سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راه‌های پیشگیری از کمر درد؛

چه کنیم که دست به کمر نشویم ؟

استفاده از اتومبیل حتی برای مسیرهای بسیار کوتاه بجای پیاده‌روی و نداشتن برنامه ورزشی منظم در زندگی روزمره، منجر می‌شود که عضلات بدن به تدریج تحلیل رفته و ضعف عضلانی ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سمنان؛ کمردرد عارضه‌ای است که اکثریت مردم حداقل یک‌بار به آن مبتلاء شده و موجب از کارافتادگی و تحمیل هزینه‌های فراوان به خانواده می‌شود. اما کمردرد چیست و چگونه می‌توان از آن اجتناب کرد؟

دکتر امیر هوشنگ بختیاری متخصص فیزیوتراپی در این باره به خبرنگار ما گفت:

به طور کلی کمردرد بیماری خاص انسان است که به دلیل راه رفتن روی دو پا همواره انسان را در معرض آسیب قرار می‌دهد. دلیل ابتلا انسان به کمردرد شکل خاص ستون فقرات در ناحیه کمر است که باید در حالت متعادل روی لگن و پاها قرار گیرد و تکیه گاهی محکم را برای حرکات اندام فوقانی، تنه و سر فراهم آورد. برای انجام این وظیفه ضروری و حیاتی، ستون فقرات کمری نیازمند به عضلات کارآمد و قوی است که حرکات آن‌را کنترل کنند و استواری و پایداری آن‌را در هنگام حرکات مختلف تضمین کنند. حال چنان‌چه ساختارهای عضلانی که در اطراف ستون فقرات کمری هستند نتوانند وظیفه کنترل حرکات و ایجاد ثبات آن را تأمین کنند، ستون فقرات کمری در معرض آسیب قرار گرفته و آن وقت است که درد ناحیه کمر عارض می‌شود.

می‌توان نتیجه گرفت که علت درد کمر چیزی نیست جز ضعف عضلات این ناحیه که قادر به کنترل حرکات ستون فقرات کمر در بعضی از وضعیت‌های نامناسب نبوده و در نتیجه آسیب ساختمان‌های این منطقه و متعاقب آن درد را به دنبال دارد.

حال سؤال اساسی اینجاست که چرا عضلات ستون فقرات کمری دچار ضعف می‌شوند و چه کنیم که از ضعف این عضلات جلوگیری کنیم؟

امروزه به دلیل زندگی ماشینی و نوع فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم، بدن ما از تحرک مناسبی برخوردار نیست و از طرف دیگر وضعیت‌های عادتی بد و نامناسب نظیر نشستن طولانی مدت پشت میز کار و یا کامپیوتر، استفاده از اتومبیل حتی برای مسیرهای بسیار کوتاه بجای پیاده‌روی و نداشتن برنامه ورزشی منظم در زندگی روزمره، منجر می‌شود که عضلات بدن به تدریج تحلیل رفته و ضعف عضلانی ایجاد شود.

بروز همین ضعف عضلانی در ناحیه کمر است که می‌تواند ما را در معرض کمردردهای شدید قرار دهد. در این‌گونه موارد که ما قادر نیستیم که الگوی فعالیت‌های کاری نظیر نشستن پشت میز کار را تغییر دهیم، می‌توانیم با تغییر در برنامه‌های روزمره این مشکلات را جبران کنیم.

پیشگیری‌ها

برای مثال استفاده از برنامه‌های ورزشی منظم نظیر پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری می‌تواند تحرک را به زندگی شما و عضلات شما بازگرداند و سلامت ستون فقرات کمری شما را تضمین کند. انجام منظم این فعالیت‌ها حتی به صورت سبک و سه بار در هفته موجب فعالیت کل عضلات بدن شده و با افزایش فعالیت سیستم قلبی عروقی، بهبود عملکرد این سیستم را به دنبال دارد و سلامت عمومی بدن شما را نیز تضمین می‌کند.

به علاوه اینکه با تقویت عضلات ستون فقرات کمری، ثبات و پایداری این منطقه برقرار شده و در هنگام وارد شدن حرکات و نیروهای شدید غیر منتظره، مانع از بروز آسیب به ناحیه فقرات کمری شده و به تبع آن کمردرد کمتر به سراغ شما می‌آید.

انتهای پیام/ب


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.