به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ با گذشت 12 سال از آغاز بهره برداری از اولین فاز پارس جنوبی (طرح توسعه فاز 2 و 3 پارس جنوبی در سال 1381) تاکنون ایران از محل استخراج و پالایش گاز طبیعی و پنج محصول استراتژیک دیگر این میدان مشترک گازی بیش از 340 میلیارد دلار درآمد کسب کرده است.
گفتنی است عملیات توسعه فازهای 3و2 پارس جنوبی در سال 76 به شرکت توتال فرانسه واگذار و در تیرماه 83 به طور کامل به بهره برداری رسید، به طوری که روزانه 56.5 میلیون مترمکعب گاز از دو سکوی سرچاهی برداشت و به صورت فازی شامل گاز، میعانات گاز و آب به وسیله دو خط لوله زیردریایی 32 اینچ به فاصله 105 کیلومتر به خشکی منتقل میشود.
به منظور محافظت از لولهها و جلوگیری از خورندگی آنها ماده شیمیایی گلایکول از طریق 2 خط لوله 4.5 اینچ به سکوها منتقل میشود.
لازم به ذکر است، روزانه 53.5 میلیون مترمکعب گاز تصفیه شده توسط یک خط لوله 56 اینچ وارد شبکه سراسری و 80 هزار بشکه میعانات گازی پس از عبور از دو واحد تثبیت میعانات گازی به مخازن ذخیره سازی جهت صادرات ارسال میشود.
همچنین H2S جداشده در واحد شیرین سازی به واحدهای بازیافت گوگرد هدایت و روزانه 400تن گوگرد به صورت دانه بندی شده تولید و توسط کامیون به انبار مکانیزه گوگرد منتقل میشود.
در همین خصوص، "مهرداد عبدی" مدیر مرکز دیسپچینگ مجتمع گاز پارس جنوبی در گفتگو با خبرنگار
باشگاه خبرنگاران درباره آخرین وضعیت تولید و فرآورش گاز طبیعی و 6 محصول اصلی گاز در پالایشگاههای پارس جنوبی در طول 13 سال گذشته تاکنون، گفت: در طول این مدت بیش از 577 میلیارد متر مکعب گاز شیرین و پالایش شده در پالایشگاههای پارس جنوبی تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شد.
مدیر مرکز دیسپچینگ مجتمع گاز پارس جنوبی با اعلام اینکه در طول این مدت بیش از یک میلیارد بشکه میعانات گازی در پالایشگاههای پارس جنوبی تولید و به بازارهای جهانی و یا واحدهای پالایشی داخلی صادر شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت بالغ بر دو میلیون و 932 هزار تن گوگرد و بیش از 6 میلیون و 757 هزار تن اتان در پالایشگاههای پارس جنوبی تولید و صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: در طول 13 سال گذشته تاکنون بیش از پنج میلیون و 570 هزار تن محصول گازی پروپان تولید و صادر شد.
عبدی با اشاره به تولید و فرآورش بیش از سه میلیون و 790 هزار تن محصول گازی بوتان در پالایشگاههای پارس جنوبی، تاکید کرد: در سال جاری هم با کاهش دوره تعمیرات اساسی بیش از یک میلیارد دلار درآمد بیشتر از محل افزایش تولید گاز طبیعی و سایر محصولات گازی نصیب اقتصاد کشور شد.
انتهای پیام/