سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک کارشناس مسائل غرب آسیا مطرح کرد؛

بررسی مشکلات اقتصادی عراق به سبب کاهش قیمت نفت/ عراق نیازی به حضور "نیروی نظامی خارجی" ندارد

یک کارشناس مسائل غرب آسیا کاهش شدید قیمت نفت و نبود بازار مناسب برای فروش آن را علت کاهش درآمد عراق دانست و مشکلات عدیده اقتصادی را نیز معضل دیگری در کنار سایر مشکلات عراق اعم از امنیت، رفاه و معیشت مردم این کشور عنوان کرد.

"محمدرضا اخباری "در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با "برخی مشکلات این روزهای عراق" اظهار داشت: عراق به دلیل همسایگی با چند کشور مهم خاورمیانه موقعیت ویژه‌ای در منطقه دارد، لذا از لحاظ ژئوپلتیکی حائز اهمیت است و این کشور به خصوص پس از سال ۲۰۰۳ که دیکتاتور سابق عراق توسط آمریکا سقوط کرد، دچار یک تحول اساسی شد و ساختار رژیم گذشته در هم شکسته شد.

وی افزود: متعاقب آن، نظام جدیدی براساس واقعیت‌های ملموس جامعه عراق شکل گرفت، یعنی اکثریت شیعه آن کشور که در رژیم گذشته از حداقل امکانات و قدرت سیاسی برخوردار بودند پس از تحولات ۲۰۰۳ و بر مبنای قانون اساسی عراق اداره امور کشور به دست شیعیان انجام می‌شود.

اخباری با اشاره به مسئله امنیت که یکی از اساسی‌ترین مسائل مطرح در هر کشوری است بیان داشت: هیچ یک از دولت‌های عراق پس از سقوط رژیم بعثی نتوانسته تاکنون امنیت پایدار در جامعه برقرار سازد. در واقع امنیتی که بتواند موجبات سرمایه گذاری در بخش خصوصی و دولتی را فراهم و امنیت سرمایه گذاران را تامین کند، چنین اتفاقی تاکنون نیفتاده است.

این کار‌شناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حضور گروه تروریستی داعش در عراق از تابستان سال جاری افزود: این مسئله (حضور نیروهای داعش) موجب تشدید مشکلات امنیتی در این کشور شده است.

وی کاهش شدید قیمت نفت و نبود بازار مناسب برای فروش آن را علت کاهش درآمد عراق دانست و مشکلات عدیده اقتصادی را نیز معضل دیگری در کنار سایر مشکلات عراق اعم از امنیت، رفاه و معیشت مردم این کشور عنوان کرد.

اخباری با اشاره به لزوم سرمایه گذاری عراق در بخش امنیتی و نظامی در برهه حساس کنونی تصریح کرد: کاهش قیمت نفت و متعاقب آن درآمدهای دولت محدودیت‌هایی را برای حکومت عراق سبب شده است که لازم است نسبت به رفع آن چاره‌اندیشی نمایند.

وی ابراز امیدواری کرد که دولت العبادی بتواند با مشارکت دادن هرچه بیشتر گروه‌ها و قومیت‌های مختلف عراقی و دخیل کردن آن‌ها در تعیین سرنوشت کشورشان، بزودی بر این بحران امنیتی فائق آمده و به وضعیت امنیت پایدار برسند. امری که به موجب آن عراق می‌تواند در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش خصوصی و دولتی اقدام کند.

این کار‌شناس مسائل غرب آسیا در خصوص ائتلاف بین‌المللی ضد داعش نیز گفت: چنین ائتلافی صوری و ناکارآمد است و این عدم کارایی را، هم آمریکایی‌ها و هم برخی بازیگران مشارکت کننده در آن ائتلاف بدان اشاره داشتند.

اخباری ادامه داد: استراتژی هوایی دیگر در دنیا وجود ندارد و نمی‌تواند امنیت یک منطقه را تامین کند (نیروهای ائتلاف بین‌المللی در مبارزه با تروریست‌ها از حملات هوایی علیه مواضع آن‌ها استفاده می‌کنند).

وی اظهار داشت: اقدامات مثبت و سازنده العبادی در مدت زمانی که دولت جدید شروع به کار کرده است، به عنوان نخست وزیر و فرماندهی کل قوا توانسته گروه‌ها و عشایر مختلف سنی، شیعه، کرد، ایزدی و ترکمن را درکنار یکدیگر قرار دهد و آن‌ها را در حمایت از ارتش و نیروهای امنیتی عراق بسیج کرده و به میدان مبارزه با تروریست‌ها روانه سازد.

اخباری تصریح کرد: تشکیل نیروهای مردمی داوطلب توانست نواقص ارتش را پوشش دهد و من فکر می‌کنم این کشور جهت دفاع از خود و تامین امنیت نیازی به حضور نیروی نظامی خارجی ندارد و خود عراقی‌ها بهترین کسی هستند که می‌توانند از خودشان دفاع کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: عراق ، اقتصادی ، امنیتی ، مشکلات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.