به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ رويا طباطبايي يزدي با بيان اينكه چرخه بهره وري از شرايطي همچون شرايط بازار و تحولات تجاري و اقتصادي تاثير مي پذيرد، اظهار اميدواري کرد جريان افول بهره وري در كشور پشت سر گذاشته شود و به نقطه اوج بهره وري حركت كند.
رئيس سازمان ملي بهره وري ايران؛ نرخ بهره وري را تابعي از عواملي مانند رقابت پذيري در سطح كلان و در بنگاههاي اقتصادي، نوآوري، كارآفريني، دانش بنياني و تحقيق و توسعه دانست و تاكيد كرد: فرهنگ و اخلاق از جمله اخلاق حرفه اي نقش بسزايي در ارتقاي بهرهوري دارد.
خانم رويا طباطبايي يزدي، بهره وري را در ساده ترين تعريف شامل نسبت ستانده به داده برشمرد و گفت: هر چه حاصل اين كسر افزايش يابد، بهره وري ارتقا مي يابد.
رئيس سازمان ملي بهره وري ايران گفت: آينده پژوهي از ديگر عوامل موثر در اين زمينه است، اينكه آينده جهان به كدام سمت مي رود و اگر براي آينده صنايع پيشبيني درستي صورت نگيرد ، نميتوانيم به بهرهوري صحيح و مورد انتظاردست يابيم.
وي بر اهميت بهره وري و حفظ محيط زيست در اين زمينه تاكيد و گفت: در واقع بهره وري سبز و حفظ محيط زيست همان رشد و توسعه است.
طباطبايي با بيان اينكه در تمام سطوح به بهره وري نيازمنديم، تصريح كرد: بايد ارتقاي بهره وري در تك تك افراد جامعه، خانواده ها، سازمان ها و دستگاه هاي اجرايي، بنگاه هاي اقتصادي و در كل كشور دنبال شود كه كاستي درهريك ازاين سطوح موجب كندي ودرمواقعي عدم رسيدن به اهداف مدنظرخواهدشد.
وي در همايش ملي بهره وري افزود : برخي کشورها كه منابع طبيعي دارند، با استفاده از نتيجه مبادله بازرگاني يعني افزايش نسبت شاخص قيمت صادرات به شاخص قيمت واردات توانستهاند رشد اقتصادي خود را افزايش دهند، اما باتوجه به رسيدن قيمت نفت به زير 50 دلار واستفاده از فناورهايي که به انرژي کمتري نياز دارد ، چشم انداز آينده با تكيه بر اين عامل روشن نيست،اما ميتوان با استفاده ازبهرهوري اين كمبودها راجبران كرد.
به گفته رئيس سازمان ملي بهرهوري ايران، سياستگذاري هاي درست نقش مهمي در اين زمينه دارد، به گونه اي که در برخي کشورها به بنگاه هاي اقتصادي بهرهور تخفيف هاي مالياتي ارائه مي شود.
وي به نقش آمار در زمينه بهره وري اشاره و تصريح كرد: با استفاده از محاسبات بهرهوري ، دولتها ميتوانند با سياست هاي درست به رشد اقتصادي مطلوب دست يابند.
طباطبايي درادامه اظهارداشت: آموزش وبهداشت ازنظر بهرهوري رشد سريعي ندارد اما جزو مباحث زيربنايي محسوب ميشود و براي رسيدن به بهرهوري مطلوب در صنعت به نيروي انساني آموزشديده و سالم نياز داريم.
وي با بيان اينكه فرصت براي ارتقاي بهره وري فراهم است، گفت: در تمامي ابلاغيه هاي اخير مقام معظم رهبري از جمله سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي، سياستهاي کلي توليد ملي و اشتغال و سياست هاي کلي نظام اداري بر ارتقاي بهره وري تاكيد شده است و رئيس جمهور و هيات وزيران نيز بر ارتقاي بهره وري تاكيد دارند.
انتهای پیام/