به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، محمود اسلامی عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با حضور در پانل الزامات، چالشها و فرصتهای تحقق کارآفرینی و تاثیر آن بر تولید ملی در نخستین کنفرانس ملی کارآفرینی و تولید ملی با اشاره به اینکه حدود 6 میلیون بیکار در کشور وجود دارد، گفت: همه ما مشکلات موجود در کشور را احساس می کنیم و طبق گزارشهای اعلام شده در حال حاضر 6 میلیون بیکار در کشور وجود دارد، زندانیان کشور 2 برابر ظرفیت زندانها است.
وی ادامه داد: عمدتا این افراد به خاطر مواد مخدر و سرقت در زندان هستند که اعتقاد دارم ریشه بسیاری از این مشکلات بیکاری است در این شرایط ما توجهی به درایورهای جامعه که کارآفرین هستند بیتوجه هستیم.
اسلامی با بیان اینکه ایران منابع زیادی دارد، افزود: متاسفانه با وجود این میزان منابع توجه زیادی به کارآفرین و کارآفرینان نمیشود.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اظهار کرد: در زمان اتحاد جماهیر شوروی کمونیسم نصف دنیا را گرفت حتی در آن زمان جریانات روشنفکری در ایران به شدت تحت تاثیر کمونیستها بود. به طوری که 70درصد ماخذ کمونسیم و 30درصد را مذهب بود تا زمانی که مبارزه فرهنگی صورت نگیرد به یک قدرت بزرگ تبدیل نخواهیم شد.
اسلامی افزود: متاسفانه براساس همین تفکر در کشور ما انجام کار اقتصادی کاری ضد ارزش شده است. به نظر من تا زمانی که کارآفرینی در کشور ارزش واقعی خود را پیدا نکند به جایی نخواهیم رسید.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی با تاکید بر حفظ کرامت کارآفرین اظهار داشت: این کرامت را باید از نظر فرهنگی به اثبات برسانیم کسانی زندگی خود را وقف کارآفرینی در کشور کردهاند عزت و کرامت دارند که این کرامت باید حفظ شود.
وی بیان کرد: کارآفرین مقصر تحریم، رکود و افزایش قیمت دلار نیست و نباید به تنهایی پاسخگوی مشکلات و سیاستهای اقتصادی کشور باشد از همه مسئولان درخواست داریم که در بحث فرهنگی ، آموزشی و ساختار اداری برنامه را تعریف کنند تا براساس آن کرامات کارآفرینی تعریف شود تا بتوانیم کشور را که گل سبد کشورهای منطقه است به جایگاه واقعی خود برسانیم.
اساس و بنیان کارآفرینی تجاریسازی علم است در ادامه عباسعلی نورا مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مسیر توسعه از خلق ایده میگذرد، گفت: یکی از نقشهای مهم در بحث کارآفرینی کارآیی و بهرهوری است که دانشگاهیان به آن اعتقادی ندارند.
وی ادامه داد: یکی از مسائلی که میتواند در بحث اقتصادی گام موثری واقع شود توجه به بنگاههای زودبازده و کوچک است.
نورا با اشاره به اینکه کاهش هزینههای تولید از دیگر مباحث مهم در بحث اقتصادی است افزود: یکی از راههای موفقیت در اقتصاد دنیا عبور از منبعمحور بودن به دانشمحور بودن است. اقتصاد دنیا توجه بسیاری به بنگاههای کوچک و زودبازده دارد.
منبع محور بودن 85 درصد اقتصاد کشور این استاد دانشگاه با بیان اینکه 85 درصد اقتصاد کشور منبع محور و تنها 15 درصد آن دانشمحور است، افزود: رکود اقتصاد در این مرحله باید حل شود. اگر توجه به دانشمحور بودن اقتصاد کنیم میتوانیم به تولید داخلی یا ملی دست یابیم.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: کارآفرینی روشهایی است که مورد توجه بنگاههای پیش رو در دنیا بوده که از آنان برای حفظ و بهبود بنگاهها به کار گرفته میشود.
وی تاکید کرد: اساس و بنیان کارآفرینی تجاریسازی علم است، کارآفرینی ایجاد ارزش، ساماندهی منابع برای بهرهگیری فرصتها است.
نورا ادامه داد: یکی از بنیانگذاران اولیه در کارآفرینی نیروی محرکه اقتصادی را کارآفرینی میداند. کارآفرینی با اندیشه همهجانبه و شناخت بسترهای مناسب تولید مبادرت به ثروتآفرینی و اشتغال میکند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه امروز کارآفرینی از مبادی اصلی اشتغالزایی است، افزود: همه افراد با این تعریف میتوانند در بخشهای مختلف کارآفرین باشند.
انتهای پیام/