سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

نشریات علوم پزشکی ظرفیتی برای انعکاس پیشرفت های کشور به دنیا هستند

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در دومین کنگره بین المللی اخلاق نشر که در شیراز برگزار شد، تاکید کرد: نشریات علوم پزشکی کشور، ظرفیتی برای انعکاس پیشرفت های ایران به سطح دنیا هستند.

به گزارش گروه علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا،دکتر رضا ملک زاده که به عنوان سخنران ویژه در دومین کنگره بین المللی اخلاق نشر در شیراز حضور یافته بود، با اشاره به فعالیت 320 مجله علوم پزشکی در کشور، گفت: از این تعداد، 180 مورد به زبان انگلیسی هستند.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد یک ساختار قوی در این زمینه، افزود: باید بتوانیم داوری ها را در این زمینه تقویت کنیم، چراکه این نشریات، نقطه قوت مناسبی در عرصه تولیدات علمی کشور محسوب می شوند.

دکتر ملک زاده تصریح کرد: در سراسر دنیا، آغاز فعالیت علمی، با افزایش نشریات، مقالات و تولیدات علمی همراه است و ایران نیز در این زمینه از سایر دنیا مستثنی نیست، به گونه ای که هم اکنون، بیش از نیمی از نشریات علوم پزشکی کشور در اندکس های بزرگ، ایندکس شده اند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به پیشتازی ایران در میان کشورهای منطقه در عرصه نشریات علوم پزشکی اشاره کرد و اظهار داشت: در این مورد در دنیا نیز، حائز رتبه هفدهم هستیم.

وی ادامه داد: سرقت ادبی، از جمله پدیده های نامطلوب عرصه نشر علوم است که منحصر به کشور ما نیست و در ایران با توجه به تصویب آئین نامه های جدید، پیگیری های جدی برای برخورد با آن در حال انجام است.

بنابر این گزارش دکتر محمد هادی ایمانیه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در آئین آغاز به کار این کنگره با اشاره به پیشرفت هایی که در عرصه نشر علوم پزشکی در کشور ، در حال انجام است، گفت: این امر با افزایش روزافزون تعداد مقالات و نشریات علمی پزشکی صورت گرفته که خطراتی را ناشی از بداخلاقی های چاپ و نشر، به همراه داشته است.

وی تصریح کرد: چاپ تکراری مقالات، سرقت های ادبی و داده سازی، از جمله تخلفات این حوزه بوده و با افزایش تولیدات علمی ، واسطه گرانی با انگیزه های مالی ، به صورت خلاف قانون وارد این عرصه شده اند.

وی تاکید کرد: در عالم پزشکی، هر پژوهشی با نیت صادقانه و کمک به نجات جان بشر صورت می گیرد و هرگونه تخلف در این زمینه، تبعات بیشتری دارد و جرم مضاعفی محسوب می شود.

دکتر ایمانیه با اشاره به لزوم برخوردهای جدی با این موضوع درعرصه علوم پزشکی، گفت: هر دروغ یا تخلفی در این حوزه، با جان انسان ها در ارتباط بوده و ضروری است که موشکافانه تر با این موضوع برخورد شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزاری این کنگره را برای همفکری دست اندرکارن نشر علوم پزشکی در این زمینه مفید دانست و ابراز داشت: در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، هم اکنون 24نشریه پژشکی وجود دارد که از این تعداد، 22مورد به زبان انگلیسی است و افزایش این تعداد، در ساماندهی بهتر و بیشتر مقالات  موثر بوده است.

گفتنی است: دومین کنگره بین المللی اخلاق نشر با حضور فعالان این حوزه از سراسر دنیا در مجتمع فرهنگی آموزشی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.



انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.