سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ژن درمانی با استفاده از نانو ذرات

محققان ژاپنی موفق به ساخت نانوحاملی شدند که می‌تواند عملکرد فرآیند ژن‌درمانی را بهبود دهد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان ژاپنی موفق به ساخت نانوحاملی شدند که می‌تواند عملکرد فرآیند ژن‌درمانی را بهبود دهد. 

محققان می‌گویند این نانوحامل سه لایه، دارای هسته‌ای از جنس دی‌ان‌ای و پوسته‌ای از جنس پلیمر است. 
 
ژن درمانی دارای پتانسیل‌های بالایی برای درمان بیماری‌هایی نظیر سرطان، تصلب شرایین و پارکینسون است. اما برای انجام موفقیت‌آمیز ژن‌درمانی نیاز به حامل ژن است تا بتواند ژن موردنظر را به‌ صورت انتخابی در محل موردنظر‌‌ رها کند. حامل‌هایی که در حال حاضر استفاده می‌شوند، به‌ صورت غیرانتخابی عمل نموده و ژن موردنظر را در سلول‌های سالم‌‌ رها می‌کنند که اثرات جانبی ناخواسته‌ای را به وجود می‌آورد. 
 
پژوهشگران مؤسسه فناوری توکیو با همکاری محققانی از دانشگاه توکیو، نانوداروی حساس به نوری را طراحی نموده‌اند که می‌تواند نقش حامل ژن را نیز ایفا کند. این گروه تحقیقاتی موفق شده‌ است برای اولین بار، ژن موردنظر خود را به‌ صورت انتخابی به سلول سرطانی وارد نماید. 
 
محققان برای ساخت این نانو دارو، از خودآرایی دی‌ان‌ای، کوپلیمر تری‌بلاک و حساس‌کننده‌های نوری دندریمری استفاده نمودند. این دستگاه دارای سه بخش عاملی است: پوسته آبدوست که مانع از برهم‌کنش نانودارو با ترکیبات زیستی می‌شود، لایه میانی دارای حساس‌کننده نوری که کارایی انتقال ژن را با کمک نور افزایش می‌دهد و یک هسته حاوی دی‌ان‌ای. 
 
با استفاده از حامل ژن جدید، این گروه تحقیقاتی موفق به انتقال ژنی به درون سلول‌های سرطانی موش شدند. نتایج نشان داد که عملکرد این نانودارو در انتقال انتخابی ژن ۱۰۰ برابر بهتر از روش‌های فعلی است.



انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.