سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح کسر حقوق از کارمندان بدحجاب در مجلس

در ماده یک این طرح هم آمده است: "چنانچه راننده یا سرنشینان وسایل نقلیه اقدام به کشف حجاب، روزه خواری، مزاحمت برای نوامیس یا حرکات غیرمتعارف خلاف عفت عمومی کنند باید یک میلیون ریال جریمه شوند و در صورت تکرار علاوه بر 10نمره منفی، وسیله نقلیه به مدت 72ساعت توقیف می شود."

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،هنوز جزییات "طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان ازمنکر" در "بهارستان" به تصویب نرسیده، نمایندگان نزدیک به "جبهه پایداری"، "طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب" را روانه "هیات رییسه"مجلس کرده اند.
 
طرحی که سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس آن را دارای عناوین مجرمانه و تعیین مجازات دانسته و تاکید دارد که چنین طرحی الزاما باید در کمیسیون قضایی موردبررسی جامع قرار گیرد.
 
در بخش های مختلف طرح، مجرمان به پرداخت جرایم نقدی ملزم شده اند و طراحان پیشنهاد داده اند که منابع مالی به دست آمده از اجرای این طرح تقدیم نیروی انتظامی شده تا در نهایت صرف برنامه های آموزش و تبلیغ حجاب و عفاف شود.
 
این طرح به ویژه برای اشتغال زنان، سنگ تمام گذاشته، نه تنها محدودیت هایی برای ساعت کار زنان به وجود آمده که اشتغال زنان در ساعت به اصطلاح "نامتعارف"، به دریافت مجوز از نیروی انتظامی مشروط شده است. جریمه و حبس برای بدحجابی و دارندگان آنتن ماهواره نیز از فرازهای جدید "طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب" است. علاوه بر این در موضوع عفاف و حجاب جریمه نقدی و شرکت در دوره های آموزشی به دیگر ضوابط موجود پیشین در این زمینه اضافه شده است.
 
نام "جبهه پایداری"های مجلس پای طرح پیشنهادی
 
کلیات "طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب" ، 17مهر سال جاری در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. در میان 36 امضا کننده این طرح نام هایی چون"روح الله حسینیان"، "حسین نجابت"، "مهرداد بذرپاش"، "ابراهیم کارخانه"، "زهره طبیب زاده"، "فاطمه آلیا"، "نیره اخوان بیطرف"، "لاله افتخاری"،"غلامرضا مصباحی مقدم" و "حسن کامران" به چشم می خورد.
 
در یکی از مواد این طرح از نیروی انتظامی خواسته شده با به کارگیری نیروهای زن آموزش دیده در انظار و اماکن عمومی به بانوان فاقد حجاب شرعی تذکر بدهد و زنانی که با پوشش غیرشرعی و نامناسب، عفت عمومی را جریحه دار می کنند، ابتدا متعهد به شرکت در دوره های آموزشی و سپس محکوم به پرداخت جریمه نقدی از دو تا 10میلیون ریال کند.
 
در ماده یک این طرح هم آمده است: «چنانچه راننده یا سرنشینان وسایل نقلیه اقدام به کشف حجاب، روزه خواری، مزاحمت برای نوامیس یا حرکات غیرمتعارف خلاف عفت عمومی کنند باید یک میلیون ریال جریمه شوند و در صورت تکرار علاوه بر 10نمره منفی، وسیله نقلیه به مدت 72ساعت توقیف می شود.»
 
طبق ماده پنج این طرح، اشتغال به کار بانوان در واحدهای صنفی باید با رعایت حرمت آنها و پرهیز از اختلاط با مردان و در ساعات متعارف یعنی 7 صبح تا 10 شب باشد.
 
عدم رعایت این ماده تخلف صنفی محسوب می شود و واحد صنفی متخلف از طریق نیروی انتظامی به مدت یک هفته و در صورت تکرار به مدت یک ماه تعطیل خواهد شد.
 
الزام دریافت مجوز نیروی انتظامی برای کار زنان در ساعات شبانه
 
البته طراحان، برخی مشاغل را از این تبصره و ماده مجزا کرده اند، از جمله مشاغل پرستاری، پزشکی و میهمانداری هواپیما. البته در بخش دیگری از این طرح خاطرنشان شده اشتغال در ساعات شبانه برای مشاغلی که به خدمات بانوان نیاز دارند با دریافت مجوز از اماکن نیروی انتظامی مجاز است.
 
البته فرازهای پیشنهادشده در بخش مربوط به ماهواره این طرح نیز مانند دیگر مواد پیشنهادی، پر از بندهای تنبیهی است. نمایندگان امضا کننده این طرح در ماده7، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره را ممنوع کرده و مرتکب را در مرتبه اول محکوم به پرداخت جزای نقدی و در صورت تکرار، مشمول حبس دانسته اند.
 
الزام مدیر ساختمان به تذکر کتبی برای جمع آوری ماهواره
 
براساس یکی دیگر از بندهای این طرح، مدیران ساختمان هم موظف شده اند تا نسبت به جمع آوری تجهیزات مرکزی غیرمجاز ماهواره اقدام و به ساکنان تذکر کتبی دهند.
 
در صورتی که تا یک ماه پس از تذکر به ساکنان اقدامی صورت نگیرد، مدیر ساختمان باید موضوع را به نیروی انتظامی گزارش کند. تذکرندادن به ساکنان آپارتمان ها یا ارسال نکردن گزارش به نیروی انتظامی موجب محکومیت مدیر ساختمان به جزای نقدی خواهد شد.
 
عابد فتاحی، نماینده ارومیه در این زمینه به شرق می گوید: "این طرح هنوز مطرح نشده، محکوم به شکست است، زیرا در آن میل به کنکاش در حوزه خصوصی و الزام افراد به خبرکشی ترویج شده که برخلاف اخلاق است. ما همین حالا هم با برخورد نیروی انتظامی و جمع آوری ماهواره ها به این شکل اعتراض داریم و آن وقت این طرح مسایل را به گونه پیچیده تری دنبال کرده. طراحان طرح؛ گویی نیاز امروز مردم جامعه را نمی دانند، مشکل ما بیش از آنکه نصب ماهواره و ترویج خبرکشی باشد، الزام به رعایت حق جوانان، تلاش برای شادسازی محیط شهری و مبارزه با اعتیادی است که از زمین و هوا بر سر جوان ایرانی فرود آمده است."
 
کسر حقوق از کارمندان بدحجاب
 
در ماده دو این طرح با استناد به بندی از قانون تخلفات اداری که مجازات هایی برای کارکنان دستگاه های اجرایی در صورت رعایت نکردن حجاب اسلامی در نظر گرفته، تاکید شده که هیات های رسیدگی به تخلفات اداری، متخلفان را به توبیخ کتبی با درج در پرونده استخدامی محکوم خواهند کرد و در صورت تکرار، خاطیان به کسر حقوق و فوق العاده شغل یا عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم، از یک ماه تا یک سال محکوم می شوند. البته در تبصره آمده است که این قانون مانع از تعقیب کیفری خاطیان نخواهد شد.
 
طبق ماده سه این طرح، تمامی دستگاه های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری موظف هستند ترتیبی اتخاذ کنند که ورود و حضور بانوان مراجعه کننده با رعایت حجاب شرعی باشد. پیشنهاد طراحان همچنین این بوده که درآمد ناشی از اجرای این قانون در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد تا صرف برنامه های آموزش و تبلیغ حجاب و عفاف شود. "طرح صیانت از عفاف و حجاب" بندهای جالبی دارد؛ اسفنانی که اغلب او را به مواضع میانه حقوقی در مجلس نهم می شناسند، توصیه می کند که "بگذارید؛ چندان وارد جزییات طرح نشویم و اجازه دهیم طرح به کمیسیون قضایی بیاید."
 
با این حال تصویب کلیات "طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان ازمنکر" همین حالا با مخالفت از سوی دولت مواجه شده و معاون پارلمانی حسن روحانی، بندهایی از این طرح را موازی با وظایف وزارت کشور و بندهای دیگر را مغایر آزادی های مدنی افراد دانسته است. باید دید طرح "صیانت از عفاف و حجاب" به صحن علنی مجلس خواهد آمد یا نه. باوجود محدودیت های پیشنهادشده این طرح برای زنان و به ویژه حوزه های کاری، امضای نمایندگان زن در پای این طرح جالب توجه است.
انتهای پیام/ض

منبع: شرق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.