سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نیرو عنوان کرد

تصمیمی برای افزایش قیمت آب و برق گرفته نشده/ انتقال برق را به بخش خصوصی نمی‌دهیم

وزیر نیرو گفت: در بخش تولید، توزیع و انتقال بخش انتقال را نمی‌توانیم به بخش خصوصی واگذار کنیم چرا که نمی‌خواهیم برای رقابت صادراتی بازار خراب شود و برقی که هر کیلووات ساعت آن را 12 سنت به فروش می‌رسانیم به شش سنت به فروش برسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ حمید چیت‌چیان صبح امروز در صبحانه کاری با اعضای اتاق بازرگانی حضور یافت تا بخش خصوصی مشکلات خود را با وی در میان بگذارد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه صنعت آب و برق و وزارت نیرو چند ویژگی دارد که یکی از این ویژگی‌ها این است که این صنعت در ایجاد صنایع پشتیبان پیشرو بوده اظهار داشت: امروز وزارت نیرو در ظرفیت‌سازی ایجاد تجهیزات مورد نیاز کارخانجات، تربیت مشاوران و نیز ایجاد شرکت‌های پیمانکاری پیشرو بوده و از این جهت بهترین عملکرد را داشته است.

وی در رابطه با واگذاری‌های تصدی‌گری‌های دولت به بخش خصوصی گفت: 100 شرکت پیمانکار و مشاور و سازنده تجهیزات را در این وزارتخانه به بخش خصوصی واگذار کردیم و تنها یک کارخانه که به طور خاص تعمیرات نیروگاهی را بر عهده دارد جهت جلوگیری از انحصار در دست دولت است.

چیت‌چیان در ادامه با اشاره به وضعیت بودجه این وزارتخانه و تأمین هزینه‌های مورد نیاز گفت: این وزارتخانه حقیقتا یکی از موفق‌ترین بخش‌ها در صادرات صنعت آب و برق بوده و 12 میلیارد کیلووات ساعت برق به چهار کشور همسایه صادر شد و همچنین با ترکمنستان و ارمنستان مبادله برق با برق و گاز با برق را داریم.

وی افزود: بیش از 60 درصد نیروگاه‌های حرارتی کشور در اختیار بخش خصوصی است و با توجه به اینکه صنعت برق شامل سه بخش تولید، انتقال و توزیع است بخش انتقال یک بخش دولتی است و دولتی می‌ماند و نمی‌شود آن را خصوصی کرد.

وی ادامه داد: به طور کل برای تولید یک کیلووات ساعت برق 70 تومان هزینه می‌شود که 50 تومان از مشترکین دریافت می‌گردد و 102 ریال به هدفمندی بابت سوخت می‌دهیم؛ از این رقم تنها 39 تومان باقی می‌ماند که این رقم برای صنعت برق که هیچ بودجه دولتی را دریافت نمی‌کند کمرشکن است.

چیت‌چیان افزود: ‌تنها راه درآمدی ما فروش 12 میلیارد کیلووات ساعت برق است.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر بخش انتقال به بخش خصوصی واگذار شود و صادرات برق آزاد شود رقابت مخربی به وجود می‌آید و به عنوان مثال برقی را که برای هر کیلووات ساعت 12 سنت به فروش می‌رسد با قیمت شش سنت به دست شرکت‌های ایرانی در بازار به فروش می‌رسد.

وزیر نیرو همچنین پیشنهادی جهت تشکیل کارگروه ویژه متشکل از بخش خصوصی در صنعت آب و برق ارائه داد و گفت: پیشنهاد می‌کنیم این کارگروه هر سه ماه یک بار جلسه‌ای برگزار کند و ساماندهی این کارگروه بر عهده اتاق بازرگانی باشد.

چیت‌چیان همچنین درباره پرداخت بدهی‌های دولت به پیمانکاران بخش خصوصی گفت: یکی از پیشنهادات ما این است که از اوارق صکوک اجاره استفاده شود و این اوراق در اختیار طلبکاران قرار گیرد اگر چه ممکن است این اوراق زمان نداشته باشد اما همپای نرخ تورم به آن سود داده شود و هر زمان که وضعیت مالی دولت درست شد پول این اوراق پرداخت شود.

به گفته چیت‌چیان، بخش خصوصی باید ساده‌گزینی و سهل‌اندیشی را کنار بگذارد و وارد فعالیت‌هایی شود که پیچیدگی آن بیشتر است.

وی در ادامه با دعوت از بخش خصوصی جهت سرمایه‌گذاری در صنعت آب و برق گفت: 920 مجتمع آبرسانی روستایی را می‌خواهیم اجرایی کنیم و در همین جا از بخش خصوصی دعوت می‌کنیم جهت سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از این پروژه‌ها مارا یاری کنند.

وی از ظرفیت ایجاد انعقاد 7 هزار میلیارد تومان قرارداد جدید با بخش خصوصی خبر داد و گفت: 20 میلیارد دلار پروژه مشخص و دقیق نیز تعریف کرده‌ایم که سهم آن در اختیار وزارت نفت قرار گرفته و این سهم آماده است، در شورای اقتصاد به تصویب برسد.


چیت‌چیان در ادامه اظهار داشت: در مورد نیروگا‌ه‌های برق نیز بخش خصوصی به هر میزان که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند و ما زمینه انتقال را فراهم می‌کنیم و ما بسترهای لازم را برای بخش خصوصی کاملا مهیا می‌کنیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تصمیمی برای افزایش قیمت آب و برق گرفته‌اید یا خیر؟ گفت: هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت آب و برق گرفته نشده است.

انتهای پیام/
برچسب ها: قیمت ، خصوصی ، بودجه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.