سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد

دولت آمریکا برای شکنجه شهروندان خود قوانین را دور میزند/ آمریکا کرامت انسانی را خدشه دار کرده است/ آمریکایی‌ها امنیت را بر صلح مقدم می‌دانند + فیلم

دکتر حسن قدیری ابیانه و دکتر پروین با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه 19 آذر به دلایل افشای اسناد شکنجه انسان ها توسط دولت ایالات متحده آمریکا پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران دکتر حسن قدیری ابیانه و دکتر پروین با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه 19 آذر به دلایل افشای اسناد شکنجه انسان ها توسط دولت ایالات متحده آمریکا پرداختند.

در ابتدای این گفتگو قدیری ابیانه با بیان این که قبلا هم قرار بود این اسناد منتشر شود و حکم دادگاه را هم دریافت کرده بود گفت: اوباما مانع این اتفاق شد زیرا اگر این اسناد منتشر می شد جان نظامیان آمریکا در خطر می افتاد.

این کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به پیروزی جمهوری خواهان در کنگره آمریکا یادآور شد: این اسناد مربوط به آن زمانی است که دمکرات ها بر سر قدرت بودند.

قدیری ابیانه شکنجه هایی از قبیل بی خوابی و تهدید به تجاوز را بسیجار فجیع خواند و تاکید کرد: البته بخشی از این شکنجه ها که بدتر بوده منتشر نشده است.

وی افزود: الان آمریکا در موقعیتی قرار گرفته که جوبایدن می گوید این ها را منتشر کردیم تا دیگر تکرار نشود.

قدیری ابیانه با یادآوری وعده های انتخاباتی اوباما مبنی بر اینکه اگر سر کار بیاید گوناتانامو را تعطیل می کند تصریح کرد: وی این زندان را تعطیل نکرد و هنگامی هم که رئیس جمهور شد کار این زندان و شکنجه هایش ادامه یافت چون شکنجه، جزئی از سیاست های آن هاست و بر ملت خودشان هم شکنجه می کنند.

این کارشناس مسائل استراتژیک در راستای تشریح تجاوز به حقوق شهروندان آمریکایی به نمونه ای از دور زدن قانون توسط مقامات دولتی این کشور اشاره کرد و بیان داشت: برای این که قانون نتواند بر آن ها اشکال وارد کند شهروندان را به خارج از آمریکا مثل جایی چون گوناتانامو می برند و شکنجه می کنند تا در خاک آمریکا نباشند و همین طور برای شکنجه از درون کشتی ها و هواپیماها به عنوان محلی که جز آب های بین المللی است و هیچ قانونی در آن حاکم نیست و نمی تواند به آن ورود کند استفاده می کنند.

در ادامه این گفتگو دکتر پروین با ورود به بحث اتفاق رخ داده در آمریکا را بسیار ناگوار خواند و گفت: شدت این اتفاق تا جایی بود که مقام های بالای آمریکا ورود کردند و اوباما هم گفته است که این اتفاق باعث خدشه دار شدن چهره آمریکا در دنیا شده و آن طور که سازمان عفو بین الملل در گزارش 6600 صفحه ای اعلام کرده نشان از حجم وسیع شکنجه ها دارد.

وی با اشاره به این که انتشار این گزارش 600 صفحه ای از سوی مقامات آمریکا ممنوع اعلام شده اظهار داشت: حقوق بشری که غربی ها مدعی آن هستند و می گویند کرامت انسانی برتر از سایر حقوق است این چنین خدشه دار شده و مانع انتشار آن می شوند چون شکنجه جز کرامت انسانی است و تعرض به آن در هر شرایطی ممنوع است اگر چه قانون به نظامیان آمریکایی هنگام جنگ اجازه قتل را می دهد اما اجازه شکنجه را نمی دهد.

*در رفتار آمریکا بین گناهکار و بی گناه تفاوتی نیست

در ادامه گفتگوی ویژه خبری قدیری ابیانه کارشناس ارشد مسائل راهبردی درباره شکنجه آمریکایی و نقش آن در نقض حقوق بشر بین المللی اظهار داشت: در رفتار آمریکا بین گناهکار و بی گناه تفاوتی نیست و هر کسی که مشکوک باشد دستگیر می کنند و دونالد رامسفلد می گفت هر کسی حتی در زندان های گوناتانامو بیگناه هم باشد آزاد نمی شود و آن ها به این علت زندانیان بی گناه را آزاد نمی کنند که نگرانند آمریکا را رسوا کند.

 وی ادامه داد: این ها بهانه ای به نام حفظ جان آمریکایی ها را مطرح می کنند اما هدف اصلی آن ها سلطه بر جامعه بین المللی است.

*آمریکایی ها ناقض حقوق بشر هستند/ در انبار تجهیزات آمریکایی بر روی صهیونیست ها باز است

قدیری ابیانه با اشاره به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی و نقش آفرینی آمریکا در اعطای سلاح و بازگذاشتن انبارهای تجهیزات نظامی خود بر روی صهیونیست ها تصریح کرد: آن ها ناقض حقوق بشر بوده و از دیکتاتورها حمایت می کنند و هر دیکتاتوری که براساس منافع آن ها عمل کند را قبول دارند.

کارشناس ارشد مسائل راهبردی با اشاره به این که شکنجه در دانشگاه های آمریکایی تدریس می شود تاکید کرد: شکنجه در دانشگاه های آمریکایی دارای معلم، استاد و حقوق است و ابزار شکنجه بخشی از صادرات آمریکا بوده و آمریکایی ها درباره این که از دستور شکنجه بی اطلاعند دروغ می گویند و رئیس جمهور بوش و معاون او چنی دستور شکنجه را مستقیما صادر کردند و زندان بانان دستور مافوق خود را اجرا می کنند.

 
*آمریکایی ها با کشورهای مستقل مخالفند

قدیری ابیانه با اشاره به تلاش آمریکا برای مقابله با کشورهای مستقل و ملت هایی که در مقابل مستکبرین ایستادگی می کنند اضافه کرد: اگر در منطقه دیکتاتورها از منافع آمریکا حمایت کنند آمریکا با آن ها کاری ندارد ولی در مقابل کشورهای مستقل چون منافع آن ها به خطر می افتد (مانند جمهوری اسلامی که از حماس و حزب الله حمایت می کندمخالفند) ولی همین آمریکایی ها از جبهه النصره حمایت می کنند و زمانی فیلمی پخش شد که یکی از مزدوران جبهه النصره جلوی سرباز آمریکایی سر می برد.

  این نوع اظهارات یک مقام ارشد آمریکایی نشان از ناتوانی یا بی لیاقتی او دارد

در ادامه گفتگوی ویژه خبری خیرالله پروین عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران درباره مکان های تاریک و سیاهچاله های آمریکایی که برای شکنجه استفاده می شد و مقامات آمریکایی که از آن اظهار بی اطلاعی می کردند گفت: این نوع اظهارات یک مقام ارشد آمریکایی نشان از ناتوانی یا بی لیاقتی او دارد و مطمئنا یک مقام مسئول از تمام اموری که در جریان است مطلع خواهد بود و او مجبور به اعمال وظیفه است و این یک شوخی است تا یک جدی و این مسئله باعث می شود تا یک سرگرمی ایجاد شود تا مردم کمتر به مسائل روز توجه کنند.

 *رئیس سازمان سیا گفت شکنجه یک نوع ابزار مبارزه برای مقابله با تروریسم / آمریکایی ها امنیت را بر صلح مقدم می دانند

وی ادامه داد: رئیس سازمان سیا گفت شکنجه یک نوع ابزار مبارزه برای مقابله با تروریسم و براساس مقررات آمریکا زندانبانان عمل می کنند و آنچه که در کشورهای دیگر رخ می دهد خصوصا نقض سیستماتیک حقوق بشر که از نظر آمریکایی ها باعث به خطر افتادن امنیت و صلح بشری می شود حائز اهمیت بوده و آن ها امنیت را بر صلح مقدم می دانند.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران اظهار داشت: این برخوردهای دو گانه موجب عدم باور مردم به حقوق بشر می شود و کلینتون زمانی می گفت 40 میلیون نفر فاقد بیمه هستند ولی خود آمریکایی ها میلیاردها دلار در رابطه با به اصطلاح(حقوق بشر) و دخالت در دنیا هزینه می کردند و برای مردم خود هیچ هزینه ای نمی کنند.

*انگلیس مظهر شکنجه و جنایت است/ آمریکا به دنبال سلطه و غارت جامعه بشری

در ادامه گفتگوی ویژه خبری قدیری ابیانه با اشاره به نقض حقوق بشر در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس تصریح کرد: انگلیس مظهر شکنجه و جنایت است و کشورهایی که بیشترین جنایت را کردند از همه بیشتر معترض هستند و این موضوع و رفتار آمریکایی ها درباره تحریم ظالمانه دارو نسبت به ایران مشخص بوده و آمریکایی ها به دنبال سلطه و غارت جامعه بشری هستند و آن ها حتی حاضر نشدند از بمباران هیروشیما عذرخواهی کنند.

قدیری ابیانه با اشاره به وضعیت حقوق بشر ایران در مقایسه با غرب گفت: وضعیت حقوق بشر در ایران بسیار بهتر و مناسبتر از غرب است.

وی با اشاره به این که آمریکا و کشورهای غربی بر ضد حقوق بشر اقدام می کنند افزود: آن ها ادعای رعایت حقوق بشر می کنند این در حالی است که در عمل به گونه ای دیگر تلاش می کنند.

*شورای امنیت ضد حقوق بشر است

کارشناس ارشد مسائل راهبردی با تاکید براینکه شورای امنیت ضد حقوق بشر است ادامه داد: 5 کشور بمب هسته ای دارد به طوری که آن ها هر لحظه اراده کنند می توانند از این بمب ها استفاده کنند.

قدیری ابیانه با بیان این که شورای امنیت حق وتو دارد افزود: چندین بار آمریکا از حق وتوی خود در راستای منافعش استفاده کرده به طوری که از رژیم صهیونیستی حمایت های گسترده ای را به عمل آورده است.

 وی با اشاره به این که آمریکا در انبارهای خود را بر روی صهیونیست ها باز کرده است تا آن ها جنایات بیشتری را مرتکب شوند خاطر نشان کرد: دولت آمریکا حتی شهروندان خود را در مقابل دوربین های تلویزیون شکنجه می دهد.

کارشناس ارشد مسائل راهبردی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه چرا آمریکا شکنجه های صورت گرفته برعلیه شهروندانش را رسیدگی نمی کند افزود: آمریکایی ها درصدد هستند تا پلیس بهتر بتواند به جنایات و خشونت های خود بپردازد.

*پلیس در آمریکا بخشی از باندهای مافیایی به حساب می آید

قدیری ابیانه با اشاره به این که آمریکا تنها به دنبال سلطه بر کشورهای دیگر نیست افزود: صاحبان قدرت به دنبال سلطه بر مردمان خود هستند.

وی با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا اظهار داشت: پلیس در این کشور برخی از نهادهای مافیایی به حساب می آید و کسانی در آمریکا می توانند به حکومت برسند که عضو باندهای مافیایی و لابی صهیونیستی باشند به طوری که این روش نه تنها در آمریکا بلکه در کشورهای دیگر هم رواج دارد.

پروین در ادامه برنامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا نهادهای حقوقی جهانی ساز و کارهایی را برای کسانی که طبق قوانین آمریکا مسبب شناخته می شوند گفت: نظام جهانی و حقوق بشر در آمریکا مبتنی بر نابرابری است.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به نابرابری در نظام حقوق بین الملل خاطر نشان کرد: آمریکا از حق وتو برخوردار است.

*ضرورت احساس مسئولیت شورای امنیت در قبال کشورها

وی با بیان این که شورای امنیت بالاترین سازمانی است که از ضمانت اجرا برخوردار است افزود: شورای امنیت براساس منشور سازمان ملل متحد در ارتباط با سایر دولت ها باید احساس مسئولیت کند.

پروین با اشاره به این که امنیت و صلح جهانی به خطر افتاده است گفت: برخی از کشورها در وضعیت جهانی هم سو با آمریکا نیستند.

*آمریکا 75 بار از حق وتو استفاده کرده است

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به این که آمریکا دارای حق وتو است افزود: در شورای امنیت آمریکا 75 بار از حق وتو استفاده کرده است این در حالی است که چین تنها 5 بار از این حق بهره برده است.

وی با اشاره به این که بیشترین حق وتو راجع به رژیم صهیونیستی بوده است بیان کرد: شورای امنیت از دیوان کیفری بین المللی می تواند راجع به رئیس جمهور سودان حکم صادر کند.

پروین با اشاره به ناکارآمدی های نظام بین المللی و دستگاه ها و سازمان های حقوق بشری اظهار داشت: گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود راجع به آمریکا از وضعیت نامناسب استفاده کرده است این در حالی است که از کلمات دیگر در این رابطه استفاده نکرده است.

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به این که مسئولین آمریکا باید به وقایع کشور خودشان رسیدگی کنند گفت: سازمان های بین المللی باید از شورای امنیت تقاضای رسیدگی به وقایع و اتفاقاتی که مثلا در آمریکا رخ داده است را کنند.

وی با اشاره به گزارش 6 هزار و 600 صفحه ای مقامات آمریکایی اظهار داشت: ناکارآمدی نظام های بین المللی سبب ناراحتی بسیاری از کشورها شده است.

پروین با اشاره به این که کشورهایی که هم سو با سیاست های آمریکا نیستند به نقض حقوق بشر و سایر موارد محکوم می شوند گفت: گزارش احمد شهید بر علیه ایران جوانمردانه و به حق نیست.

 عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران در پاسخ به سوال دیگری پیرامون انتشار چنین گزارش هایی افزود: قوانین کیفری سبب ایجاد مسئولیت هایی برای مسئولین می شود به طوری که از وضعیت حقوقی قانونی تخطی صورت گیرد مجازات هایی شامل متخلفین خواهد شد.

* وجهه آمریکا در میان کشورهای دنیا دچار خدشه دار شده است

وی با تاکید براینکه وجهه آمریکا در میان کشورهای دنیا دچار خدشه شده است گفت: در دوران بوش تلاش شد تا اوباما را بر مسند قدرت بنشانند تا وجهه این کشور بهتر شود.

پروین با اشاره به این که آمریکا و هم پیمانانش ادعای دمکراسی و حقوق بشر دارند افزود: در آمریکا میان احزاب رقابت وجود دارد.

*نظام حقوقی آمریکا با ایران متفاوت است

عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به این که مبنای نظام حقوقی آمریکا با نظام حقوقی ایران متفاوت است ادامه داد: مبنای ما کتاب و سنت است به طوری که بحث حق را مطرح می کنیم.

 وی با اشاره به این که در اسلام وضعیتی به نام واجبات، عدم صدمه زدن به دیگران و حق الناس وجود دارد خاطر نشان کرد: آمریکا راه فرار و گریزش را به گونه ای دیگر مطرح می کند.

برای دیدن فیلم اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
حسین
۱۱:۵۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۳
تا ابد
مجتبی از خرم اباد
۰۸:۵۴ ۲۰ آذر ۱۳۹۳
مرگ بر امریکا