وی تصریح کرد: از منزل میزبان که خارج شدیم دیدیم که منزل وی را محاصره کرده اند، بیش از 100 پلیس و بیش از 20 کامیون آورده بودند از خانه که بیرون آمدیم ما را به سمت کامیون ها هدایت کردند،از جیب من کاغذ را درآوردند در آن کاغذ نتی که برای اعلامیه آماده کرده بودم وجود داشت، این در حالی است که این نت گم شد یا این که چیز دیگری در مورد آن برایم تعریف نکردند.
آیت الله مجتهد شبستری ادامه داد: در هر حال سوار کامیون ها شدیم و چون روپوش روی کامیون ها قرار داشت نفهمیدیم که ما را کجا می برند اما بعد معلوم شد که کلانتری بوده، شب را در آن جا گذراندیم و سحری خوردیم، تا قبل از ظهر هم آن جا بودیم و ساعت 4 یا 5 بعد از ظهر بود که آمدند و گفتند که شما مرخص هستید سپس مرخصمان کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: حدود 20 و چند نفر از ائمه جماعت تهران بودند که دستگیری آن ها در تهران سر و صدا ایجاد کرده بود نمازهای جماعت تعطیل شده بود، آن ها ترسیدند که اگر این آقایان علما را بیشتر نگه دارند اسباب دردسر می شوند لذا آن ها را آزاد کردند.
وی یادآور شد: یادم می آید که همه آقایون که آماده مرخص بودند، آیت الله مهدوی کنی با تعنی بساط خود را برای خارج شدن جمع می کرد به من فرمودند که" زود ما را آزاد کردند کاش اینجا بیشتر می ماندیم تا اجرمان بیشتر می شد".
آیت الله مجتهد شبستری ادامه داد: البته ایشان در زندان های پهلوی مدت ها نیز بودند اما این بازداشت موقت شد لذا فرمودند که اجرمان کم شده کاش بیشتر بودیم، شاید ایشان آخرین نفری بودند که از زندان با تعنی خارج شدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از گفتگوی ویژه خبری در پاسخ به سوال دیگر مجری در رابطه با این که برخی از علما در راه اسلام و انقلاب حرکت کردند که آن ها برابری می کنند یا حداقل افضل هستند بر خون شهدا علت این امر چیست گفت: شهدا مقام والایی دارند اما دانشمندانی که انسان ها را ارشاد می کنند شهید پرور هستند، شهدا دست پروده های علمای دینی هستند، 90 تا 95 درصد از رزمندگان ما اهل مسجد بودند و کسانی بودند که پای منبرها می نشستند و برای مجاهدت آمادگی داشتند، آن ها 8 سال دفاع مقدس را اداره کردند، خیلی از شهدای بزرگوار ما انسان ها دست پروده علما بودند لذا چون علمای ما شهید پرور هستند از این جهت مرکب قلم علما از خون شهدا بالاتر است.
وی ادامه داد: امیدواریم بیان، گفتار، نوشتار و اعمال علمای دینی طوری باشد که فرهنگ شهادت طلبی را در جامعه ترویج دهند همچون مرحوم شهید مطهری و آیت الله مهدوی کنی.
آیت الله مجتهد شبستری همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که در بخش دیگری از پیام تسلیت مقام معظم رهبری آیت الله مهدوی کنی را به عنوان فردی شجاع در همه عرصه ها قلمداد می کنند، منظور از شجاعت ایشان قبل و بعد از انقلاب چیست گفت: قبل از انقلاب این دستگیری ها به خاطر صراحت لهجه و شجاعت ایشان در مسجد جلیلی و در مراکز دینی که سخنرانی می کردند بود، به خاطر این ایشان زندانی ، تبعید و زجر کشیده بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: بعد از پیروزی انقلاب نیز ایشان در هر موقعه ای که تشخیص می دادند باید با صراحت وارد میدان شد اقدام می کردند صریح الهجه و با صداقت صحبت می کردند و اگر در مورد مسئولین اشکال یا نقص یا انتقادی می دیدند انتقاد می کردند این در حالی است که همیشه سعی می کردند طبق نظر شامخ ولایت حرکت کنند.
آیت الله مهدوی کنی در مواقع لازم صریح الهجه بودند
وی گفت: مرحوم آیت الله مهدوی کنی دولت ها را تایید می کردند مگر در برخی از موارد همچون جریان بنی صدر که در مجلس رای بر عدم کفایت وی دادند و امام راحل هم بنی صدر را عزل کردند در غیر این صورت زمانی که انتقاداتی به شهرداران،دولتمردان،نمایندگان مجلس داشتند با صراحت بیان می کردند و از این نظر امتیازاتی را داشتند که انسان شجاعی بودند.
آیت الله مجتهد شبستری تاکید کرد: در عین حال آیت الله مهدوی کنی از نظام حمایت می کردند و هیچوقت تخریب نظام را جایز نمی دانستند اما در مواقع لازم صریح الهجه بودند و انتقادات خود را بیان می کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه در پاسخ به سوال مجری مبنی بر این که در بخش دیگر پیام مقام معظم رهبری بیان می دارد که آیت الله مهدوی کنی هرگز ملاحظات جناحی و یا قبیله ای را به مسائل مملکت و نظام ارجح نمی دانستند این موضوع چقدر در جامعه امروز ما می تواند برای رجال سیاسی کشور درس باشد گفت: آیت الله مهدوی کنی انسان مصلحی بودند و سعی می کردند که اگر بین مسئولان اختلافی به وجود آید حل کند و در انتخابات نیز ایشان می فرمودند که "ما برای وصل کردن آمدیم نی برای فصل کردن آمدیم"، ایشان شخصیت با اعتدالی بودند و جز حقیقت تصور دیگری نداشتند و هر کسی که طرفدار حق بود را حمایت می کردند.
وی ادامه داد: آیت الله مهدوی کنی این امتیاز را داشت و سعی می کرد اصلاح ذاتی روی آن انجام بگیرد که این از امتیازات ویژه ایشان بود.
آیت الله مجتهد شبستری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که تاثیر استادان بزرگ حوزه و دانشگاه بر روی شخصیت مرحوم آیت الله مهدوی کنی چیست گفت: آیت الله مهدوی کنی محضر آیت الله بروجردی را درک کرده بودند به طوری که زعیم مطلق جامعه تشیع به حساب می آمدند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که مرحوم آیت الله مهدوی کنی تنها مرجع منحصر به فرد به حساب می آمدند ادامه داد: مرحوم آیت الله مهدوی کنی پای درس آیت الله بروجردی می نشستند به طوری که دوره کامل اصول را درک کرده بودند.
وی با اشاره به این که مرحوم آیت الله مهدوی کنی در کلاس های درس اسرار و تفسیر علامه طباطبایی حاضر می شدند بیان کرد: ایشان در کلاس های درس گلپایگانی و امام خمینی (ره) نیز حضور می یافتند به گونه ای که دوره کامل اصول را در محضر امام خمینی (ره) تلمذ کردند.
آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به این که این بزرگان انفس قدسیان نافذ هستند،گفت:استعداد خود فرد، تقوا و نفس اساتید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مرحوم مهدوی کنی سیاست را عین دیانت می دانستند
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که آیت الله مهدوی کنی فردی با فضیلت،مخلص،فقیه،سیاست مدار و با تقوا بودند افزود: ایشان سیاست را عین دیانت می دانستند.
وی با بیان این که ایشان در محضر درس امام خمینی(ره) حضور می یافتند ادامه داد: امام خمینی (ره) سیاست را عین دیانت می دانستند به طوری که در ذهن ایشان این مسئله جای گرفت.
آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به این که مرحوم آیت الله مهدوی کنی با شهیدان مطهری، بهشتی، مفتح، و سایر بزرگان نیز هم دوره بودند اظهار داشت: همه این بزرگان دارای شخصیت های انقلابی بودند به طوری که برخی زودتر دار فانی را وداع گفتند.
مرحوم آیت الله مهدوی کنی از پیشتازان انقلاب بودند
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که مرحوم آیت الله مهدوی کنی از پیشتازان انقلاب بودند،ادامه داد: ایشان از استوانه های عظیم انقلاب و نظام بودند.
وی گفت: ان شا الله ایشان با امامان و ائمه اطهار محشور خواهند شد.
آیت الله مجتهد شبستری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه وظیفه ای بر دوش شاگردان ایشان است که راه آن بزرگوار ادامه یابد اضافه کرد: شاگردان باید علاوه بر علومی که فرا می گیرند سیره و روش را هم مورد آموزش قرار گیرند.
باید راه و روش مرحوم آیت الله مهدوی کنی ادامه یابد
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که شاگردان ایشان در علوم حوزوی و دانشگاهی باید راه و روش ایشان را ادامه دهند خاطر نشان کرد: آیت الله مهدوی کنی از شجاعت و اخلاص و ساده زیستی برخوردار بوده است.
وی با اشاره به این که شاگردان ایشان باید ادامه دهنده راه و روش این بزرگوار باشند،گفت: آن ها باید افرادی مفید و موثر در آینده واقع شوند.
آیت الله مجتهد شبستری افزود: شاگردان مرحوم مهدوی کنی باید سیره ایشان را تبعیت کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سوال پایانی مجری برنامه مبنی بر این که وظیفه حوزویان و دانشگاهیان برای ادامه روش مرحوم آیت الله مهدوی کنی چیست گفت: امام خمینی (ره) به دانشگاه ها حساسیت زیادی داشتند و می فرمودند دانشگاه ها باید اسلامی شود.
وی با اشاره به این که امام به دانشگاهیان و حوزویان فرمودند که نیازمند مهندسی فرهنگی هستیم ادامه داد: چند سالی بود که نام اقتصادی برای سال ها انتخاب می شد اما امسال فرهنگ هم نیز به آن اضافه شد.
آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به این که باید فرهنگ بازسازی شود خاطر نشان کرد: فرهنگ غنی اسلامی باید ترویج یابد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: هم حوزه و هم دانشگاهیان باید توصیه های امام و رهبری را با جان و دل بپذیرند تا انسان ها متعهدی به بار آید تا بتوانند خدمات شایسته ای را به مملکت ارائه دهند.
وی با بیان این که آرزوی علو درجات برای این مرحوم دارم افزود: امیدواریم که ایشان با امام حسین(ع) محشور شوند.
انتهای پیام/