سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحرکات جدید تروریست‌ها در لاذقیه+عکس

تحرکات جدیدی که گروه‌های مسلح تکفیری مورد حمایت ترکیه در جبهه ریف‌‌شمالی لاذقیه آغاز کرده‌اند، درصدد تحقق اهداف متعددی است که مهمترین آن تصرف پایگاه هوایی "راس البسیط" بعنوان خط اول دفاع در برابر حمله احتمالی ناتو علیه سوریه است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، برای دومین بار از زمان حمله گروه‌های تروریستی تکفیری از جمله "جبهه النصره" به ریف لاذقیه، در غرب سوریه که مارس 2013 میلادی رخ داد و با مقابله ارتش سوریه و بیرون راندن آنها از برخی مناطق متصرفه از جمله شهر"کسب"، در ریف شمالی لاذقیه واقع در نزدیکی مرزهای ترکیه، مواجه شد، نگاه‌ها بار دیگر متوجه این نقطه از سوریه می‌شود که اغلب ساکنان آن از اقلیت "ارمنی" سوریه به شمار می‌آید.
 
 
موقعیت استان لاذقیه در کشور سوریه
 
گروه‌های تروریستی تکفیری که ریف شمالی لاذقیه را مورد حمله قرار دادند، مورد حمایت مستقیم ترکیه قرار داشتند، در این ارتباط منابع محلی تاکید می‌کنند که پیش از حمله تکفیری‌ها به ریف شمالی لاذقیه تجمعات این تروریست‌ها در آن سوی مرزها بخاطر نوع پوشش و ظاهرشان که اغلب دارای ریش‌های بلند و قرمز بودند، به خوبی قابل تشخیص بود، این درحالی است که دولت ترکیه پیشتر به کشاورزان مناطق مرزی دستور داده بود، از نزدیک شدن به این گروه‌ها خودداری کنند و این نشان می‌داد که دولت ترکیه از آنچه قرار است، اتفاق بیفتد، آگاه است.
 
کمک‌های لجستیکی و نظامی که بعدها آنکارا از گروه‌های تروریستی تکفیری که اغلب آنها را تروریست‌های تکفیری چچنی تشکیل می‌دادند، به عمل آورد و سپس بستن مرزهایش به روی این تروریست‌ها به منظور مقابله با فرار آنها از میدان‌های نبرد صحت این گفته را به اثبات رساند.
 
 
 
موقعیت شهر کسب و منطقه راس البسیط در نقشه مشخص شده
 
 
 
اهمیت شهر کسب

 
پیش از پرداختن به اوضاع میدانی جاری در ریف شمالی لاذقیه و بطور خاص شهر کسب که از هفته گذشته نشان می‌دهد، شاهد تحرکاتی جدید از سوی گروه‌های تروریستی است، لازم است، به این نکته اشاره کنیم که در آگوست گذشته خبری در برخی خبرگزاری‌ها منتشر شد که چندان مورد توجه قرار نگرفت.
 
این خبر حکایت از دیدار"احمد داوود اوغلو"، وزیر خارجه وقت ترکیه با رهبران بارز معارضان ترکمن منطقه ساحل در ریف لاذقیه داشت،‌ منطقه‌ای که مورد توجه بسیار داوود اوغلو بود و تلاش داشت، با قانع کردن آنها و دادن وعده‌های بسیار، این گروه‌ها را به قیام علیه نظام سوریه و پیوستن به ترکیه قانع کند. این وعده‌ها و فریب‌ها اگرچه گوشی برای شنیدن و قانع شدن میان ترکمن‌ها و دیگر اقلیت‌های سوری منطقه نیافتند، اما ایده جدا کردن این منطقه از سوریه همچنان در ذهن داوود اوغلو باقی ماند و موجب شد، وی بدنبال راهکار جدیدی برای این امر بیفتد.
 
راهکار جدید داوود اوغلو روی متوسل شدن به افراط گرایان ترکیه بود تا در قالب گروهی مسلح آنها را راهی ریف شمالی لاذقیه کند تا شاید با تحریک مردم این منطقه رویای خود را محقق کند.
 
حال در این بین اگر امکان تحقق این هدف نیز وجود نداشته باشد، دست‌کم ترکیه به این طریق خواهد توانست نگاه ارتش سوریه از حلب و تکمیل محاصره بخش شرقی این شهر که در کنترل گروه‌های مسلح تروریستی مورد حمایت ترکیه است، منحرف کند، همانند حملاتی که در آگوست 2012 علیه مناطق ریف شرقی لاذقیه توسط گروه‌های تروریستی مسلح صورت گرفت و سرهنگ «سهیل الحسن» را که در جبهه‌ عملیاتی حلب حضور داشت، واداشت منطقه را به سمت ریف شرقی لاذقیه و مقابله با گروه‌های تکفیری این منطقه ترک کند.
 
اما سومین هدف ترکیه از فعال کردن مجدد جبهه عملیاتی ریف لاذقیه که خطرناک‌تر از اهداف دیگر شمرده می‌شود، تصرف پایگاه هوایی است که در شهرک "راس البسیط" قرار دارد و اطراف آن را از شمال شرقی شهرک "البدروسیه" و از جنوب "العیسویه" فراگرفته که هر دو ترکمن نشین هستند.
 
این پایگاه هوایی به دلیل استحکامات موجود در آن و نفوذ ناپذیری آن، در میان اهالی منطقه به «قلعه» معروف شده و در واقع خط اول پدافند هوایی در برابر حملات احتمالی ناتو از محور شمالی و پایگاه نظامی "کیسیجیک"، شهر «آدنا» ترکیه و خط دفاعی شهر لاذقیه در برابر حملات ناتو را تشکیل می‌دهد.
 
این پایگاه هوایی همچنین با قرار گرفتن در برابر حملات احتمالی ناتو علیه لاذقیه در واقع راه نفوذ هواپیماهای این پیمان به حلب و از آنجا به مناطق دیگر سوریه از جمله شرق این کشور را مسدود می‌کند، محوری که جنگنده‌های رژیم صهیونیستی سال‌ها پیش از آن برای حمله به رآکتورهای هسته‌ای سوریه در استان دیر الزور استفاده کردند.
 
به همین منظور گروه‌های مسلح تروریستی فعال در این منطقه بار دیگر تلاش خود را برای تصرف تپه استراتژیک "45" در منطقه آغاز کرده‌اند که به دلیل مشرف بودن به سراسر منطقه ریف شمالی لاذقیه تمام تحرکات تروریست‌های تکفیری برای رسیدن به پایگاه هوایی را رصد می‌کند و هدف قرار می‌دهد.
 
موقعیت نقطه یا برج 45 در نقشه مشخص شده
 
 
 
سناریوهای پیش روی "کسب"
 
اینکه چه سناریویی پیش روی شهر مرزی کسب قرار دارد و این شهر آیا بار دیگر سقوط خواهد کرد، یا نه؛ باید گفت که از تدارکاتی که وارد منطقه شده است، چنین به نظر می‌آید که ارتش سوریه برای مقابله با هرگونه حمله احتمالی آماده کرده‌اند تا همانند حمله گذشته گروه‌های تروریستی تکفیری به این منطقه غافلگیر نشوند، به همین دلیل به نظر می‌رسد که ارتش سوریه این بار درس‌های لازم از حمله گذشته تروریست‌های تکفیری به منطقه را گرفته باشد و اجازه تکرار مجدد سناریو سقوط کسب را ندهد.
 
این درحالی است که در خبرها آمده بود، اولین گروه استشهادی از نیروهای دفاع مردمی سوریه به نام "مردان قله – کتیبه کوه" (رجال القمه – کتیبه الجبل) در این منطقه تشکیل شده و اعلام کرده است که از این پس گروه‌های مسلح تکفیری هدف مستقیم عملیات‌های این گروه خواهند بود.
 
تصاویر زیر نیروهای این گروه استشهادی در کوه‌های ریف لاذقیه را نشان می‌دهد.





انتهای پیام/ض
منبع: فارس
برچسب ها: وبگردی ، خبرنگاران ، داعش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.