سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بسته حقوقی

اجرت‌المثل ایام زوجیت چیست؟

اجرت‌المثل يكي از همان حقوق ويژه‌اي است كه شرع و قانون براي زنان در نظر گرفته است. زن وظايف خاصي در زندگي زناشويي دارد كه توسط قانون و شرع برشمرده شده است.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، يكي از حقوق ويژه‌ای که دین اسلام براي زنان در نظر گرفته، این است که هيچ مردي نمي‌تواند تا زمانی که تمامي حق و حقوق همسرش را پرداخت نكرده است، او را طلاق دهد. هر اندازه که مدت زندگي مشترک بيشتر باشد، اين حقوق نيز افزايش مي‌يابد و به همين دليل بسياري از مرداني كه بدون ‌هيچ دليل منطقي قصد طلاق دادن همسر خود را دارند، از اين مساله منصرف مي‌شوند.
 
اجرت‌المثل يكي از همان حقوق ويژه‌اي است كه شرع و قانون براي زنان در نظر گرفته است. زن وظايف خاصي در زندگي زناشويي دارد كه توسط قانون و شرع برشمرده شده است. اين وظايف شامل تمكين عام و تمكين خاص است. مطابق قانون به محض ازدواج، ميان زوجين وظايف و تكاليفي برقرار مي‌شود كه آنها بايد نسبت به يكديگر آن را انجام دهند.
 
  تمکین عام

تمكين عام به معناي حضور زن در زندگي مشترک و عمل به وظايفي است كه شرع و قانون تعيين كرده است. مثلا زن شرعا نمي‌تواند بدون اجازه همسرش از خانه خارج شود. ادامه تحصيل و كار كردن زن در خارج از منزل نيز بايد با اجازه شوهر باشد، هر چند در حال حاضر بسياري از زنان اين حقوق را در عقدنامه دريافت مي‌كنند.
 
 تمکین خاص

تمكين خاص نيز به معناي عمل كردن زن به وظايف زناشويي است.
 
  اجرت‌المثل

حال اگر زن در طول زندگي مشترک و در خانه همسر خود، كاري به جز اين موارد را به دستور شوهر انجام دهد، مستحق پاداشي است كه به آن اجرت‌المثل گفته مي‌شود.
 
  تمهیدات قانونگذار

حق زوجه برای گرفتن اجرت‌المثل ایام زوجیت مستند به دو ماده قانونی است: 1- ماده 336 قانون مدنی اشعار می‌دارد: «هر کس بر حسب امر دیگری اقدام به علمی کند که عرفا برای آن عمل اجرتی بوده یا آن شخص عادتا مهیای آن عمل باشد، عامل مستحق اجرت عمل خود خواهد بود؛ مگر اینکه معلوم شود که قصد تبرع (رایگان) داشته است» 2- بند الف تبصره 6 ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب 28 آبان سال 1371 مجمع تشخیص مصلحت نظام مقرر می‌دارد: «چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا بر عهده وی نبوده، به دستور زوج و با نداشتن قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام‌شده را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌کند.»  بنابراین زوجه می‌تواند با استناد به مواد فوق در صورت حصول شرایط ذیل، اجرت‌المثل ایام زوجیت را از زوج مطالبه کند.
 
  شرایط تعلق اجرت‌المثل

1- باید توجه داشت که اجرت‌المثل در طول شرط مالی ضمن عقد در مورد کارهای زوجه در امر خانه‌داری و نیز در طول اجرت‌المسمی است. یعنی اگر زوجه در امور خانه‌داری، شرط ضمن عقد داشته باشد، نوبت به اجرت‌المثل نمی‌رسد. 2- زوجه نباید قصد تبرع داشته باشد؛ چرا که اگر در انجام کارهای خانه‌داری از ابتدا قصد و نیت تبرع و به اصطلاح رایگان داشته باشد، نمی‌تواند اجرت‌المثل ایام زوجیت را بگیرد. 3- درخواست طلاق نباید از سوی زوجه باشد و لازم است که شوهر قصد طلاق داشته باشد. البته اگر تقاضای طلاق که از سوی زوج شده است، ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار زوجه باشد، در این صورت نیز اجرت‌المثل به او تعلق نمی‌گیرد. چنانچه زوجه کارهایی را که شرعا بر عهده وی نبوده، به دستور زوج و با نداشتن قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت‌المثل کارهای انجام‌گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم می‌کند.
 
  مطالبه اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک

یكی دیگر از دعاوی مالی كه در محاكم خانواده طرح می‌شود، اختلاف درباره اجرت‌المثل كارهای انجام‌شده از سوی زوجه در دوران زندگی مشترک است كه می‌توان آن را یكی از آثار مالی واقعه طلاق دانست كه در تبصره 6 قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق به آن اشاره شده است.
 
  اركان دعوی

1- مطرح کردن دعوی طلاق.

2- طلاق مزبور به درخواست زوجه نباشد یا ناشی از تخلف زن از وظایف همسری یا سوء اخلاق و رفتار وی نباشد. 3- زوجه انجام كارهایی را كه شرعا به عهده وی نبوده است، بدون قصد تبرع و طبق دستور زوج انجام داده باشد. در این صورت زوجه در صورت اثبات و احراز محكمه، مستحق اجرت‌المثل خواهد بود. در غیر این صورت با توجه به سال‌های زندگی مشترک و نوع كارهایی كه زوجه در خانه شوهر انجام داده و وسع مالی زوج، دادگاه مبلغی از باب بخشش (نحله) برای زوجه تعیین می‌كند.
 
  مراحل دادرسی

1- در خصوص احراز ركن سوم بخصوص در قسمت استحقاق اجرت‌المثل، داگاه می‌تواند هر گونه اقدام یا تحقیق كه برای كشف حقیقت موثر است را به هر شكلی كه ضروری بداند، از جمله تحقیق محلی یا شهادت شهود انجام دهد و با تعیین جلسه بعدی از طرفین و شهود معرفی‌شده دعوت و نسبت به اجرای قرار اقدام کند. همچنین ممكن است دادگاه همراه با این موضوع، برای تعیین میزان اجرت‌المثل ایام زندگی مشترک، قرار ارجاع امر به كارشناس را نیز صادر کند كه در این صورت با تعیین وقت نظارت، دستور پرداخت دستمزد كارشناس توسط خواهان، صادر و به محض پرداخت حق‌الزحمه در وقت تعیین‌شده اجرا می‌شود و در صورت نپرداختن دستمزد قرار ابطال دادخواست صادر می‌شود. 2- در جلسه بعدی نسبت به اجرای دستور صادره اعم از استماع شهادت شهود یا اجرای قرار تحقیق محلی و قرار كارشناسی اقدام می‌شود.3- دادگاه با وصول صورت‌جلسه اجرای قرار و استماع شهادت شهود در صورت صحت ادعا و نظریه كارشناسی مبنی بر تعیین میزان اجرت‌المثل و نبود اعتراض موجه به آن، مبادرت به صدور رای می‌کند و در صورت وصول اعتراض قرار ارجاع امر به هیات كارشناسی صادر می‌شود.
 
 چه زناني اجرت‌المثل كمتري مي‌گيرند؟

كارشناسي پرونده‌هاي اجرت‌المثل نيز مانند تمام امور حقوقي شامل فوت و فن‌هاي خاصي است كه كارشناسان با دقت به آن رسيدگي و آن را رعايت مي‌كنند. مثلا به زنان شاغل در خارج از منزل هميشه اجرت‌المثل كمتري تعلق مي‌گيرد. در قانون و شرع زن مالک دارايي و پولي است كه به دست مي‌آورد و حال اگر با توافق شوهر، او در خارج از منزل كار مي‌كند، الزامي ندارد كه حتي يك ريال از درآمد خود را به همسرش بپردازد يا اينكه در منزل خرج كند.در بحث اجرت‌المثل وقتي زن بيرون از خانه شاغل باشد، طبيعتا وقت كمتري براي كارهاي منزل مي‌گذارد، هر چند ممكن است استثنا‌هايي وجود داشته باشد و زني در عين اشتغال در خارج از منزل همه وظايف خود را انجام دهد؛ اما اين فرض چندان منطقي نيست زيرا كار در منزل بر اساس وقت تنظيم مي‌شود و زني كه در ساعت 5 بعد از ظهر به خانه مي‌رسد، نمي‌تواند مانند زني كه از صبح در خانه است، كار و فعاليت داشته باشد. تحصيلات زن نيز مساله ديگري است كه در اجرت‌المثل او موثر است.

 استدلال اين نظريه نيز اين است كه دستمزد يک پرستار با تحصيلات ليسانس بسيار بيش از دستمزد پرستاري با تحصيلات ديپلم است. پايگاه اجتماعي، شئون زن، شغل پدر، محل زندگي در زمان مجردي و تحصيلات در زمان تجرد و بعد از ازدواج هم در افزايش ميزان اجرت‌المثل تاثير قابل ‌توجهي دارد. نكته جالب اينكه زناني كه فقط خانه‌دار هستند، در زمان كارشناسي برای تعیین اجرت‌المثل، رقم‌هاي بهتري دريافت مي‌كنند. تعداد فرزندان نيز از موارد موثر در كارشناسي اجرت‌المثل است. اگر فرزندان مادري دختر باشند، اجرت‌المثل كمتري به او تعلق مي‌گيرد چون فرض بر اين است كه در خانه دختر هميشه كمک حال مادر است؛ حال آن كه در خصوص پسرها چنين مساله‌اي هميشگي نيست. اگر مادري فرزند خود را از شير خود تغذيه كرده باشد نيز مشمول دريافت اجرت‌المثل بيشتري است.

 اينكه زني در هنگام ازدواج، فرزند يا فرزندان قبلي همسرش از زن سابقش را نيز بزرگ كند، باز هم سبب افزايش ميزان اجرت‌المثل زن مي‌شود. ممكن است مردي بخشي از ايام زندگي خود را در ماموريت كاري خارج از كشور يا مثلا زندان گذرانده باشد. اين مساله نيز در كاهش يا افزايش اجرت‌المثل موثر است. معمولا براي ايام عقد و زماني كه زن در خانه پدرش است و با همسرش دچار مشكل مي‌شود، اجرت‌المثلي تعلق نمي‌گيرد.
 
 شروط ضمن عقد و اجرت‌المثل

همسران مي‌توانند در زمان عقد هر شرطي كه خلاف مقتضاي عقد نباشد را در عقدنامه بگنجانند. يكي از موارد پيشنهادي مي‌تواند مشخص كردن تكليف اجرت‌المثل باشد. آنها مي‌توانند شرط كنند كه مثلا زن براي انجام امور منزل به درخواست مرد ماهانه 100 هزار تومان دريافت كند. يا اينكه شرط كنند اساسا چنين مبلغي هيچ گاه به زن پرداخت نمي‌شود و زن هم حق مطالبه ندارد. در خارج از شكل قضايي زن و مرد مي‌توانند براي دريافت و پرداخت اين مبلغ با هم توافق داشته باشند.

 البته از لحاظ قضايي شرط پرداخت اين مبلغ مطالبه زن است اما مرد مي‌تواند با رضايت همسرش مثلا بابت اجرت‌المثل 30 سال زندگي مشترک بخشي از خانه‌اش را به نام همسرش كند. در چنين مواردي دريافت يك رسيد كتبي از همسر مي‌تواند از لحاظ حقوقي از بروز مشكلات بعدي و درخواست مجدد زوجه جلوگيري كند، اما اگر مردي با اجبار، تهديد يا تطميع همسرش را وادار به امضاي برگه‌اي كند و مثلا در قبال مبلغي مشخص او را وادار به صرف نظر كردن از اجرت‌المثل كند، اين برگه از لحاظ حقوقي ارزشي ندارد./حمایت
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۲
در انتظار بررسی: ۰
behzad
۲۰:۵۱ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا ما مردا خیلی بدبختیم صبح تا شب کار کنیم آخرشم زنه طلاق میخواد اما خونه میخواد ماشین میخواد اجرت المثل مسخره میخواد و200ملیونم میخواد که طلاق بگیره واقعا ظلمه منه جون 27ساله. ازکجا باید بیارم ولی قانون خیلی پشت زنو میگیره من که بریدم
ناشناس
۰۴:۰۳ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
سلام .مدت 27 سال زندگیه مشترک وحاصل آن یک پسر 24 ساله ویک دختر دانشجو20 ساله می باشد از نظر خانداری وکدبانوی و همسر داری ومادری خوب برای فرزندانم بوده ام برای من مشکلاتی ایجاد شده وخللی در زندگیه مشترکم ایجاد شده است تقاضا دارم که هر چه سریع تر جواب اینجانب را بدهید که اجرت المثل این زندگی مشترک چقدر می شود. متشکرم
ن
۱۱:۲۲ ۰۳ آذر ۱۳۹۷
سلام میخواستم بدونم زن میتونه هر زمانی اجرت المثل رو بگیره مطالبه کنه مثل مهریه
ناشناس
۱۶:۰۵ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
سلام اگر کسی طلاق بگیرد مهریه ببخشد وبعد بخواهد اجرت مثل بگیرد میتواند
محسن
۱۹:۵۱ ۰۷ تير ۱۳۹۷
سلام من سال 90 ازدواج کردم واجرات المثل همسرم دوازده میلیون ودویست وهفت هزار تومان شده نحوه ی پرداخت اجرت المثل به چه صورت میباشد لطفا راهنماییم کنید
ناشناس
۱۹:۵۱ ۰۷ تير ۱۳۹۷
ممنون از شما
چ
۱۹:۵۱ ۰۷ تير ۱۳۹۷
مطلب مفیدی بود
محسن
۱۹:۵۱ ۰۷ تير ۱۳۹۷
سلام من سال 90 ازدواج کردم واجرات المثل همسرم دوازده میلیون ودویست وهفت هزار تومان شده نحوه ی پرداخت اجرت المثل به چه صورت میباشد لطفا راهنماییم کنید
مریم
۱۶:۴۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۷
سلام من یکسال هست ازدواج کردم بچه ندارم لیسانس و خانه دارم اجرت المثل چقدر بهم تعلق میگیره در ضمن شوهرم قصد طلاق داره
مهدی میرزاوند
۱۷:۵۴ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
بسته به نظر دادگاه پس از تحقیقات و در صورت لزوم نظر کارشناس، پس از طلاق قابل مطالبه است.
مهدیه
۱۵:۵۲ ۰۳ خرداد ۱۳۹۷
اقایون محترم میگه اگه مرد بخواد بی دلیل زنش طلاق بده این حق داره خوب طلاق ندید مگه زنها مسخره شما هستند امروز بیان فردا برن خوب عقد دایم نکنید
ناشناس
۰۹:۱۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
زنها خيلي پر توقع هستند. البته نه همه... خانمهاي فهميدههم در جامعه هستند
مهدیه
۱۵:۵۲ ۰۳ خرداد ۱۳۹۷
اقایون محترم میگه اگه مرد بخواد بی دلیل زنش طلاق بده این حق داره خوب طلاق ندید مگه زنها مسخره شما هستند امروز بیان فردا برن خوب عقد دایم نکنید
احمد محمد خانلی
۱۵:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام:بعداز 30سال زندگی مشترک حدود4سال است همسربنده نه تمکین عام ونه خاص ازبنده میکند البته طبق آموزشی که به ایشان داده ند منزل را ترک نکرده خودشان هم دبیر هستند صبح میروند شب ساعت 9.30 به منزل مراجعت میکنند ودر جواب بنده مگویم که کلاس شما تا ظهر است تاالان کجا بودید میگویند به خودم مربوط است منزل را که ترک نکردم تازه هم شکایت اجرت المثل کرده اند مگرنه طبق اصلاحیه ماده تبصره 6 قانون طلاق اجرت المثل وقتی به زن طعلق میگرد که مرد تقاضای طلاق کند لطفعا" راهنماییم بکنید
احمد محمد خانلی
۱۵:۳۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام:بعداز 30سال زندگی مشترک حدود4سال است همسربنده نه تمکین عام ونه خاص ازبنده میکند البته طبق آموزشی که به ایشان داده ند منزل را ترک نکرده خودشان هم دبیر هستند صبح میروند شب ساعت 9.30 به منزل مراجعت میکنند ودر جواب بنده مگویم که کلاس شما تا ظهر است تاالان کجا بودید میگویند به خودم مربوط است منزل را که ترک نکردم تازه هم شکایت اجرت المثل کرده اند مگرنه طبق اصلاحیه ماده تبصره 6 قانون طلاق اجرت المثل وقتی به زن طعلق میگرد که مرد تقاضای طلاق کند لطفعا" راهنماییم بکنید
عارفی
۰۹:۵۵ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
سلام ، از سال ۸۵ تا ۹۲ زندگی مشترک داشتم که در آن مدت همراه همسرم در کارگاهش کار میکردم به اجبار او و دو فرزند به او‌دادم با پزشکی قانونی که گرفتم از سال ۹۲ جدا زندگی میکنم تا به حال دو بار هم درخواست طلاق دادم که بار دوم درخواستم به دیوان فرستادم آیا اجرت المثل سالهایی که زندگی مشترک داشتم بمن تعلق میگیرد ؟؟ در ضمن درخواست الزام به تمکین در حال اجرا هم دارم ، تمکین رد شود آیا این پنج سال هم اجرت المثل هم تعلق میگیرد ممنون میشم پاسخ بدید
ناشناس
۰۴:۱۲ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
ازدواج با قانون اجرت المثل و مهریه و نفقه و یک هشتم اموال و نصف اموال و جام سم نوش کردن است
علی
۰۸:۵۱ ۱۳ بهمن ۱۳۹۷
دقیقا همینطور است.
ناشناس
۰۴:۱۲ ۱۴ فروردين ۱۳۹۷
ازدواج با قانون اجرت المثل و مهریه و نفقه و یک هشتم اموال و نصف اموال و جام سم نوش کردن است
سعید
۱۵:۰۰ ۰۷ فروردين ۱۳۹۷
با سلام میخواستم بدونم زنی که خانه داره و بالای ۳۰ سال زندگی مشترک داشته و با ۴ پسر چه قدر اجرت المثل تعلق میگیره؟درسته که میگن نصف اموال مرد به زن میرسه در این صورت؟
ناشناس
۰۰:۲۲ ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
سلام.برادر من متاسفانه یک سال پیش بر اثر تصادف فوت شدن.طبیعتآ کلی پول از طریق بیمه شخص ثالث و حق و حقوق از طریق ادارش بهش رسید.بعد از کلی بحث و جدل با خانمش این پول تقسیم شد و سهم دوتا بچه کوچیکش چونکه پدرم قیم اونها بود به اضافه سهم پدر و مادرم به خانواده ما رسید و پدرم با اون پول یه واحد اپارتمان برا بچه ها خریداری کرد.حالا اون زن رفته ادعای اجرت المثل کرده و گفته که من در زمان حیات شوهرم درخانه کارخیاطی میکردم به اجبار شوهرم و پسره بزرگش هم شهادت داده است درصورتی که این خانم حتی با دست هم بلد نیست یه خشتک شلوار بدوزه چه برسه به کار با چرخ خیاطی.کارشناس دادگاه هم حق رو به اون خانم داده است لطفا ما رو راهنمایی کنید
ناشناس
۰۰:۲۵ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶
من که متوجه نشدم چی شد؟؟؟؟؟؟!!!!
ناشناس
۲۲:۴۳ ۲۴ دی ۱۳۹۶
سلام میخواستم بدونم زن میتونه هر زمانی اجرت المثل رو بگیره مطالبه کنه مثل مهریه
ناشناس
۰۷:۴۹ ۰۵ اسفند ۱۳۹۶
بله. مشکلی وجود نداره
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۴ دی ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
سلام .پنج ماهه ازدواج کردم .بچه ندارم.ليسانس هستم ولی خانه دارم .اکنون خودم قصد جدايی دارم .آيا اجرت المثل تعلق ميگيرد؟
محمدیان
۰۷:۵۰ ۰۵ اسفند ۱۳۹۶
قبل از اینکه دادخواست طلاق بدین، دادخواست مطالبه اجرت المثل رو بدین.
ناشناس
۱۹:۵۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۶
سلام .پنج ماهه ازدواج کردم .بچه ندارم.ليسانس هستم ولی خانه دارم .اکنون خودم قصد جدايی دارم .آيا اجرت المثل تعلق ميگيرد؟
ناشناس
۱۹:۰۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۶
سلام میخواستم بدونم همسرم کار در خانه داره برای 11سال زندگی مشترک حدودا چه مبلغی رو باید پرداخت کنم؟
ناشناس
۱۹:۰۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۶
سلام میخواستم بدونم همسرم کار در خانه داره برای 11سال زندگی مشترک حدودا چه مبلغی رو باید پرداخت کنم؟
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۶
برای زنی خانه دار با ۴۰ سال زندگی مشترک و یک پسر و ۲دختر داره الان شوهرش قصد داره طلاقش بده چه مبلغی بهش تعلق میگیره
ناشناس
۱۸:۵۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۶
اولا این پولها خوردن نداره. دوما مرد تو این چند سالی که کار میکنه و زحمت میکشه واسه خرج زندگی . اون باس از کی شکایت کنه که خسارت این چندسال جون کندنش رو بگیره؟
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
ما مردها بايد خسارت اشتباهاتمون رو خودمون بديم. حقمونه.
ناشناس
۱۱:۰۶ ۲۶ مهر ۱۳۹۶
باید قانون تغییرکنه
ناشناس
۱۸:۰۵ ۲۲ مهر ۱۳۹۶
اولا این پولها خوردن نداره. دوما مرد تو این چند سالی که کار میکنه و زحمت میکشه واسه خرج زندگی . اون باس از کی شکایت کنه که خسارت این چندسال جون کندنش رو بگیره؟
نتشناس
۱۴:۴۹ ۲۱ مهر ۱۳۹۶
فقط من میخوام بگم 24 سالمه جرات زن گرفتن ندارم.زنه طلاق بگیره،مهریه ،نفقه،اجرت المثل و .... اخه اینا چین خداوکیلی ازدواج اسان که هیچ طلاق اسان هم نداریم.
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۴ مهر ۱۳۹۶
سلام میخاستم ببینم من ک ۲۴ سال زندگی مشترک داشتم والان به خواست شوهرم ک میخاد طلاقم بده اجرالمثل من چقدر میشه
رضا
۰۹:۴۶ ۱۳ مهر ۱۳۹۶
سلام .پنج ماهه ازدواج کردم .بچه ندارم.ليسانس هستم ولی خانه دارم .اکنون خودم قصد جدايی دارم .آيا اجرت المثل تعلق ميگيرد؟
مهدی
۱۲:۵۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۶
قوانین مسخره ای ک زنها رو حریص به پول کرده
ناشناس
۰۹:۲۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۷
دقيقا
ناشناس
۲۱:۱۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۶
سلام میخواستم بدونم اگرزنی اجرا المثلشوببخشه بعدازچهارسال میتونه بره وازدادگاه اونودوباره طلب کنه؟
ناشناس
۱۵:۴۸ ۲۳ مرداد ۱۳۹۶
سلام میخواستم بدونم همسرم کار در خانه داره برای 11سال زندگی مشترک حدودا چه مبلغی رو باید پرداخت کنم؟
ناشناس
۱۲:۴۸ ۱۴ مرداد ۱۳۹۶
نمیدونم
ناشناس
۱۳:۳۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۶
واقعا این همه ظلم در حق مرد میشه و مرد همش باید سکوت کنه.
محمد
۱۶:۱۲ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
واقعا خیلی بی خوده این اجرت المثل این حق و حقوقی که برای زن گذاشته دولت داره مردها را نا بود میکنه وزنها دم در اوردن وطلاق میخوان
a.k
۰۵:۱۹ ۲۷ تير ۱۳۹۶
اولا این پولها خوردن نداره. دوما مرد تو این چند سالی که کار میکنه و زحمت میکشه واسه خرج زندگی . اون باس از کی شکایت کنه که خسارت این چندسال جون کندنش رو بگیره؟
a.k
۰۵:۱۹ ۲۷ تير ۱۳۹۶
اولا این پولها خوردن نداره. دوما مرد تو این چند سالی که کار میکنه و زحمت میکشه واسه خرج زندگی . اون باس از کی شکایت کنه که خسارت این چندسال جون کندنش رو بگیره؟
حيدری
۱۸:۳۲ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
سلام .پنج ماهه ازدواج کردم .بچه ندارم.ليسانس هستم ولی خانه دارم .اکنون خودم قصد جدايی دارم .آيا اجرت المثل تعلق ميگيرد؟
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۵ خرداد ۱۳۹۶
سلام خسته نباشید
برای زنی خانه دار با ۴۰ سال زندگی مشترک و یک پسر و ۲دختر داره الان شوهرش قصد داره طلاقش بده چه مبلغی بهش تعلق میگیره
ناشناس
۰۰:۳۱ ۳۰ شهريور ۱۳۹۵
سلام خسته نباشید، من شش سال از زندگیه مشترکم میگذره ، الان هشت ماهه با یه پسر ۱۶ ماهه خونه پدرم هستم به علت مشکلی که با همسرم داشتم، اجرالمثلمو درخواست کردم تقریبا بعد از کار شناسی هفت میلیون شد ، حالا دادگاه میگه چون تهران زندگی میکردی پرونده رو فرستادیم اونجا، میخواستم ببینم این یعنی چی امکان داره مبلغش کمتر بشه، من اراک درخواست دادم، البته درخواست طلاقم دادم
ناشناس
۱۹:۱۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۵
با سلام .اگر زنی بدون هیچ گونه عذری زندگی مشترک را ترک نمایدوتمکین هم نکند. و برای دادگاه نیز محرز شده باشد آ یا اجرت المثل. به وی تعلق میگیرد.با تشکر.
ناشناس
۱۲:۲۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۴
سلام میخواستم بدونم زن میتونه هر زمانی اجرت المثل رو بگیره مطالبه کنه مثل مهریه