سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان:

عامل انسانی 11بار مسبب آتش گرفتن جنگل‌های گلستان شده است

مدیرکل منابع طبیعی گلستان با تصریح بر اینکه رسانه های ارتباط جمعی با اطلاع رسانی صحیح می توانند برخی حساسیت های سطحی و کاذب و استنباط های بعضا نادرست نسبت به منابع طبیعی را تغییر دهند، گفت: از 12 مورد آتش سوزی اخیر در جنگل های این استان 11مورد عامل انسانی داشت.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران؛ ابوطالب قزلسفلو مدیرکل منابع طبیعی گلستان اظهار کرد: طی روزهای اخیر 12 مورد آتش سوزی در جنگل های گلستان رخ داد که در 11 نقطه آن عامل انسانی نقش داشت و شوربختانه تر اینکه برخی از آن ها عمدی بود.

وی بدون اشاره به جزئیات بیشتر در این رابطه، تصریح کرد: منابع طبیعی در استان های شمالی و نیز استان گلستان از حساسیت ویژه ای برخوردار است.

وی با بیان این که حساسیت نسبت به منابع طبیعی بسیار ارزشمند است، گفت: متاسفانه برخی از این حساسیت ها به دلیل فقدان آگاهی فنی و کارشناسانه با احساس همراه شده و از واقعیت دور می شود.

قزلسفلو، با اشاره به دو حادثه سیل و حریق در منابع طبیعی گلستان، افزود: هنگام بروز این حوادث، عامه مردم و متاسفانه برخی مسوولان، اداره منابع طبیعی را مقصر می دانند درحالی که وقوع این حوادث امری طبیعی و بعضا عامل انسانی در آن نقش دارد.

مدیرکل منابع طبیعی گلستان خاطرنشان کرد: حضور بیش از حد مردم در جنگل ها و تردد خودروها در آن اگرچه با هدف تفریح و استراحت انجام می شود اما به مرور سبب کوبیدگی خاک جنگل شده که با جلوگیری از نفوذ آب باران در خاک سیلاب به راه افتاده و به تبع آن خسارات های مالی و جانی به بار می آورد.

قزلسفلو با بیان این که ظرفیت جنگل های استان گلستان جوابگوی حضور بیش از حد مردم و مسافران در آن نیست، خاطرنشان کرد: برخی از اجرای طرح های جنگلداری انتقاد می کنند در حالی که اجرای این طرح های کارشناسی سبب حفظ منابع طبیعی و جنگل ها طی دهه های اخیر شده است.

وی به وقوع سیل هشتم خرداد امسال در گلستان اشاره کرد و گفت: امروزه دیگر صحبت از کنترل و یا جلوگیری از بروز سیل مطرح نیست زیرا جلو سیل را مثلا پس از یک بارندگی شدید در مدت زمان کوتاه نمی توان گرفت بنا بر این صحبت از مدیریت سیل و سیلاب به صواب نزدیکتر است.

وی افزود: در مدیریت سیلاب نیز تنها یک یا دو دستگاه دخیل نیست بلکه بسیاری از دستگاه های اجرایی ذیربط باید پای کار باشند و بخشی نگری در سیاستگذاری ها و تصمیمات هر یک از این دستگاه ها، باید جای خود را به هماهنگی و تعامل بدهد.

وی اضافه کرد: در زمانی که سیل مهیب خرداد در گلستان اتفاق افتاد و خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشت در همان زمان در کشور آلمان سیل چهار کشته بر جای گذاشت، اما این مسئله به این دلیل نیست که در آن جا کنترل سیل صورت نمی گیرد بلکه با توجه به پیشرفت ها و امکاناتی که دارند سیل مدیریت می شود.

وی، منابع طبیعی را از سرمایه های ملی دانست و گفت: حفاظت از این سرمایه های ملی یک وظیفه همگانی است و هم مردم و هم مسوولان باید نسبت به آن حساس باشند ضمن این که سطح انتظارات از منابع طبیعی باید متناسب با واقعیت ها و امکانات باشد.

انتهای پیام/ا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.