سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برای آزمایش خون چند ساعت باید ناشتا باشیم؟

به خاطر داشته باشید مقدار کلسترول با افزایش سن، افزایش می‌یابد و در زنان اندکی پایین‌تر از مردان است.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، حتما همه شما تا به حال آزمایش خون داده‌اید. مجموعه عوامل متعددی هستند که می‌توانند روی مقادیر آزمایشگاهی نمونه خون شما اثر بگذارند. اثر داروها بر مقادیر آزمایشگاهی، تغییرات مربوط به جنسیت و سن شما و دیگر شرایط مانند مصرف غذاهایی که در روز یا روزهای پیش از آزمایش استفاده کرده‌اید اثبات شده است.
 
برای به حداقل رساندن عوامل متعددی که به تغییرات میزان واقعی مقادیرآزمایشگاهی می‌انجامند تلاش‌هایی صورت می‌گیرد. مهم‌ترین آن مدت ناشتا بودن شما پیش از انجام آزمایش است. برای مثال اگر شما به مدت 48 ساعت ناشتا باشید میزان بیلی‌روبین سرم خون افزایش می‌یابد یا ناشتا بودن به مدت 72 ساعت به کاهش قندخون و افزایش تری‌گلیسیرید، کلسترول و اسیدهای چرب می‌انجامد. بنابراین برای ایجاد یک رویه استاندارد توصیه می‌شود بیمار هنگام تهیه نمونه خون در حالت پایه باشد. این حالت پایه یک تعریف دارد. استاندارد آن برای اندازه‌گیری قندخون، ناشتا بودن به مدت 8 ساعت است. درباره چربی خون این مدت حداقل 9 ساعت است زیرا در حالت طبیعی برخی از انواع چربی‌ها حتی تا 12 ساعت پس از صرف غذا نیز در خون حضور دارند.

در مورد چربی خون باید خدمت‌تان توضیح دهم که این آزمایش انواع متعددی است که بیشتر از همه کلسترول و تری‌گلیسیرید مورد توجه هستند. در روش ایده‌آل اندازه‌گیری چربی‌ خون، بیمار باید 12 ساعت ناشتا باشد. مدت ناشتایی از 9 ساعت کمتر نشود. باید خون‌گیری ترجیحا در وضعیت نشسته انجام شود و بازوبند به مدت طولانی بر بازوی بیمار باقی نماند. حداکثر 1 تا 2 دقیقه؛ همچنین مواد احیاکننده‌ای چون اسید اسکوربیک (ویتامین C) و بیلی‌روبین در نتایج برخی از روش‌های اندازه‌گیری چربی خون ایجاد اختلال می‌کنند.
 
به خاطر داشته باشید مقدار کلسترول با افزایش سن، افزایش می‌یابد و در زنان اندکی پایین‌تر از مردان است. توصیه می‌کنم هر پنج سال یک بار در افراد سالم این آزمایش تکرار شود. برای اندازه‌گیری کلسترول، باید طی دو هفته گذشته رژیم غذایی عادی خود را داشته و دارای وزن ثابتی باشید. هنوز بسیاری از شما LDL را نمی‌شناسید. LDL، نیمی از لیپوپروتئین‌های بدن را تشکیل می‌دهد و بیش از نیمی از LDL نیز از کلسترول تشکیل شده است. بنابراین کاهش LDL کلسترول هدف اصلی درمان‌های کاهش دهنده چربی خون در افراد در معرض سکته قلبی و مغزی‌اند. ثابت شده این ارتباط مستقیم میان افزایش LDL و کلسترول روی سکته‌ها وجود دارد.

بنابراین آن را چربی بد هم می‌گوییم. درباره تری‌گلیسیرید هم باید یادآور شوم میان آن و چاقی ارتباط مستقیم وجود دارد. فقدان فعالیت فیزیکی و مصرف چربی و رژیم پرکربوهیدرات موجب افزایش تری‌گلیسیرید می‌شود. در افراد با سابقه قلبی خانوادگی، به خصوص اگر میزان کلسترول بالا باشد، فشارخون نیز بالا باشد و سیگار هم بکشد، مقدار میان 250 تا 500 میلی‌گرم در دسی‌لیتر تری‌گلیسیرید نیز غیرطبیعی گزارش می‌شود. در بقیه افراد اگر میزان آن بالای 500 باشد غیرطبیعی است.
 
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
حامد
۲۰:۲۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۸
سلام من تو آزمایشم چربی ۸۸ بود ناشتا چربی خوبه یا بد
ناشناس
۰۲:۰۹ ۲۴ تير ۱۳۹۶
من دیروز آزمایش دادم ناشتا بودم
ناشناس
۱۹:۵۱ ۱۷ تير ۱۳۹۸
خب الان چی کار کنیم
محمد
۱۰:۰۳ ۲۱ تير ۱۳۹۹
تبریک میگم