سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

3 دلیل که شما را متقاعد می کند به کودک تان نباید تلفن همراه بدهید

مطالعات حدید دانشمندان نشان می دهد تلفن همراه عوارض جبران ناپذیری برای کودکان به همراه دارد.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران؛موبایل، تبلت، تلویزیون، رایانه و لپ تاپ از جمله ابزاری هستند که زندگی روزمره را در چنبره خود درآورده اند.

ما چه بخواهیم و چه نخواهیم تکنولوژی با گام های بلند در حال گذر است و هیچ کدام از ما نیز نمیتوانیم از آن فرار کنیم. اما بزرگترین مشکل، نگرانی از حال و روز بچه هایی است که این روزها غرق در تکنولوژی شده اند. این مسئله همیشه جدال برانگیز بوده است.

عده ای بر این بارو هستند که باید با زمانه پیش رفت و درها را به روی تکنولوژی های جدید باز کرد. اما عده ای دیگر می خواهند بچه هایشان حداقل تا ده یا دوازده سالگی از هیولای تکنولوژی در امان بمانند.
 
شما جزو کدام دسته والدین هستید؟ آیا نگران اثرات این ابزار روی سلامتی فرزندانتان هستید و یا اینکه سوار بر این موج تکنولوژی شده اید و پیش می روید؟
متاسفانه برخی از والدین برای اینکه بتوانند بچه ها را از سر خود باز کنند و آنها را ساکت نگه دارند، این ابزار و بخصوص تلفن همراه را به دست آنها می دهند. اما باید بدانید همین کار بی سر و صدا به سلامتی بچه ها آسیب می زند.
 
در این مطلب سه دلیل خوب می آوریم تا قانع شوید که گوشی های همراه را از دست بچه ها بگیرید.
 
1 - مشکل چاقی بچه ها شوخی نیست
نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که استفاده از تلفن همراه باعث بروز چاقی در برخی از بزرگسالان و بخصوص بچه ها می شود.

این روزها گوشی های همراه حتی تا سر سفره و میز غذا نیز آمده است. خیلی از بچه ها سر میز غذا نیز با موبایل مشغول هستند و در حین غذا خوردن با آن بازی می کنند. این کار باعث آسیب جدی به رفتارها و عادت های غذایی می شود، به خاطر اینکه آنها وقت کافی برای جویدن مواد غذایی نمی گذارند و هیچ تمرکزی روی رفتار خود ندارند.

این مشکل را به بی تحرکی و یکجا نشستن آنها و بازی با تلفن اضافه کنید. خواهید دید که استفاده زیاد از تلفن همراه به تناسب اندام و وزن متعادل بچه ها رحم نمی کند.
باید بدانید که طبق آمارهای جهانی 30 درصد کودکانی که زیاد با تلفن همراه بازی می کنند دچار چاقی هستند.
 
2 - بچه ها در معرض امواج خطرناک اند
بدانید و آگاه باشید که تلفن های همراه دارای امواج خطرناکی هستند که سرطان زا است.
محققان دانشگاه برکلی به این نتیجه رسیده اند که امواج تلفن های همراه برای بچه ها دو برابر خطرناک تر است.

مغز نوزادان و کودکان کم سن و سال امواج بیشتری جذب می کند. دیواره های استخوانی مغز کودکان نازک تر و حساس تر از بزرگترهاست. به همین دلیل نیز آسیب بیشتری می بینند.
در نتیجه توصیه می کنیم تا حدامکان بچه ها را از تلفن همراه دور کنید. زمانی که با آنها مشغول بازی هستید، موبایل به همراه نداشته باشید.
 
برای دور کردن خود و فرزندان تان از آسیب امواج، به توصیه های زیر عمل کنید:
- شب ها و موقع خواب گوشی تلفن همراه را زیر بالشت یا روی میز پاتختی قرار ندهید. بهترین کار این است که شبها گوشی تان را خاموش کنید.
 
- تا حد امکان گوشی را داخل جیب تان نگذارید.
 
- تلفن همراه یا مودم ها را داخل اتاق نوزاد و کودک قرار ندهید.
 
- اگر نمی توانید در برابر اصرار فرزندانتان برای استفاده از تبلت یا موبایل و غیره مقاومت کنید، برای آنها ساعتی خاص مشخص کرده و محدودیت ایجاد کنید. بهتر است آنها را به بازی های دیگر تشویق کنید. برای اینکار لازم است که خودتان چند ساعت از تکنولوژی بیرون بیایید و ساعاتی را صرفا برای بازی و تفریح با بچه ها اختصاص دهید.
 
3 - تلفن همراه اعتیادآور است
خیلی از ما تصور می کنیم که اعتیاد صرفا با مصرف مواد مخدر بروز می کند. اما عادت کردن به هر ابزار یا وسیله ای نیز می تواند باعث بروز اعتیاد به آن شود.

توجه داشته باشید که بچه ها اصول زندگی اجتماعی را از همان سنین پایین یاد می گیرند. به همین دلیل مهم است که آنها را به داشتن روابط اجتماعی به دور از مکالمات در وایبر و نرم افزارهای دیگر تشویق کنید.

توجه داشته باشید که اگر بچه ها به استفاده زیاد از تلفن همراه عادت کنند، به سختی می توانید آنها را به زندگی عادی روزمره برگردانید. به خاطر اینکه بچه ها خیلی زود به تماس با دوستانشان در دنیای مجازی، بازی با تلفن همراه،نگاه کردن به فیلم یا انیمیشن در گوشی ها و جستجو کردن و گشتن در اینترنت عادت می کنند و تمام این موارد به سلامتی جسمی و روحی آنها آسیب می زند.

علاوه بر این باید بدانید که استفاده از تلفن همراه در خواب بچه ها نیز اختلال ایجاد می کند.
نتایج پژوهشی که در سال 2012 دانشگاه بوستون انجام شده است نشان می دهد 75 درصد دانش آموزان 9 تا 10 سال که از تلفن همراه استفاده می کنند به درستی و به میزان کافی نمی خوابند.

حواستان باشد که چند ساعت قبل از خواب بچه ها، حتما گوشی ها را از دست آنها بگیرید.
به طور کلی باید گفت: تا حد امکان بچه ها را از گوشی تلفن همراه دور کرده و آنها را به تحرک بدنی بیشتر تشویق کنید.

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
برچسب ها: والدین ، گوشی ، تلفن ، سن ، فرزند ، درد ، مجازی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.