سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هاشمی: در بودجه ریزی عملیاتی، اقتصاد مقاومتی را در دستورکار داریم/ توقفی در راه خصوصی سازی سرخابی‌ها وجود ندارد

معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان گفت: در سال 93 نزدیک 200میلیارد تومان آورده از طریق فدراسیون‌ها داشته ایم یعنی عملا ما در بودجه ریزی عملیاتی، اقتصاد مقاومتی را در دستورکار داریم.

به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران؛ سید مناف هاشمی گفت: در لایحه بودجه 94  حدود 50 درصد رشد را در فصل بودجه ای ورزش و تربیت بدنی در حوزه امور اجتماعی و فرهنگی داریم. یعنی از 106 هزار میلیارد تومان بودجه ای که در فصل امور اجتماعی و فرهنگی است 144 میلیارد تومان آن مربوط به حوزه ورزش و تربیت بدنی است که این تنها به وزارت ورزش و جوانان اختصاص ندارد برخی از این موارد به وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی و برخی دستگاه‌ها به صورت مختصر اختصاص دارد و الباقی آن به شکل استانی و ملی در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار می گیرد.
 
وی ادامه داد: برخی از احکام قانون بودجه را دنبال می‌کردیم تا علاوه بر عدد و رقم یک سری احکام را هم در قانون بودجه اصلاح کنیم. و در قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت، بند «ن» و بند« م» و برخی از احکامی که برای ورزش و جوانان کشور مفید است، دائمی و تصویب شده که جای تقدیر و تشکر دارد.
 
هاشمی افزود: ما باید از امروز این ظرفیت‌ها را از حالت بالقوه به بالافعل دربیاوریم. مثلا در پروژهای صفر تا 50 درصد رشد که می‌توانیم به بخش خصوصی و هیئت ها واگذار کینم 460 پروژه را در این راستا شناسایی کردیم و این که چقدر توان داشته باشیم تا آن‌ها را در قالب فراخوان و مزایده به بخش خصوصی واگذار کینم یا قرارداد بالای 10 سال ببندیم به توان ما در31استان کشور باز می‌گردد.
 
معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان  گفت: یکی از بحث‌های مهم و ارزشمند به عنوان بند « ب» که در گذشته در احکام برنامه چهارم داشتیم به عنوان کمک به ورزش در قالب اعتبارات دستگاه‌های اجرایی یا همان قانون سهم یک درصد اعتبارات دستگاه‌ها به ورزش به جز فصل یک و فصل 6 بود که آن هم در قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت به عنوان مجاز مصوب شد یعنی مثل قانون برنامه چهارم و قبل از آن.
 
 وی ادامه داد : در قانون برنامه پنجم بند«ب» حذف شد. سیاست دولت این نبود که این بند تکلیف شود و ما هم به عنوان نماینده دولت این را دنبال نمی کنیم، شاید نظام بودجه ریزی دولت را دچار آسیب کند.اما به عنوان دستگاهی که نیازهای مالی مان خیلی بیشتر از عدد و رقمی است که تصویب شد و یا در احکام داریم، طبیعتاً خیلی خوشحال می شدیم اگر چنین تکلیفی ایجاد می شد مثل بخش سلامت که چنین تکلیف هایی برایشان وجود دارد.
 
سید مناف هاشمی قانون بند «ب» لایحه بودجه 94 را با گذشته متفاوت دانست و افزود: در زمان برنامه چهارم هم دستگاه‌های اجرایی مجاز بودند اما این بار متفاوت است، که تفاوت آن در آئین نامه و دستورالعمل اجرایی این قانون است که باید با هماهنگی وزارت ورزش و جوانان و سازمان مدیریت به تصویب دولت برسد. این نشان می دهد که ما ظرفیت‌های دیگری داریم که باید بیشتر از آن ها استفاده کنیم.
 
وی ادامه داد: ما 3800 پروژه‌های نیمه کاره در سطح کشور داریم و برآورد ریالی ما برای تکمیل آن ها بالای 4هزار تا 5 هزار میلیارد تومان است که امروز بدون تعدیل باید پروژه‌های نیمه تمام خود را تمام کنیم به علاوه این که حدود 4هزار میلیارد تومان هم معارض ملکی داریم.
 
هاشمی طرح نیازهای وزارت ورزش و جوانان منطبق با واقعیت و بر گرفته از کمیته‌های کارشناسی با جمع اوری اطلاعات استانی قلمداد کرد و افزود: البته دولت محدودیت هایی دارد و خود ما هم در بدنه دولتیم و مشکلات آن را می دانیم ولی واقعیت این است که اگر بخواهیم ورزش درسبد خانواده قرار بگیرد وتاثیر مثبت در سلامت مردم و پیشگیری از بیماری‌ها داشته باشد باید آن را به عنوان یک رویکرد کلی ببینیم که یک جهش بزرگ در بودجه داشته باشد در غیر این صورت هیچ وقت در حوزه ورزش و جوانان به سمت چیزی که اهدافمان است نخواهیم رسید.
 
وی ادامه داد: ما به همین خاطر که همیشه گله داریم چانه ورزش کوچک است، آمدیم در احکام برنامه ششم تلاش و مطالعات زیادی کردیم و کارگروه‌های مختلفی تشکیل دادیم که بتوانیم مباحث و اهمیت حوزه ورزش و جوانان را در برنامه ششم بگنجانیم تا از ابتدای برنامه ششم دیگر بهانه‌ای نداشته باشیم و خوشحال باشیم که بودجه سالانه 50 درصد رشد داشته است. مگر بودجه ما چقدر بوده که با 50 درصد رشد به کجا می خواهد برسد و وزارتخانه چگونه می‌تواند اهداف و برنامه‌هایش را تمام کند.
 
معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه حدود 15 هزار مکان ورزشی داریم گفت: اگر شرایط مزایده را بتوانیم راحت تر به هیئت‌ها و بخش خصوصی بدهیم، ضمن اینکه اختیارات بیشتری پیدا می‌کنیم در نگهداری آن‌ها نیز دچار مشکل نخواهیم شد و از اجاره آن‌ها می‌توانیم به سایر امور ورزش بپردازیم که خوشبختانه این موضوع در احکام دائمی لایحه بودجه دیده شده است.
 
هاشمی در خصوص اعتبارات حوزه جوان گفت: دولت یازدهم در لایحه بودجه سال 94 سه عدد خوب در حوزه جوانان منظور کرده است. در تبصره 21لایحه بودجه 94 دو عدد داریم که از محل 48 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از اجرای مفاد برنامه یک و سه اجرای برنامه یارانه‌ها، هزار میلیارد تومان آن مربوط به اشتغال جوانان و 1300میلیارد تومان آن برای یارانه تسهیل مسکن حمایتی زوج های جوان اختصاص می‌یابد . هرچند که این پول‌ها در اختیار وزارت ورزش و جوانان نمی‌آید و برای ما هم این مسئله چندان اهمیت ندارد، مهم این است که این پول به این دو حوزه تزریق شود و مشکل جوانان را حل کند چه از طریق روش هایی که بانک‌ها دارند و چه از طریق دستگاه هایی که متولی این کار هستند.
 
وی افزود: ردیفی هم در تبصره 16 داریم که عملاً 1440 میلیارد تومان هم بابت تامین و پرداخت تسهیلات پس اندارقرض الحسنه اشتغال جوانان است.
 
معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: روند خصوصی سازی این دو باشگاه در کمیسیون خصوصی سازی در حال طی شدن است و خود طیب نیا وزیر اقتصاد این مطلب را اعلام کرد و توقفی در این خصوص وجود ندارد.
 
هاشمی افزود: قانون این را از دولت خواسته و ما هم تاکید داریم که قانون اجرا شود. نکته ای که خیلی اهمیت دارد این است که در سال های 92 و 93 ما ریالی از سوی وزارت ورزش و جوانان به استقلال و پرسپولیس ندادیم و در دستورکار ما نیست و اگر منابعی داشتند در قالب جدول های پیوستی است که مجلس تصویب کرده و منابع از صورت های مختلف مثل حق پخش در این جدول های پیوستی قرار می گیرد و از طریق هیئت مدیره و مدیرعامل می تواند هزینه شود.
 
وی افزود: وزارت ورزش و جوانان ورودی در پرداخت های ریالی این دو باشگاه ندارد.2 عدد را در جدول پیوست پیش بینی کرده اند که آن هم منابعی نیست که دولت از محل وزارت ورزش و جوانان پرداخت کند.
 
معاون وزیر ورزش و جوانان در مورد بودجه اختصاصی فدراسیو ن‌ها ورزشی گفت: خدارا شکر روندی را در سال 93 در پیش گرفتیم تفاهم نامه ای را با هماهنگی فدراسیون‌ها تنظیم کردیم. در واقع همه منابعی که از وزارت خانه و کمیته ملی المپیک می‌آید را در قالب تفاهم نامه ای با فدراسیون‌ها تنظیم کرده‌ایم. وزارت ورزش و جوانان حدود 75 میلیارد تومان و کمیته ملی المپیک نیز حدود 25 میلیارد تومان پرداخت داشته اند که می شود 100 میلیارد تومان. این در حالی است که  نزدیک 200میلیارد تومان آورده از طریق فدراسیون‌ها داشته‌ایم یعنی عملا ما در بودجه ریزی عملیاتی، اقتصاد مقاومتی را در دستورکار داریم یعنی با 100 میلیارد تومان 300 میلیارد تومان برنامه اجرا کردیم.
 
سید مناف هاشمی افزود: ما از منابع محدودمان خوب استفاده می‌کنیم. همین کار را برای سال 94 نیز انجام خواهیم داد. ما می‌توانیم با همین روندی که فدراسیون‌ها شروع کرده‌اند ، حدود 30 درصد منابع مربوط به فدراسیون‌ها را رشد دهیم .
 
وی در پایان گفت: مقام معظم رهبری ورزش را به عنوان یکی از نیازهای جامعه به خصوص قشر جوان کشور می‌داند و دکتر رئیس جمهور منتخب مردم نیز هم ورزش را به عنوان یکی از رویکرد های خود، سبک زندگی و جزئی از اقتصاد می‌داند تا دیپلماسی، اگر نمایندگان مجلس به این دو اصل توجه کنند امیدواریم بودجه 94 ما تقویت شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.