غفرانی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه نظام مهندسی را به یک معنا معادل با نظام شهری قرار بدهیم، گفت: این حرف را از این منظر میگویم که در حال حاضر طبق قانون 7 رشته تخصصی شهرسازی، نقشه برداری، عمران، معماری، برق، مکانیک و ترافیک وجود دارد که افراد تحصیل کرده در این 7 رشته پس از عضویت به نهادهای نظام مهندسی و نهایتاً اخذ پروانه اشتغال در جرگه مهندسینی قرار میگیرند که میتوانند در این زمینه به شهر خدمت کنند.
وی در ادامه افزود: نقش برخی از این تخصص ها فراعنصری است؛ یعنی از اجزای شهر خارج میشود و جزءنگر نیست، و بخشی نیز جزءنگر هستند و برخی نیز هر دو را دارند.
به عنوان مثال اگر یک معمار نقشه یک ساختمانی را میدهد هم باید به فضای داخلی ساختمان توجه کند و هم به منظر بیرونی و در دید مردم توجه کند که به نوعی حقوق شهروندی است.
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر شهرهای ما از دیدگاه تخصصی مشکلات عدیده ای دارند که این مشکلات نیازمند حضور متخصصان است، گفت: مشکلات شهرها میتوانند با بکارگیری متخصصین نظام مهندسی حل شوند.
غفرانی در ادامه تصریح کرد: پتانسیل نظام مهندسی یک امکان تخصصی و سرمایه کشور است و اگر از آن استفاده نشود، نوعی جفا در حق مردم و شهر است.
وی در ادامه اظهارداشت: باید کیفیت فضاهای شهری ما ارتقا پیدا کند و این در صورتی است که به شهر هویت بدهیم، در حال حاضر کاراکترهایی که ما در شهر بتوانیم به آنها افتخار کنیم و به شهر ما هویت بدهند خیلی کم است چراکه از یک متخصص استفاده نشده است.
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران توضیح داد: من معتقدم که ما نظام مهندسی را باید در نظام شهری به کار بگیریم نه فقط در ساختن خانهها و در این صورت است که نظام شهری ما ارتقا و کیفیت زندگی مردم بالا خواهد رفت.
غفرانی در ادامه یاد آور شد: با حضور مهندسان خیلی از معضلات شهری کاهش پیدا میکند که این خدمت بسیار بزرگ به مردم شهر و سرمایه های ملی ما است.
انتهای پیام/