سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واگذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان آذرماه آگهی می‌شود

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: آگهی واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان آذر ماه امسال منتشر و تا پایان سال جاری این دو باشگاه خصوصی خواهند شد.

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران؛  میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی در مورد واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: در دنیای حرفه‌ای فوتبال، هیچ دولتی تیم داری نمی کند و با وجود مصوبات قانونی متاسفانه طی سالیان گذشته اراده‌ای برای واگذاری سهام این دو تیم وجود نداشت.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی ادامه داد: با توجه به جلسات گوناگونی که با وزیران امور اقتصادی و دارایی، دادگستری و ورزش و جوانان و نیز کمیسیون‌های مختلف دولت و کارشناسان برگزار شد، اراده دولت برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس قطعی شده و تا پایان آذر ماه امسال آگهی واگذاری این دو تیم منتشر و تا پایان امسال نیز این دو باشگاه خصوصی خواهند شد.

وی اظهار داشت: انتقال مالکیت و مدیریت از بخش دولتی به بخش خصوصی به منظور ارتقا کارایی و بهره‌وری از جمله تعریف‌های خصوصی سازی است که براساس آن انتقال مالکیت و مدیریت اتفاق افتاده و کارایی و بهره وری در بنگاه‌ها افزایش پیدا می‌کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد آسیب‌های خصوصی سازی گفت: در کشور ما دولت بزرگتر از آن چیزی است که بتوان تصور کرد و علت آن این است که در سال‌های گذشته بیشتر درآمد دولت از طریق نفت تامین شده و هر زمان دولت‌ها عزم می‌کردند خود را کوچک کنند با مقاومت‌هایی روبرو می‌شدند. بعلاوه اینکه بخش خصوصی در کشور ما ناشناخته و ضعیف است و هر جا منافع دولت در میان بوده اجازه حضور این بخش داده نمی‌شده است.

وی با اشاره به کارنامه سازمان خصوصی سازی گفت: از سال 80 تا به امروز یعنی طی 13.5 سال گذشته حدود 132 هزار میلیارد تومان سهم واگذار شده که 56 درصد آن از طریق مزایده و 44 درصد دیگر بابت رددیون دولت و سهام عدالت بوده است.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی در خصوص حضور شبه دولتی‌ها در واگذاری‌های این سازمان، تصریح کرد: براساس قانون منعی برای حضور شبه دولتی یا خصولتی‌ها در واگذاری‌های سازمان خصوصی سازی وجود ندارد و اخیر دستورالعملی در هیات واگذاری تصویب شده تا تعریف واضع و جامعی از شبه دولتی‌ها داشته باشیم که هسته مرکزی آنها موسسات و نهادهای عمومی غیردولتی مانند موسسات، شهرداری‌ها و بنیادها هستند.

وی گفت: براساس برآوردهای سازمان خصوصی سازی، از 56 درصد سهامی که از طریق مزایده در 13.5 سال گذشته واگذار شده تقریبا 88 درصد توسط خصولتی ها خریداری شده و 12 درصد به بخش خصوصی واقعی رسیده است.

پوری حسینی با اشاره به اینکه دولت بنگاه‌دار خوبی نیست، تصریح کرد: این مطلب موضوعی است که کشورهای مختلف در دهه های اخیر به آن رسیده اند و در کشور ما نیز با خصوصی سازی با تاخیر در حال اجراست و به دلیل نوسانات شدید در نوع نگرش به خصوصی سازی، تاکنون نتایج خوبی در این زمینه کسب نکردیم.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در دو سه سال گذشته خصوصی سازی تبدیل به ابزاری شد برای پرداخت رددیون دولت که متاسفانه در برخی موارد شاهد این هستیم که سهام از بخشی دولتی به بخشی دیگر در دولت منتقل شده است.

وی در مورد لزوم استفاده از تجربیات سایر کشورها در اجرای سیاست خصوصی سازی در کشور تاکید کرد: کشورهای مختلف نسخه اقتصادی و سیاسی ویژه ای را برای خود دارند که نمی‌توان از آنها الگو گرفت؛ با این حال در سال‌های گذشته از تجربیات کشورهای مختلف برای اجرای هر چه صحیح تر واگذاری‌ها در کشور بهره گرفته‌ایم.

وی همچنین در مورد نظارت پس از واگذاری‌ها، گفت: یکی از اقدامات سازمان خصوصی سازی بررسی وضعیت بنگاه‌هایی است که در 13 سال گذشته سهام کنترلی آنها واگذار شده که در آینده پس از پایان این کار گزارش آن منتشر خواهد شد. بعلاوه اینکه بجز 2 مورد به دلایل مختلف از جمله تحریم‌ها، بقیه بنگاهای واگذار شده از وضعیت مناسبی برخوردار هستند.

پوری حسینی در مورد توانمندسازی بخش خصوصی نیز تصریح کرد: تا این اتفاق نیفتد خصوصی سازی راه به جایی نمی‌برد و باید کاری کنیم که بخش خصوصی توانمند به لحاظ مالی و سرمایه گذاری جدید، در واگذاریها حضور پیدا کند که در این رابطه اصلاح برخی قوانین و مقررات ضروری بنظر می‌رسد.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی همچنین در مورد شاگرد اولی های خصوصی سازی، گفت: وزارتخانه‌های نفت، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، ارتباطات و امور اقتصادی و دارایی به ترتیب رتبه های اول واگذاری‌ها را به خود اختصاص می دهند و در بین شرکتهای مادر تخصصی نیز شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، توانیر، مخابرات و ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی جزو بهترین‌ها هستند.

انتهای پیام/

منبع:پرسپولیس نیوز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ali
۱۵:۰۹ ۱۶ مهر ۱۳۹۳
این بهترین کار ممکنه و راه پیشرفت و برای این دو تیم محبوب کشور باز میشه