودی می‌تواند موثر باشد ولی نمی‌توان گفت که موفقیت حتمی است. البته موضوع تفاوت میان فرزندان و نوع جنسیت آنها در گذشته بیشتر مطرح بود و امروزه افرادی که فرزند نخست‌شان دختر یا پسر است و دوست دارند که هم فرزند دختر داشته باشند و هم پسر می‌تواند با رعایت تدابیری به هدف مورد نظر خود برسند، البته باید خاطرنشان کرد که تدابیر ذکر شده را باید حداقل 3 تا 6 ماه رعایت شود.

در این راستا نازلی نمازی دانشجوی دکترای تغذیه در گفت‎و‎گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, درباره نقش تغذیه در تعیین جنسیت جنین از دیدگاه طب نوین و طب سنتی ایرانی می‎گوید: برای بسیاری از خانواده‎ها انتخاب جنسیت فرزند بسیار حائز اهمیت است و ممکن است حتی در انسجام خانواده تاثیر گذار باشد.

تسنیم: آیامی‎توان با تدابیری احتمال دختر یا پسر دار شدن را افزایش داد?

نمازی: با وجود پیشرفت علم هنوز امکان تعیین جنسیت 100 درصدی جنین وجود ندارد. اما می‎توان با تدابیری احتمال دختر یا پسر دار شدن را افزایش داد. تغذیه یکی از عوامل کلیدی و قابل کنترل در تعیین جنسیت قبل از بارداری است. مطالعات نشان داده‎اند که تغییر در ترکیبات مواد غذایی مصرفی مادر می‎تواند در تعیین جنسیت جنین موثر باشد.

تسنیم: رژیم غذایی برای تعیین جنسیت چه مدت قبل از بارداری باید رعایت شود؟

نمازی: با توجه به اینکه رژیم غذایی برای تعیین جنسیت باید 3-2 ماه قبل از بارداری به صورت مرتب رعایت شود، افرادی که تمایل به پیروی از چنین رژیم‎های غذایی دارند باید زیر نظر متخصص تغذیه قرار گیرند تا دچار کمبود مواد مغذی نشوند.

مادران مبتلا به پُر فشاری خون، بیماری‎های قلبی-عروقی، سنگ‎های اگزالاتی و نارسایی کلیه، مجاز به پیروی از رژیم غذایی برای پسر دار شدن نیستند و به دلیل اینکه کلسیم و منیزم برای این افراد ضرر دارد. همین طور مادرانی که دچار اختلالات عصبی و نارسایی کلیوی هستند نمی‎توانند تحت رژیم غذایی دختر دار شدن قرار گیرند.

تسنیم: رژیم غذایی برای دختر دار شدن از دیدگاه طب نوین چگونه است؟

نمازی: مادر باید زیر نظر متخصص تغذیه از رژیم غذایی که حاوی نسبت بالای کلسیم و منیزیم نسبت به پتاسیم و سدیم باشد, استفاده کند و رژیم را تا زمان مثبت شدن تست بارداری به طور کامل رعایت کند.

موادغذایی شامل  لبنیات، انواع کلم، کشک، ماهی دارای درصد بالای کلسیم, منیزیم نسبت به سدیم, پتاسیم است. مواد غذایی با پتاسیم بالا و متوسط باید از رژیم غذایی باید حذف شود که می‎تواند شامل کرفس، قارچ، بامیه، گوجه فرنگی، سیب زمینی، کدو حلوایی، اسفناج، بادمجان، تُربچه، پیاز، ریواس، کدو، نخود سیز، هویج، آلو، پرتقال، برگه زردآلو، خرما، شلیل، طالبی، گرمک، خربزه، گلابی، موز، کشمش، انگور، سیب، گیلاس، هلو، نارنگی باشد. سبزیجات با پتاسیم پایین که مصرف آنها نیاز به محدودیت ندارند شامل جوانه حبوبات،کاهو، لوبیا سیز، خیار، فلفل سبز است.

تسنیم: توصیه‌های غذایی برای دختر دار شدن از دیدگاه طب نوین چیست؟

نمازی: 1) مادران مصرف انواع لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب را افزایش دهند چرا که چربی با جذب کلسیم تداخل دارد.

2) میزان نمک مصرفی را کاهش دهند. مواد غذایی شور مانند خیارشور، غذاهای آماده و نیمه آماده، سوسیس، کالباس، انواع کنسروها، زیتون شور، پُفک، چیپس و... را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

3) مغزهای آجیلی به شرطی که بدون نمک باشند، مناسب هستند.

4) استفاده از انواع گوشت‎ها به جز کنسرو تُن ماهی مجاز است.

5) شکلات و شیرینی باید از رژیم غذایی حذف شود.

تسنیم: رژیم غذایی برای پسر دار شدن از دیدگاه طب نوین چیست؟

نمازی: مادر باید 3-2 ماه قبل از بارداری زیر نظر متخصص تغذیه از رژیم غذایی که حاوی مقادیر بالای پتاسیم و سدیم و فقیر از کلسیم و منیزیم باشد استفاده کند و رژیم را تا زمان مثبت شدن تست بارداری به طور کامل رعایت کند.

*توصیه‎های غذایی مناسب برای پسردار شدن

1) مصرف انواع لبنیات را به حداقل ممکن برسانند یا حذف کنند.

2) مواد غذایی پُرنمک را افزایش دهند.

3) حبوبات مصرفی در رژیم غذایی را افزایش دهند.

4) از میوه‌های خشک استفاده کنید. میوه‎های خشک با پتاسیم بالا عبارتند از انجبر خشک، خرما، برگه زردالو، آلو یخارا خشک شده، کشمش.

5) استفاده از غذاهای شیرین بدون کافئین ( عسل، نبات، آبنبات) به افزایش تحرک اسپرم کمک کرده و احتمال پسر دار شدن را بالا می‎برد.

تسنیم: از دیدگاه طب سنتی تعیین جنسیت چگونه است؟

نمازی: بر طبق کتب طب سنتی اگر مایع منی مرد گرم و زیاد باشد. جماع (آمیزش) در وقت مناسب و خوب انجام شود و زن، تازه از خونریزی قاعدگی پاک شده باشد؛ منی از طرف راست مرد تراوش شود چرا که منی سمت راست، گرم تر و پُرمایه تر از منی سمت چپ بدن است و این منی به سمت راست رحم ریخته شود؛ شرایط برای به وجود آمدن جنین پسر فراهم است. همچنین، اگر آب پشت زن هم نسبتاً گرم و پرمایه باشد احتمال پسرزایی بیشتر می‎شود. عکس این شرایط باعث به وجود آمدن جنین دختر خواهد شد.

تسنیم: آیا نوع رژیم غذایی بر کیفیت و کمیت اسپرم و هم بر مزاج رحم موثر است؟

نمازی: بر خلاف طب نوین که تغییر در رژیم غذایی فقط مادر را کافی می‌داند، در طب سنتی ایرانی باید تغییر در رژیم غذایی هم پدر و هم مادر حداقل 3 ماه قبل از مادرداری بر حسب مزاج آنان انجام شود. به طور کلی برای داشتن فرزند پسر باید رژیم غذایی پدر و مادر گرمی بخش باشد و برای دختر دار شدن رژیم غذایی با مزاج سرد تجویز می‎شود. در نخستین قدم باید مزاج زوجین توسط متخصص طب سنتی مشخص شود، سپس متناسب با مزاج کنونی زوجین و جنسیت دلخواه رژیم غذایی تجویز ‎شود.

تسنیم: رژیم غذایی برای دختر دار شدن از دیدگاه طب سنتی چگونه است؟

نمازی: اگر پدر یا مادر یا هر دو دارای مزاج گرم بوده و خواستار فرزند دختر هستند, باید رژیم غذایی که حاوی غذاها با مزاج سرد است تجویز شود. میزان رطوبت یا خشکی رژیم غذایی بر حسب مزاج فرد تنظیم می‎شود.

تسنیم: توصیه‎های غذایی برای دختر دار شدن از دیدگاه طب سنتی چگونه است؟

نمازی: 1) مصرف لبنیات را افزایش دهند.

2) از میوه‎های دارای مزاج سرد و تر از جمله مرکبات، انار، آلو، هندوانه، آلبالو، گیلاس، زردآلو بیشتر استفاده کنند و مصرف میوه‎های گرم مزاج مانند خرما، انجیر، انگور و انبه را کاهش دهند.

3) میزان مصرف سبزیجات از جمله کاهو، خیار، گوجه، گشنیز و کدو را افزایش دهند و از مصرف انواع کلم، سیر، پیاز، کرفس، کنگر بپرهیزند.

4) گوشت مرغ و ماهی به صورت آب‌پز را بیشتر استفاده کنند و مصرف گوشت گوسفند، میگو و گوشت شترمرغ را به حداقل برسانند. استفاده از سماق، لیموترش و نارنج هنگام مصرف گوشت‎ها با مزاج گرم سبب تعدیل گرمی آنها می‎شود.

5) از مصرف مغزهای آجیلی بپرهیزند ولی از تخم کدو می‌توانند, استفاده کنند.

6) در صورت سوءمزاج خشک (نشانه آن لاغری مفرط, موهای فر, خواب کم و خشکی پوست است) در هر یک از زوجین، برای افزایش رطویت بدن میزان مایعات مصرفی خود را افزایش دهند و از غذاهای سرخ شده، کبابی و غلیظ بپرهیزند و مصرف غذاهای آبکی و آب پز را افزایش دهند و از مصرف غذاهای پر ادویه و تند بپرهیزند.

تسنیم: غذاهای غیرمجاز در رژیم دختر دار شدن چیست؟

نمازی: غذاهای تند، پُر ادویه، سیر، پیاز، زنجبیل، فلفل، انواع غذاهای آماده و نیمه آماده، انواع کنسرو و کمپوت‎ها، سیاه‎دانه، ترب، انواع کلم از مواد غذایی است که نباید در رژیم‎ غذایی برای دختر دارشدن استفاده کرد.

تسنیم: رژیم غذایی برای پسر دار شدن از دیدگاه طب سنتی؟

نمازی: اگر پدر یا مادر یا هر دوی آنها دارای مزاج سرد بوده و خواستار فرزند پسر هستند باید رژیم غذایی که حاوی غذاها با مزاج گرم است تجویز شود. ماساژ بدن با روغن‎های گرم مانند روغن زیتون یا کنجد یا سیاه‎دانه مفید است.

در صورتی که مایع منی کم بود و بر حسب علل آن ضعف عمومی بدن، خشکی یا سردی دستگاه تناسلی، بیوست و .... در رژیم غذایی توصیه می‎شود. به طور کلی غذاهایی که دارای مزاج گرم و تر بوده و در افزایش مایع منی موثرند.

تسنیم: غذاهای مفید برای پسر دارشدن؟

نمازی: از غذاهی گرم و تر که برای این افراد مفید است می‌توان به مربای زردک (هویج ایرانی)، مربای زنجبیل، ترنجبین، نارگیل، شلغم, حلیم با گوشت بزغاله، قلیه با دارچین و خولنجان، پسته، نخوداب با دارچین، زعفران و گوشت مرغ، قلیه کدو و شلغم و پیاز، شربت سیب، عصاره گوشت، قلیه با ادویه‌های گرم و زردک و نخود وپیاز وسیر، زرده تخم مرغ عسلی، نارگیل باشکر سرخ  از غذاهای مفید است.

*توصیه های غذایی برای پسردار شدن از نگاه طب سنتی

1) مصرف لبنیات محدود شود.

2) از مغزهای آجیلی می‌توان استفاده کرد. استفاده از شیرین کننده‎های طبیعی با مزاج گرم مانند نبات، توصیه می‎شود.

3) مصرف گوشت‎های سفید محدود شود و از گوشت گوسفند و تخم مرغ عسلی بیشتر استفاده شود.

4) از میوه‎های تازه با مزاج گرم مانند انگور، خرما، انجبر، خرما، انبه بیشتر استفاده شود.

5) زن و شوهر نباید آب زیاد بنوشند و جرعه جرعه آب بنوشند.

منبع: تسنیم
برچسب ها: وبگردی ، جنسیت ، نوزاد ، جنین ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.