سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابراهیم جعفری در کنگره جهانی تکفیری‌ها از دیدگاه علمای اسلام:

علمای اسلام به روشن‌گری در مقابل بدعت تروریسم به نام اسلام بپردازند

وزیر امور خارجه عراق گفت: وظیفه علمای اسلام آن است که در مقابل بدعت حملات تروریستی به نام اسلام به روشنگری بپردازند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران،  "ابراهیم الجعفری" صبح امروز در مراسم افتتاحیه کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام که در مجتمع امام کاظم(ع) برگزار شد با بیان اینکه حضرت محمد(ص) به وسیله اخلاق نیکو و محبت به مردم در دل‌های آنها جا یافت، اظهار کرد: این ویژگی سبب شد ایشان در میان همه مردم، محبوب باشند.
 
وی با اشاره به برتری نبی مکرم اسلام در همه زمینه‌ها ادامه داد: با این حال خداوند در قرآن، اخلاق حسنه ایشان را به عنوان خصوصیت برتر ذکر کرده است.
 
وزیر امور خارجه عراق تصریح کرد: برای یافتن راهکارهای صحیح مقابله با تکفیری‌ها ابتدا باید به شناخت صحیحی از آنها برسیم زیرا آنها همه را به نام اسلامی جعلی تهدید می‌کنند.
 
وی با بیان اینکه قرآن کریم بارها متذکر شده مومنان کسانی هستند که وقتی آیات الهی را می‌شنوند قلب‌هایشان جذب می‌شود، ادامه داد: این تاثیرگذاری سبب می‌شود بر ایمان آنها افزوده شود.
 
الجعفری گفت: همه چیز از قلب آغاز شده و همه بر روی این مسئله اتفاق‌نظر دارند که اگر قلب آدمی تاثیر بپذیرد، ایمان هم تقویت می‌شود.
 
وزیر امور خارجه عراق اظهار داشت: مومنان بر خداوند توکل می‌کنند و شخصیت آنها نیز بر سه عنصر پایه‌گذاری شده که در درون انسان هستند ولی خداوند دو عنصر بیرونی را هم معرفی می‌کند.
 
وی افزود: نخستین مورد، اقامه نماز که البته فقط به معنای نماز خواندن ظاهری نیست بلکه اقامه نمازی که موجب امر به معروف و نهی از منکر می‌شود و نیز دومین عنصر، انفاق از روزی‌هایی که به آنها عطا شده است.
 
وزیر امور خارجه عراق بیان کرد: دومین نکته‌ای که باید مدنظر قرار دارد، جامعه‌گرایی است؛ خداوند انسان‌ها را به گونه‌های مختلف آفریده و در قرآن این موضوع را مورد توجه قرار داده است که همه از یک زن و مرد آفریده شده‌اند بنابراین تنوع در دیدگاه‌ها و نژادها، مسئله‌ای طبیعی است و اشکالی ندارد بلکه برای شناخت و آشنایی بیشتر انسان‌ها تنوع ایجاد شده نه برای کشتن و به قتل رساندن دیگران.
 
وی با بیان اینکه مذاهب اسلامی بر اساس اجتهاد علمای مختلف سامان یافته‌اند، گفت: در قرآن کریم بیش از 6 هزار آیه وجود دارد که مسلمانان در آنها اختلافی ندارند؛ قبله و دیگر احکام از جمله مشترکات مسلمانان هستند بنابراین نباید در امور دیگر هم اختلاف کرد.
 
الجعفری تصریح کرد: مسائل مشترک فراوانی میان مسلمانان وجود دارد که سوال اینجاست که چرا این امور به عنوان اصل، در مقابل اختلافات قرار نمی‌گیرند تا از ریخته شدن خون مسلمانان جلوگیری شود؟ فرهنگ تروریسم و تکفیر، فرهنگی است که به دلیل اختلافات کوچک، خون و مال دیگر مسلمانان را مباح می‌داند و زمینه‌ساز ظهور گروهی مانند داعش شده است.
 
وزیر امور خارجه عراق با اشاره به آغاز حرکت‌های تروریستی از 11 سپتامبر و گسترش روزافزون آن گفت: این یک بدعت به نام اسلام است و تا وقتی که این بدعت به نام اسلام ادامه دارد وظیفه علماست که در این زمینه روشنگری کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: تکفیری‌ها ابتدا به مناطق اهل سنت حمله کردند؛ موصل منطقه‌ای سنی‌نشین در عراق است که مورد تهاجم تکفیری‌ها و داعش قرار گرفت.
 
الجعفری در پایان با بیان اینکه تروریست‌ها دین و مذهب ندارند، خاطر نشان کرد: بعد از اتفاقات عراق، بیشترین کشته‌ها از میان اهل سنت بودند؛ دو درصد مسیحی و 14 درصد شیعه و سایرین از اهل سنت کشته شدند؛ بعد از آن همه عراقی‌ها اعم از شیعه و سنی با یکدیگر متحد شدند تا با داعش مبارزه کنند و ارتش عراق و گروه‌های مردمی به یکدیگر پیوستند، مطمئن باشید تکفیری‌ها به هیچ‌کس رحم نمی‌کنند و هیچ مذهبی از دست آنها در امان نخواهد بود.

انتهی پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.