سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

علف‌های هرز عاملان کاهش عملکرد مزارع گندم

دانشیار گروه اکوفیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: کاهش عملکرد مهم ترین خسارت علف های هرز به زراعت گندم است.

روح اله امینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز ضمن بیان این مطلب افزود: علف‌های هرز در جذب آب، نور و مواد غذایی با گندم رقابت می‌كنند و معمولا این رقابت به نفع علف‌های هرز است، زیرا زودتر جوانه زده، سبز می‌شود.

وی تصریح کرد: کارشناسان تو- فور- دی و گرانستار از تاثیرگذارترین علف کش های مزارع گندم می دانند.

امینی ادامه داد: بعد از پنجه زنی تا قبل از ساقه دهی مناسب ترین زمان برای کنترل علف های هرز گندم است.

دانشیار گروه اکوفیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: بیشتر علف‌های هرز باریک برگ مزارع گندم متعلق به تیره گندمیان (گرامینه) بوده و در مراحل ادامه رشد شباهت زیادی به گندم دارند. عمده‌ترین آن‌ها شامل یولاف وحشی، علف خونی، چچم، دم‌روباهی كشیده، جوموشی، علف پشمكی و چاودار است.

وی افزود: علف‌های هرز یكساله مانند: خردل وحشی، گندمک، میاگرام، شلمی، ازمک، شقایق، خاک شیر و ماشک و علف‌های هرز دایمی مانند: شیرین‌بیان، خار شتر، تلخه و پیچک صحرایی نیز از مهم ترین علف های هرز مزارع گندم هستند.

امینی تاکید کرد: در مزارعی كه شدت آلودگی به علف‌های هرز زیاد است، معمولا علایم ضعف، كمبود و تشنگی مشهود است، علف‌های هرز علاوه بر رقابت مستقیم، با ترشح مواد سمی در خاک باعث مختل شدن رشد گندم می‌شود.

انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.