سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله هاشمی در دیدار با رئیس مجلس عراق:

روابط ایران و عراق باید از حد معمول سیاسی بالاتر رود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: علاوه بر تاریخ و تمدنی مشترک و باستانی، دینی واحد داریم که می‌تواند روابط ایران و عراق را از روابط معمول سیاسی کشورها فراتر ببرد.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش از ظهر امروز در دیدار با «سلیم‌الجبوری» رئیس مجلس عراق، امنیت را مهم‌ترین نیاز منطقه دانست و با انتقاد از اختلافات دولت‌های اسلامی با همدیگر، اظهار داشت: در چنین شرایطی جریان‌های تکفیری در هر گوشه‌ای از سرزمین‌های اسلامی میدان عمل می‌یابند که انفجار مدرسه‌ای در «لاهور»، مسجدی در «فیلیپین» و انفجار صبح امروز «صنعا»، تازه‌ترین جنایات آن‌هاست.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیلی از اوضاع چند کشور مسلمانی که پس از انقلاب، مردم دچار تندروی‌های افراطیون شده‌اند، گفت: گویا جریان تکفیری آنقدر باید به نا امنی‌ها و اختلافات دامن بزنند تا مردم به ستوه درآیند و  استبداد و استعمار برگردند.
 
هاشمی‌رفسنجانی، حیات تکفیری‌ها را در اختلافات ملت‌ها و ناامنی‌ها دانست و با تأکید بر این نکته که «هرجا هسته‌ای بیابند، ناامنی ایجاد می‌کنند»، گفت: با سوءاستفاده از روحیات مذهبی مردم به اختلافات تاریخی 1400 سال پیش دامن می‌زنند، در حالی که خود خلفا در آن زمان با مشورت همدیگر جامعه اسلامی را اداره می‌کردند.
 
وی با تحسین از اقدامات مردم و مسئولین عراق در برگزاری با شکوه مراسم اربعین، گفت: آن اجتماع عظیم دشمنان را به تحیر واداشت که چگونه بیش از 17 میلیون شیعه از کشورهای مختلف در عراقی جمع شده‌اند که داعش در هر گوشه‌ی آن، جنایت می‌کند.
 
هاشمی‌رفسنجانی با بیان اینکه «فرزندان من هم به صورت ناشناس در مراسم اربعین بودند» از مهمان‌نوازی مردم عراق در پذیرایی از عزاداران حسینی گفت و افزود: این اقدام، یادآور آن ابتکار انسانی پیامبر اسلام(ص) است که صندوقی را در مسجد گذاشته بودند تا اغنیا در آن پول بگذارند و نیازمندان بردارند که والاترین تصویر برای تفسیر آیه «ان المومنون اخوه» است.
 
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص روابط مردم و دولت ایران و عراق و ترسیم دورنمای آن، گفت: علاوه بر تاریخ و تمدنی مشترک و باستانی، دینی واحد داریم که می‌تواند روابط دو همسایه را از روابط معمول سیاسی کشورها فراتر ببرد.
 
وی اقدامات اخیر مسئولین عراقی در کم کردن اختلافات داخلی را برخواسته از عقلانیت دینی و ملی خواند و گفت: خوشحالیم که همه فرقه‌های قومی و مذهبی در دولت و مجلس برای تأمین امنیت امروز و رفاه فردای مردم عراق تلاش می‌کنید که به خاطر جنایات صدامیان، مظلوم‌ترین مردم منطقه هستند.
 
هاشمی‌رفسنجانی با تأکید بر رجحان منافع ملی بر منافع باندی و حزبی و پرهیز از القائات گفتاری و رفتاری اختلافات، گفت: زمان ما به خاطر انفجار اطلاعات، شرایطی پیدا کرده که خشونت نمی‌تواند کارساز باشد و بهترین راه حتی برای تصمیم‌گیران جهانی، گفت‌وگوهای سیاسی است.
 
سلیم‌الجبوری نیز در این دیدار، با تشکر از مهمان‌نوازی ایرانیان، شرایط امروز عراق را یک دغدغه منطقه‌ای و بین‌المللی توصیف کرد و گفت: همکاری و تشریک مساعی همه گروه‌های سیاسی و دینی منطقه و مجامع منطقه‌ای و جهانی را می‌طلبد تا چالش‌ها را با روندی سیاسی حل نمایند.
 
رئیس مجلس عراق امنیت را دغدغه عراق، منطقه و حتی مجامع بین‌المللی دانست و گفت: تروریسم شرایطی را به وجود آورده  که ترس و نگرانی مردم را فرا گرفته و متأسفانه بعضی‌ها را تحت‌تأثیر قرار داد که پیامدهای منفی دارد.
 
وی کاهش قیمت نفت را با مسایل امنیتی بی‌ارتباط ندانست و افزود: درگیرهای سیاسی و امنیتی این منطقه، روی مسائل اقتصادی مردم در بسیاری از کشورهای جهان تأثیر می‌گذارد.
 
رئیس مجلس عراق با تشکر از همکاری‌های دولت و ملت ایران با مردم و مسئولین عراق، بر تقویت این روابط تأکید کرد و با یادآوری جایگاه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در منطقه و جهان اسلام، گفت: در هر دیداری که با مسئولان کشورهای اسلامی داریم، ذکر خیر شماست و همه می‌گویند باید از این سرمایه بی‌نظیر در جهت حل مسائل اسلامی استفاده کرد.
 
وی با بیان خاطراتی از سفر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به عراق و عتبات عالیات، اظهار امیدواری کرد که مردم عراق دوباره میزبان مهمانی باشند که اوضاع عراق دغدغه وی است.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.