سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد:

تبدیل پارس جنوبی به قطب تولید گوگرد کشور/ نیاز ٨ میلیون تنی بخش کشاورزی ایران به کود گوگرد

پاک سرشت گفت:در حال حاضر شرکت پالایش گاز هاشمی نژاد با ظرفیت روزانه ٢ هزار و ٦٠٠ تن و مجتمع پارس جنوبی با ظرفیت هزار و ٤٠٠ تن به عنوان شرکتهای بزرگ تولید کننده گوگرد شناخته می شوند و این مجتمع با ورود فازهای جدید به قطب تولید گوگرد کشور بدل می شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، سعید پاک سرشت مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، امروز شنبه (یکم آذرماه) در ششمین سمینار علمی مدیریت و پژوهش و فناوری این شرکت گفت: با برنامه ریزیهای مشخص می توان از گوگرد به عنوان یکی از محصولات جانبی تولید شده در شرکتهای پالایشی بهره برد و از این محصول ارزش افزوده بیشتری به دست آورد.
 
سعید پاک سرشت با بیان این که طرحی پژوهشی با عنوان « استفاده از گوگرد در کاربردهای مختلف و مدیریت مصرف آن» از سال ٨٧ تدوین شده است، افزود: این طرح مورد توجه وزارت نفت قرار دارد و با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت، شرکتهای پالایش گاز، مرکز تحقیقات خاک و آب، وزارت جهاد کشاورزی و... دنبال می شود.
 
تعریف طرحی مشتمل بر ٦ پروژه
 
به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، از سال ٨٧ و بر اساس یک طرح ٣ ساله، پروژه ای مشتمل بر ٦ طرح تعریف و از سوی مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران و پژوهشگاه صنعت نفت پیگیری می شود.
 
امضای تفاهمنامه وزارتخانه های نفت و جهاد کشاورزی برای استفاده از گوگرد
 
وی تصریح کرد: فاز بعدی این طرح در سال ٩٠ انجام و یک تفاهمنامه بین وزارتخانه های نفت و جهاد کشاورزی امضا شد تا این وزارتخانه ها به صورت مشارکتی این طرح تحقیقاتی را پیش ببرند.
 
به گفته وی، از طرف وزارت جهاد کشاورزی، مرکز تحقیقات خاک و آب و از طرف وزارت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مجری و شرکت ملی گاز ایران نیز به عنوان کارفرما در این پروژه نقش داشتند.
 
پاک سرشت ادامه داد: فاز دوم از سال ٩١ آغاز و در این مرحله چند پروژه تعریف شد که مهمترین دلیل اجرای فاز دوم، ترویج و گسترش این ایده در سطوح مختلف کشاورزی در کشور بود.
 
وی خاطرنشان کرد: این کار ابعاد گسترده ای دارد و وزارت جهاد کشاورزی در مسیر ترویج یک ماده افزودنی به خاک برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی قرار دارد و شرکتهای پالایشی نیز به دنبال یک بازار جدید برای تولیدات خود هستند.
 
به گفته مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، ما باید این ٢ دیدگاه را در کنار هم قرار دهیم تا فرصت مناسبی برای تداوم این طرح و بویژه توجه به مسئله ترویج این ایده در سطح کشاورزان فراهم شود.
 
انجام تستهای عملیاتی با استفاده از پایلوت ساخته شده در پژوهشگاه نفت
 
وی ادامه داد: پایلوت این طرح در پژوهشگاه صنعت نفت ساخته شد و قرار است این پایلوت به شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد برای انجام تستهای عملیاتی منتقل شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر پالایشگاههای گاز حجم نسبتا زیادی از گوگرد را به عنوان محصول جانبی تولید می کنند و با توجه به بهره برداری از فازهای جدید پارس جنوبی، این میزان در سالهای آینده شاهد افزایش تولید زیادی خواهد بود.
 
تبدیل پارس جنوبی به قطب تولید گوگرد کشور

 
وی تاکید کرد: در حال حاضر شرکت پالایش گاز هاشمی نژاد با ظرفیت روزانه ٢ هزار و ٦٠٠ تن و مجتمع پارس جنوبی با ظرفیت هزار و ٤٠٠ تن به عنوان شرکتهای بزرگ تولید کننده گوگرد شناخته می شوند و این مجتمع با ورود فازهای جدید به قطب تولید گوگرد کشور بدل می شود.
 
وی ادامه داد: یکی از محورهای مهم این طرح، ترسیم نقشه راه گوگرد، مطالعات بازار و امکانسنجی فنی و اقتصادی بود که مشخص شد کدام مسیر برای تبدیل گوگرد به ارزش افزوده بالاتر بهتر است.
 
به گفته وی، بر اساس بررسیهای انجام شده مشخص شد گوگرد قابل استفاده در بخش کشاورزی بازار گسترده ای دارد.
 
کاهش PH خاک با استفاده از گوگرد بنتونیتی
 
وی تصریح کرد: خاکهای کشاورزی در  ایران از PH قلیایی برخوردار است و  یکی از کاربردهای گوگرد می تواند اصلاح PH خاک باشد و افزایش برداشت از مواد مغذی خاک را فراهم کند.
 
افزایش ٣٠ درصدی راندمان تولید محصولات کشاورزی با استفاده از گوگرد

 
پاک سرشت اظهار کرد: استفاده از گوگرد علاوه بر افزایش ٣٠ درصدی راندمان محصولات کشاورزی باعث فراهم کردن شرایط جذب عناصر فسفر، آهن، روی و منگنز و دیگر عناصر تثبیت شده در خاک را فراهم می کند.
 
نیاز ١٦ هکتار از زمینهای کشاورزی به اصلاح خاک
 
به گفته وی، در حال حاضر ١٦ هکتار زمین زراعی نیازمند اصلاح در کشور وجود دارد که تنها کاربرد سالانه ٥٠٠ کیلوگرم گوگرد به ازای هر هکتار می تواند بازار مصرف بیش از ٨ میلیون تن گوگرد را در کشور ایجاد کند.
 
وی ادامه داد: از طرف دیگر به دلیل آهکی بودن اقلیمهای کشاورزی ایران لازم است که مقدار گوگرد بیشتری برای اصلاح خاک استفاده شود.
 
به گفته وی، در این طرح ابتدا ساخت گوگرد کشاورزی همراه با ریز مغذی ها در مقیاس آزمایشگاهی و بنچ مورد تحقیق قرار گرفت و در ادامه با توجه به اهمیت تبدیل گوگرد مازاد پالایشگاههای کشور به کودهای گوگردی، پروژه « بهینه سازی فرآیند تولید گوگرد کشاورزی در سیستم دانه بندی پالایشگاه هاشمی نژاد، ارزیابی میدانی محصول و تهیه مستندات فنی واحد نیمه صنعتی» اجرا شد.
 
پاک سرشت تاکید کرد: در این پروژه پس از انجام تحقیقات برای تهیه نمونه های با کیفیت مناسب، ٢٠ تن گوگرد بنتونیتی با همکاری پالایشگاه هاشمی نژاد تهیه و توسط موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی، توزیع محصولات کود گوگردی تهیه شده در استانهای مختلف روی ٥ محصول استراتژیک گندم، ذرت، پنبه، سویا، و کلزا انجام شد.
 
آزمایش گوگرد در ٣٦ نقطه از کشور
 
وی یادآور شد: تاثیر گوگرد بنتونیتی و مایه تلقیح باکتریهای اکسید گوگرد در ٣٦ نقطه آزمایشی مورد ارزیابی قرار گرفت و نتایج نشان داد که تاثیر گوگرد بر عملکرد گیاهان مورد آزمایش مناسب بوده و بیانگر پتانسیل آن برای کاربرد در بخش کشاورزی است.
 
تولید آسفالت و سیمان گوگردی
 
در کنار راهکارهای دیگری که برای گوگرد متصور بودیم از جمله آسفالت گوگرد، سیمان گوگردی، گوگرد کامپوزیت که مورد مطالعه قرار دادیم اولویت نخست با کاربرد کشاورزی بود.
 
وی تصریح کرد: در کنار این طرح، مطالعه های دیگری از جمله آسفالت گوگردی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد.
 
وی ادامه داد: در این طرح که تستهای میدانی آن در یک جاده خارج شهر به مسافت ١,٥ کیلومتر نیز انجام شد، نتیجه خوبی داشته است.
 
به گفته پاک سرشت،در حال حاضر این طرح قابلیت تجاری سازی و کاربردهای مختلف را دارد و با توجه به این که قیمت گوگرد کمتر از قیراست، این امکان را فراهم می کند که قیمت تمام شده آسفالت کاهش یابد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.