سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در جلسه هم اندیشی اعلام شد:

راه اندازی معاملات قرار دادهای آتی کنجاله سویا در پاییز

معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران از راه اندازی معاملات قرارداد های آتی کنجاله سویا برای اولین بار در پاییز امسال خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از بورس کالا، در جلسه هم اندیشی مسئولان این بورس با فعالان بازار کنجاله سویا و کارگزاران، علی پناهی با بیان این که راه اندازی قراردادهای آتی بر روی محصولات کشاورزی قطعاً به نفع تولید کننده و کشاورز است گفت: بورس کالا برای راه اندازی معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا، گزارش توجیهی تهیه کرده است.
 
وی در خصوص استانداردهای این محصول در بورس کالای ایران گفت: مشخصات و جزئیات این قراردادها با همکاری خود ذینفعان، کارگزاران و فعالان بازار به دقت مورد بررسی قرار گرفته و تهیه شده است.
 
تحلیل و پیش بینی بازار کنجاله با قراردادهای آتی
 
بر اساس این گزارش، امین شکرریز مدیر کالایی کارگزاری سهم آشنا نیز که در این جلسه حضور داشت در خصوص مشخصات کنجاله سویا گفت: گرید های قابل تحویل کنجاله سویا با حداقل پروتئین 43 درصد، حداکثر رطوبت 12 درصد و خاکستر 7 درصد در مشخصات این قراردادها در نظر گرفته شده است.
 
شکرریز با اشاره به تاریخچه معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران از سال 87 تا کنون و بر روی دارایی های پایه مثل شمش، مس مفتول، سکه طلا و زیره گفت: برخی امکاناتی که در این ابزار مالی جدید وجود دارد در بازار سنتی کنجاله نیست و کارگزاری های بورس کالا به عنوان واسطه خرید و فروش، با تحلیل، پیش بینی و تامین مالی که با همکاری خود بورس انجام می دهند، می توانند این ابزار معاملاتی جدید را به مراجعه کنندگان معرفی کرده و نسبت به انعقاد قراردادهای آتی کنجاله سویا به سفارش مشتریان اقدام کنند.
 
 
 
لزوم تعامل کارگزاران و فعالان بازار
 
وی افزود: لازم است بین کارگزاران بورس کالا و فعالان بازار تعامل بیشتری باشد تا با شکل گیری یک زبان مشترک بتوانند نیازهای مصرف کنندگان و تولید کنندگان را بهتر برطرف کنند.
 
شکر ریز با اشاره به مزایای این قراردادها برای واردکنندگان کنجاله گفت: در بازار نقدی اگر واردکنندگان نقدینگی کافی نداشته باشند، برای پیش فروش کالا اقدام می کنند. در صورتی که قراردادهای آتی امکان تامین این نقدینگی را حتی در زمانی که قیمت ها نوسان دارد فراهم می کند.
 
وی گفت: در قرار دادهای آتی بورس کالا به دلیل تعهدات معامله، امکان نکول معامله توسط طرف مقابل به صفر نزدیک می شود. وی با توجه به دیگر مزایای این قراردادها افزود: در صورت نبود نقدینگی می توان از ابزارهای مشتقه به عنوان یک اهرم مالی استفاده کرد؛ به این ترتیب که با سرمایه ای نسبتاً کم می توان به بازاری بزرگ نفوذ کرد و دیگر نیازی نیست به دنبال واسطه های خرد رفت.
 
 سپس محمد ریحانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران تخم گذار استان تهران گفت: واردکنندگان کنجاله سویا باید برای عرضه در بورس کالا ملزم شوند.
 
در ادامه این نشست، معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا در توضیح این موضوع که اگر این قراردادها با استقبال واردکنندگان برزرگ مواجه نشود گفت: ما نگران این قسمت موضوع نیستیم؛ هر فردی که هدفش بهره مندی از معاملاتی شفاف در بازاری قانونمند باشد و به مرور مزایای این بازار را ببیند خود به خود جذب این بازار خواهد شد. وی همچنین افزود: این بازار از پشتیبانی و حمایت دولت و در مورد این ابزار مالی بر روی کنجاله سویا از حمایت وزارت جهاد کشاورزی برخوردار است.
 
قراردادهای آتی کنجاله جایگزین بازار نقدی نیست
 
همچنین مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران نیز با تاکید بر نقش موثر واردکنندگان این محصول گفت: به دلیل ویژگی های خاص این بازار مالی، نباید نگران عدم حضور واردکنندگان در این بازار باشیم چون در نهایت تعهدکننده به عرضه باید کالای خود را در بورس عرضه کند و از این جهت جای نگرانی نیست.
 
پدرام زادنو عزیری گفت: قراردادهای آتی یک ابزار مالی است و جایگزین بازار نقدی نمی شود. وی توضیح داد: این قراردادها همانطور که از نامش مشخص است از یک بازار نقدی مشتق شده است و واسطه های بازار نقدی را حذف نمی کند بلکه به تولیدکننده ای که برای تولید برنامه ریزی می کند این امکان را می دهد که برای مصرف چند ماه بعد با یک قیمت مشخص خرید کند و سود و زیان خودش را پیش بینی کند.
 
وی افزود: ایجاد تعادل در نوسانات قیمت و پوشش ریسک خریداران یکی دیگر از مزایای این قراردادهاست و  با وجود سقف موقعیت باز، امکان سرمایه گذاری کلان در این قراردادها از بین می رود. به این ترتیب که سرمایه گذار بزرگ هم فقط می تواند به اندازه 20 درصد کل بازار، سرمایه گذاری کند.
 
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالای ایران در توضیح تضامین مربوط به قراردادهای آتی کنجاله گفت: بورس کالا فرایند تحویل را در قراردادهای آتی کنجاله متفاوت دیده است و سازوکار وجه تضمین تحویل به نحوی است که فعالانی که واقعا قصد تحویل کالا را دارند در بدترین شرایط که ممکن است نکولی صورت گیرد، می توانند خسارت خود را دریافت کرده و کالای مورد نیاز خود را از بازار آزاد تهیه کنند.
 
مزایای قرارداد آتی کنجاله برای واردکنندگان
 
زادنو عزیزی با اشاره به مزایای این قراردادها برای تولید کنندگان و واردکنندگان گفت: واردکنندگان کنجاله که عرضه کنندگان اولیه این کالا خواهند بود می توانند در شرایط کاهش قیمت بازار برای جلوگیری از زیان با ورود به معاملات آتی کنجاله سویا از خاصیت پوشش ریسک این بازار استفاده کنند.
 
در ادامه، برزو بی غم مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان تهران گفت: ما به عنوان خریداران کنجاله سویا نه برای سفته بازی و کسب سود و صرفاً به جهت رفع نیاز و مصرف و برای برنامه ریزی در خصوص میزان جوجه ریزی، تعیین قیمت تمام شده مرغ و هزینه های آن آماده انجام معامله هستیم.
 
ابوالفضل بهزادی نماینده اتحادیه مرکزی مرغداران میهن نیز در این نشست، گفت: بورس کالای ایران برندی قابل اعتماد است و زمانی که از معاملات در این بورس سخن گفته می شود ما این باور را داریم که معاملات به درستی انجام می شود.
 
بهزادی گفت: در بازارهای دلالی و انحصاری کالاها، ممکن است یک شبه قیمت های دیگری اعلام شود و خریدار مجبور است برای رفع نیاز خود آن معامله پُر زیان را بپذیرد اما اگر بورس کالا بتواند این اعتماد را به خریدار بدهد که در سر رسید مقرر قطعاً کالای مورد نیاز خود را تحویل می گیرد، به تدریج نظر خریداران را برای ورود به این بازار جلب می کند.


انتهای پیام/
برچسب ها: قرارداد ، توسعه ، ارزش ، کنجاله
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.