سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عبداللهی خبر داد

ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی/ توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت به شهروندان

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور از ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی سخن گفت.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ زهرا عبداللهی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در برنامه «ره آورد» گروه سلامت اجتماعی شبکه رادیویی سلامت با اشاره به ضرورت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی، افزود: با توجه به این که الگوی مصرف غذایی و رفتارهای تغذیه ای در کشور تغییر پیدا کرده است، از این رو ذائقه غذایی افراد به سمت غذاهای شور، چرب و شیرین رفته که قاعدتاً این رفتار نامناسب غذایی باعث شده است تا نیمی از مردم کشور، دچاراضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون و فشار خون بالا شوند.

وی ادامه داد: اگر این الگوی مصرف مواد غذایی تغییر پیدا نکند، قطعا در آینده مشکلات سلامتی در جامعه نمود بیشتری پیدا خواهد کرد. از این رو باید عادات و رفتارهای غذایی را درست کنیم. در طبخ غذا، نمک کمتری استفاده و نمک زیاد روی غذا نریزیم، حتی از نمکدان نیز استفاده نکنیم؛ اما متاسفانه 80 درصد مردم در سفره هایشان از نمکدان استفاده می کنند. باید توجه داشته باشیم که باید کمتر از 5 گرم در روز نمک یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری مصرف نماییم. بنابراین نمکدان را باید کنار گذاشت و مصرف نمک را باید کم کرد. همچنین صنایع غذایی می بایست میزان نمک محصولات تولیدی خود را کاهش دهند. مثلا پنیر، دوغ و ... که نمک شان زیاد است. از نانوایان درخواست کنیم تا نمک مصرفی نان را کاهش دهند.

وی با بیان این که ما عادت داریم غذاهای سرخ شده را بخوریم، باید آن را کاهش دهیم، ادامه داد: شیر و لبنیات پرچرب نخوریم؛ چرا که چربی اشباع شده، باعث بالا رفتن چربی خون می‌شود. مصرف شیرینی، انواع نوشیدنی قند و نوشابه را نیز کاهش دهیم و مصرف شان نکنیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان با بیان این که ذائقه کودکان را باید اصلاح کنیم، اظهارکرد: باید در روز 30 دقیقه پیاده روی تند و تحرک داشته باشیم و بچه ها را به تحرک و ورزش عادت دهیم. همچنین به کودکان نمک و شکر ندهیم تا عادت نکنند در بزرگسالی غذاهای شکر چربی و نمک را مصرغ کنند. بنابراین مصرف موادقندی  و چربی را از همان دوران کودکی کم کنیم.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.