سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

منصوری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

کوبا دچار سرنوشت ويتنام خواهد شد/ ایران از مبانی ایدئولوژیک خود دست برنمی‌دارد

سفیر سابق ایران در چین با بیان این که مقامات کوبا طی چند سال گذشته در عمل نشان دادند که مانند گذشته نگاه سوسیالیستی و کمونیستی و ضدیت با آمریکا ندارند، تأکید کرد: این مسئله سبب شد تا آمریکایی‌ها احساس کنند کوبا مانند 50 سال پیش نیست و برای آن‌ها هیچ گونه تهدید ایدئولوژیکی، سیاسی، نظامی و فرهنگی محسوب نمی‌شوند و لذا تحریم‌ها را برچیدند.

"جواد منصوری" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران دلیل اصلی رفع تحریم‌ها از کوبا را تحت تأثیر سازش و انفعال این کشور در مقابل آمریکا طی چند سال گذشته عنوان کرد و گفت: دیگر کوبا برای آمریکا خطری ندارد و آمریکایی‌ها این اطمینان را پیدا کرده‌اند که کوبا از جهات سیاسی، ایدئولوژیکی، نظامي و فرهنگی برای آمریکا هیچ تهدیدی نیست.
 
سفیر سابق ایران در چین تصریح کرد: کوبا طی چند سال گذشته با عمل خود نشان داده که هیچ گونه تحرک ایدئولوژیکی و یا تحرک سیاسی و نظامی علیه آمریکا انجام نمی‌دهد.
 
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا بعد از کوبا نوبت ایران است، اظهار داشت: وضعیت ایران و کوبا خیلی متفاوت است و آمریکایی‌ها حاضر نمی‌شوند با رفع تحریم‌ها از ایران از منافع و سلطه خودشان صرف نظر کنند.
 
وی افزود: کوبا هیچ گونه ادعای اعتقادی نداشت و تهدیدی هم برای منافع آمریکا در منطقه محسوب نمی‌شد، اما چون جمهوری اسلامی از مبانی ایدئولوژیک خود دست برنمی‌دارد، آمریکا هم با ایران مانند کوبا برخورد نمی‌کند و آن‌ها هم به صراحت می‌گویند که مسئله‌شان با ایران مسئله بنیادگرایی اسلامی و انقلابی است.
 
وی با اشاره به دلیل اصلی اختلافات کوبا و آمریکا طی سالیان گذشته، بیان داشت: دلیل اصلی رویارویی کوبا با آمریکا مسئله سوسیالیسم بوده است، اما الان چون سوسیالیسم و شخص فیدل کاسترو نقش خاصی در حکومت کوبا ندارند، بنابراین کوبا هم خطری برای آمریکا نيست و نمی‌تواند الگویی برای آمریکای مرکزی و جنوبی محسوب شود و به همین علت آمریکایی‌ها سیاست آشتی‌جویانه را شکل دادند و این سیاست را از کوبا شروع کردند و در آینده ممکن است به برخی کشورهای این منطقه نظیر آرژانتین و یا اکوادور برسد.
 
وی سیاست آشتی‌جویانه آمریکا، در آمریکای مرکزی و جنوبی را در راستاي عادی‌سازی روابط با اين کشورهاعنوان کرد و افزود: آن‌ها تلاش می‌کنند از این طریق وضعیت بد خاورمیانه، شرق آسیا و غرب اروپا را که دامنگیرشان شده، جبران کنند.
 
منصوری با اشاره بر این که کوبا در آینده محل جولان سرمایه‌داران آمریکایی خواهد شد، ویتنام را مورد تأکید قرار داد و گفت: از کوبا متعصب‌تر،‌ ویتنام را داشتیم و الان ویتنام به مستعمره آمریکا تبدیل شده و سرمایه‌داران آمریکایی با کارگر ارزان ویتنامی کالا تولید می‌کنند و به تمام دنیا صادر می‌کنند و به جای این که در آمریکا ساعتی ده دلار پول کارگر بدهند، در ویتنام روزی یک و نیم دلار می‌دهند و کوبا هم در آینده مانند ویتنام خواهد شد.
 
سفیر سابقه ایران در چین با بیان این که آمریکایی‌ها در داخل هم مشکلاتی داشته و به دنبال برون‌رفت از آن هستند، اظهار داشت: ادامه یافتن این مشکلات مسئله را برای آمریکا پیچیده‌تر می‌کند و برای این که این اتفاق رخ ندهد، باید منافع عظیمی که در مناطق مختلف دنیا برای خود جهت اداره کشور ترسیم کرده‌اند، حفظ کنند.
 
وی افزود: با توجه به شرایط اروپا، آمریکایی‌ها نمی‌توانند به آینده اقتصاد فعال و محرک اروپا اعتماد داشته باشند و از طرفی هم در داخل آمریکا مشکلات رو به افزایش است و تحرکات دو سال اخیر آمریکا نشانگر عمق بحرانی است که در این جامعه وجود دارد و ممکن است در مقطعی انفجار نارضایتی‌ها به گونه‌ای شود که دولت آمریکا به راحتی نتواند این مشکل را حل کند.
 
منصوری در پایان با بیان این که کوبا به خاطر قطع کمک‌های روسیه و بحران اقتصادی داخل وادار به انعطاف در مقابل آمریکا شد، تأکید کرد: آمریکایی‌ها یکطرفه تصمیم به تغییر موضع نگرفتند، بلکه یک دوره فشرده‌ای از مذاکرات را نمایندگان کوبا و آمریکا در کانادا با میانجی‌گری کانادایی‌ها داشتند و آمریکا پس از حصول اطمینان از رفع تهدیدات کوبا تصمیم به این اقدام گرفت.

انتهای پیام/
برچسب ها: کوبا ، سوسیالیسم ، تحریم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.